Нежна мама ЮЛСКО бебе гушка и мечтае да порасне и да слушка!

• 17 223
  • 297
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Честити месечинки на Киара на мама amerie, Николас на мама WinnieThePooh, Мартин на мама Nadejda, Али на мама merry_lu, Ясмин на мама maira! Нека да не слизат усмивките от лицата и на бебчовците и на мамите   bouquet Hug

# 241
  • някъде
НАН, забравих да благодаря за поканата Hug, но сте ни далечко, а и зимно време ooooh! Много би ми се искало лятото да се съберем някъде всички и да се запознаем Hug
А за бибата- ми не знам Rolling Eyes нашият сладур напоследък с биба, без биба не иска да заспива и седи до 24 часа буден, накрая почва да мрънка и го слагаме в количката! Crazy
maira, това за лекарите е така- моят племенник е постоянно болен и едни казват трета сливица, други си залагат дипломите че не е трета сливица, едните изписват едни лекарства, другите други ooooh!
Аз не знам за мен какъв подарък да си искам, преди няколко месеца мислех даже и списък да си направя че имах много желания, но сега нещо ми я няма музата! Whistling
А за Алекс май и аз ще му купя музикална играчка и прибори за папкане, нали ще се захранваме след НГ  chef-лъжичка, чинийка, чашка baby_neutral

# 242
Здравейте!Честити месечинки!!!  bouquet newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51

В началото на Декември ще има нов сайт за бебета и родители www.bebe.to в он лайн магазина към сайта щяло да има пелени за многократна употреба,слингове,дървени играчки и други!Ще е интересно!Одеве пробвах но още нищо не отваря!Нали до сега нямаше слингове никъде?! newsm10

Рени кажи горе долу цената на чашката със накрайника или ако има в нета инфо да търся,виж до сега не съм пробвала да търся на авент сайт и цени!Ще я взимаме, но горе долу за цената се интересувам!

И нашта вече помни кой я боцка и реве като види педито!Ха ха!Помнят вече всичко!

Ние одеве ядохме каша, но нещо хич не и стига дажбата за да се замени яденето и пак си суче!Чудя се можеше ли към кашата да се добави плодово пюре май така става като кисел?

А ние от ваксините нямаме никакви следи нито топче нито нищо,кое беше признак че е готова ваксината да има или да няма следи?!

До скоро! Mr. Green

# 243
Диди, така е с лекарите  Sad Аз все пак реших да се доверя на хируржката - все пак тя е по-тесен специалист от педката. Да се маха докато е още малко, че все пак като видим расте няма смисъл да я дразни на устната.

Рени, препратих ти инфото за захранването.

Нан, и при нас се получи така с бибата Sad Оплаквах се, че заспива само на гърда и че изобщо не иска биберон. Един ден го засмука и така се научи с него да заспива. Но сега 2 нощи подред се буди в 2.30 още Sad Понякога и давам бибата и заспива, понякога не ще - ако не заспи веднага като и дам биберона аз я нахранвам за 10 мин и продължаваме да спим и двете и издържа до 7.30 сутринта newsm78 През деня заспива пак с биберона, ама спи по 1.5 - 2 часа без да се буди newsm78
Една вечер пробвах - оставих я сама в легълцето на светната нощна лампа с 2 играчки и тя след 10 мин беше заспала. Затова мисля да и купя музикална играчка за леглото и да я оставям да се приспива с нея без биберон да видим как ще е.

# 244
  • някъде
пак съм аз за кой ли път днес Mr. Green
Искам и аз някаква хубава схема за захранване Blush иначе мисля да видя какво ще каже педито и тогава да преценя с какво да почвам! Thinking
Ели, ако на мястото на първата ваксина- още от родилният дом се появи зачервено или стане малко топченце значи че  е добре ваксината  и няма да и правят на 7 месеца същата! Дано съм го обяснила добре Blush

# 245
Здравейте и от нас!
    ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧИНКИТЕ НИ И ДЪЩЕРИЧКАТА НА АМЕРИ-ДОМЕНИКА!

Аз също искам да благодаря на NAN ,че ми помага в захранването като по-опитна. Резултатът е, че Марти вече яде зеленчуково пюре, което сама му приготвям.В неделя му правя за цялата седмица за да не се занимавам. Вече съм приготвила картоф и моркоф, картоф и тиква, картоф и чушка,разнообразявам за да не му омръзва.Никак не е трудно да знаете Wink не отнема много време(за майките които мислят да си правят в къщи),а и както казва Ели-знаеш че ти си го правил и какво има вътре Peace Такааа....доволна съм че Марти се справя добре с лъжичката.НАН Heart Eyes

# 246
  • През девет земи в десета
Привет на всички мами!
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБОЦИ!
Тука най сетне изгря слънце  Nature Sunny,така,че изчезваме на разходка  travel
Нан незнам какво да ти кажа за бибероната,ние също я ползваме,но вечер се приспиваме на цица и за през ноща изобщо не я ползваме.Понякога я давам сутрин да поспя до по-късно,когато нямам работа.Явно това е цената на спокойствието.Не се притеснявай чак толкова,наближава момента да започнат сами да си я слагат в устата.Цеци го прави тоя номер,изважда я,разглежда я и после обратно в устата.
И Цвети нещо не харесва пюретата,нито плодови,нито зеленчукови или пък домашно приготвени.Засега е фен на кърменето и нямам намерение да я насилвам или пък да се правя на маймуна за да яде,че то започнеме ли още от сега така,после става страшно.
Ако нещо не и хареса,не насилвам нещата,изчакваме една седмица и после пробвам отново.
Кашата ни е на Хумана-манго и праскова,не запича и нямаме проблеми с хапването.
Е,това е засега,изчезваме!

# 247
Забравих да честитя на ДОМЕНИКА !  Да слуша много мама и тате !

maira  Hug
Ели точно тези на Авент са малки и големи.Малките са с дръжки и мек накрайник-200мл.
По-големите са без дръжки и с твърд.Ако си видяла снимката разбираш че аз съм купила голяма чаша/която е с твърдият накрайник/Те са около 15 лв.и малки и големи.Отделно купих един мек и една дръжка. Всичко ми излезе 22 лв.Реших че няма нужда от малка чаша че после трябва да я сменям с голяма.Иначе има отделно различни цветове дръжки,чашки и меки и тв.накрайници.   Peace

За нова година аз си харесах еспресо машина AEG inox.Иначе на Галко столът съм го поръчала ама не идва още  newsm78

Жоржи тази женица ми обяснява че зеленчуковото пюре е основната храна на бебето,както и месното по-късно.А соковете и плодовите пюренца се давали в малки количества като за десерт а не за наяждане с тях. И не бива да давам каша и плодово пюре на едно ядене  Rolling Eyes 

# 248
момичета тук може би някой ще намери нещо интересно за Коледа
http://www.koleda.startirai.com/
и ние се мусихме в началото на зеленчуковите пюрета но сега си ги хапва и много се смее явно докато сме ги правили(със татито) сме слагали по малко смешки днес за първи път му дадох кашичка и в интерес на истината много повече му хареса от пюрето
вчера си говорих със свекър ми за зъбките  защото много се плюнчи (при Марти нямаше такова нещо на него му се появиха зъбки на 9 месеца) и той ми даде материал кога поникват и кои са първите зъбчета които трябва да поникнат ако ви интересува мога да го публикувам но като всяко нещо си има изключения в материала са дадени принципно
лек ден  bouquet  bouquet  bouquet

# 249
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Привет, мамита!
Честито на днешните месечинки! Живи и здрави!
Mariaeli, благодаря за линка!
Biboshka, да ти е жив и здрав "мъника"!
Galiq 82, какво става с теб, оправиха ли се проблемите?
Стискам палци на всички болни бебчета да се оправят по-бързо!
Подаръци за празниците не съм измислила, аз все така - чакам последния момент  Confused. Мъжо си поръча...тиган!!! Аз нали го похвалих, че е готвача вкъщи...
Ние от 2 дни не сме си подавали носа навън - мъгла и студ. Вече не ме свърта. А Вяра си намери ново занимание - от вчера се обръща от гръб по корем. Всъщност, тя го прави отдавна, но от вчера умее и да си извади сама ръчичката и да се подпре на лакътчета   smile3501. И по цял ден прави това. Аз я обръщам по гръб, а тя на втората секунда пак се е завъртяла и се смее  Joy. А не искам да стои по корем много време /ортопедът изрично го спомена/ - но така сякаш й е най-добре.
Това е засега. Приятна вечер на всички!

# 250
Ели за теб  http://shop.danet.bg/product_info.php?manufacturers_id=66&products_id=1208

Моят синчец напоследък и той заспива само на гърдата и незнам как ще я караме.Налага ми се скоро да го оставя на свекито.
Ама те наистина вече познават хората  ooooh! Като го оставя при баба му и рееев.Направо се панира женицата не може да го успокои  Blush  Иначе при мама и тати е голям послушан.Разбира че ще го оставям и тръгвам нанякъде.  Joy

# 251
Здравейте и от нас!  newsm35
Честити месечинки на Киара  на мама amerie  newsm51 (Доменика bdbaloni ) Николас на мама WinnieThePooh  newsm51 Мартин на мама Nadejda newsm51  Али на мама merry_lu  newsm51 Ясмин на мама maira  newsm51

Това мойто дете днес спа повече от 3,5 часа  Shocked , не му се случва често.

Ние днес сме на рожден ден  на племенника, става на 5 години и ще ям торта smile3508

N_А_N - за подарък - аз съм си поръчала нов матрак, че стария мъжо ме обвинява, че съм го изтумбила, докато съм била дебела.  Joy , а за Калоян още нямам идея, но той си има баби да му мислят те.  newsm53
Biboshka - браво на големия мъж, да ти е жив и здрав!  Hug
Prascho - това с монтафонката направо ме разби.  Joy  Joy

# 252
Прасчо, еми освен да се вдигнем с Попова някой ден и да наминем къмто вас пък може и на гости да ви дойдем Hug

Диди, споко мила Hug Hug няма да се засегна!!

Нан ами аз даже добре ще се отсрамя - поръчах му мъжкият Tommorow( честно казано досвидя ми малко, ама...и хасан човек) A бибата аз сама и я вадя от устата като заспи, ако мога де, защото тя после си я изплюва и обикновено и се отчечатва на бузката Simple Smile

Майра точно тоа си говорехме с Кети онзи ден че бебетата помнят и нейната Ева като види болница пищи та знае ли се. Може би помни престоят като се е родила и го свързва с неприятни емоции.
Такава играчка над леглото, пееща ние имаме и аз съм я махнала оттам, защото както е сънена като я сложа в леглото и като се ококори и започне да маха с ръце на тая играчка..разсънва се моментално. Та може и някои дечица да приспива де, но Лора се ококорва Crazy

Ели ако имаш някое шише на Авент, защо не си купиш само накрайник и дръжка? Става идеално.

Ох още доста неща щях да пиша( нали обещах дълги постинги) но нещо се скарахме с мъжа за компа че ми е малко бесен за днес Embarassed Embarassed и приключвам
Чао и цунки от мен Heart Eyes Heart Eyes 

# 253
  • ES
Здравейте момичета,
Киара на мама amerie
Николас на мама WinnieThePooh  
Ясмин на мама maira
Мартин на мама nadejda  
Али на мама merri_lu
[/b]

ние днес бяхме на втората ваксина. Тежим 6500 и сме 61 см табурет. Ама така е, каквото посяло  - такова поникнало. Питахме педката за пишата, каза да продължим да я заголваме с четири пръста и хигиена. Поиска да говорим за кашичките, аз казах, че мисля да захранвам след 6-ия месец и тя каза ок. Смо препоръча много настойчиво да му давам разреден сок от портокал или мандарина (щото е по-сладка) за витаминки.Цитрусовите плодове не са ли силен алерген, които се дава след годинката, май бях чела подобно нещо. Но пък поне са най-натурални в този регион, защото са узрели на дървото и не са пръскани. И като прочетох постинга на Рени, за онова едногодишно бебе, което още пиело мляко и каши, взех да се замислям дали това с късно захранване не отидем в другата крайност. Та се чудя още за портокаловия сок, вие какво ще кажете?

Бибошка, какви са тези постижения, ми бравос, може ли да е нещо генетично, таткото едричък ли е?

Жоржи, адаша коляма скица с тъз подвита джюкичка!  Mr. Green

Вашите бебета реват в болницата а моето преди даже да идем. Не знам, но вчера ни беше часа за ваксина, но бяха свършили, та за това днес бяхме. Малкият от вчера сутринта реве и се киселее. Нищо не помага и носенето на ръце чак. Днес след ваксината, не плакахме много, ама и тя беше само една. Аз така му се бях заканила да поискам от чичо доктор най-голямата игла. И сега спи бебока хич не му пука. Поне с едно можем да се похвалим (да не чуе дявола), заспиваме сами. Накърмя го и го оставям с бибата в креватчето сам да заспива. И си заспива, не мрънка.

За коледните подаръци имаме нужда от една пералня, но това няма да е личен подарък, така, че няма да мине номера с пералня.

# 254
  • Sofia
Ами честито и от нас на всички месечинки bdbaloni
Сори че съм така скромна но много не съм в час още с опциите тука  newsm12
Да се отчетем и ние за днес и понеже почетох доста  smile3529 но не всичко че бебка не и се спи  smile3524 днес много а и ходихме на разходка че най - хакрая се сети да препече малко.

gery_to аз на повечето места съм чела че цитруса се дава по късничко да мисля че са доста алергенни поне така знам аз де.

Не можах да разбера как и от къде да ивдя нещо полезно за захранването.Ще се радвам да почета и аз полезна информация.Благодаря предварително

А сега и да се оплачем малко подсече ни се дупето доста сериозно.Мажем с Бочко не не ни успокоява.Помагайте  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт