Нежна мама ЮЛСКО бебе гушка и мечтае да порасне и да слушка!

• 17 546
  • 297
  •   1
Отговори
# 90

Ай да се похваля най-сетне и аз, че днес Самуил се обърна за пръв път от корем по-гръб /без чужда помощ/!!! Еднократно, надали му хвана точно цаката, щото се измори и на втори опит стигна до половината и кльопна. То щото го направи, като опъна ръцете в лактите както беше по-корем и оттам се прекатури настрани и по-гръб, а за неговите осем и кусур кила това си е тежка категория фитнес!!! hahaha hahaha

За „т”-то и аз мисля, че има тенденция за опростяване и в момента вървят и двете форми, но мнението ми е още по-аматьорско и от това на НАН, защото дори и филолог не съм Joy. Само щях да кажа и аз за Рентген, че е име на човек, но гледам maira ме е изпреварила.

П.С.A-a-a, темата за муньовците направо ме съдра от смях, когато вървеше...Верно, че май не и е мястото в тази класация...

# 91
  • somewhere over the rainbow
Ами можеш да смяташ моето за такова - филолог съм Hug и професионална майка по останалите въпроси Laughing Laughing Laughing
Пингвина,  bouquet Ако нямаш нищо против,мисля да се консултирам с теб,когато не съм сигурна за нещо,разбира се на ЛС,че наистина не му е тук мястото Naughty...Много държа на правописа,а не всичко знам. ooooh!
Прасчо,много благодаря за линка Hug Радвам се,че книгата на Спок я има и онлайн.

# 92
Sorry за темата с правописа на тези, които ги дразни, нито пък искам да поправям когото и да било. Не че не е важно да се пише грамотно, ама има и по-важни неща, особено в този момент. Вярвам, че намерението на този който пише е 1000 пъти по-важно, отколкото как го е написал!  Peace И все пак, за да затворя съвсем скобата за т-то в "порасна" Simple Smile  надникнах в един правописен речник от 60-та година, където "раста" си е "раста" , а "расна" си е "расна".
Та ако говорим за тенденция, тя не е от миналата Коледа и не се отнася за тези конкретни глаголи, а рентген пък е име, както е обяснила Майра Simple Smile
Знам, че ставам ужасно досадна, но  самата аз не се сдържах  и изрових този стар правописен речник, защото изобщо не се смятам за безгрешна. Точка по правописния въпрос!!!

Сега да ви питам нещо друго - на вас не ви ли е интресно коя от нас какво работи и въобще с какво се занимава? Мисля, че можем да си бъдем още по-полезни, ако знаем кой стои срещу нас. Ето, например, преди няколко дни видях, че мъжът на Прасчо е рентгенолог и бих искала да попитам нещо - налага ми се да си правя рентгенова снимка, но в момента кърмя, трябва ли да изчакам да спра да кърмя? Друг път съм се допитвала до Тиция (благодаря за което) по правни въпроси... И така.
Знам, че има отделна тема в клюкарника за професиите, но нали това си е нашето пространство. Аз даже бих стигнала и по-далече, бих предложила да си направим кратко представяне, ако не ви се струва това прекалено лично.
Какво мислите???

Последна редакция: сб, 25 ное 2006, 15:05 от Pingwina

# 93
Здравейте и от нас!
Днес мислехме да излезем с татито на дълга разходка, а то времето едно мрачно...  Weary
За килцата - аз съм ги свалила, но ми остана малко коремче, въпреки че със с нормално раждане. Преди ходех на фитнес, ама сега с това кърмене - няма шанс да отида скоро.
За второ детенце - мисля да изчакам няколко годинки, поне 2, 3, пък ще видим.

Ето и нещо за разпускане: http://www.truden.com/extra/shtastie.html

Лек ден на всички!  smile3525

# 94
Aуу , Нита  Heart Eyes много е хубав този линк за щастието   bouquet

# 95
Благодаря за отговорите!За хамомилата!

Пингвина аз казвам още от сега че съм работила във видеотека и друго за сега не съм, та едва ли ще съм ви нещо от полза за филми!Мъжа ми ходи до германия за коли по поръчка та ако някой ще си купува кола да свирка,но сега след нова година незнам какво ще стане с новостите,и дали ще е по-лесно или по-трудно!Това е!
Друго?????Какво да ви кажа!
Идеята ти е супер!Форума си е сила!

# 96
Здравейте! newsm53
Днес върпеки мрачното време все пак беше топло и успяхме да се разходим с моята приятелка, която и тя си има бебче с 3 месеца по-малко от нас. Обикаляхме почти цял ден и все си мислим как ще я караме зимата, когато няма да можем да се разхождаме така.
Момичета, вие държите ли бебенцата си седнали? Нашата госпожица все се опитва да сяда, в смисъл, че започва да се набира с ръчички като се хваща я за одеалото си, я за лигавника си, а ако докопа ръцете на някой направо си се изправя. Разбира се, не може да се задържи дълго време и се уморява, но иска. Като я облегна на обегалката на дивана и много се кефи и е доволна Rolling Eyes ама си мисля, че още е рано да седят и не я задържам за дълго така. Макар че като я сложа обратно да легне и недовоства  newsm45
Лека вечер на всички! newsm03

# 97
  • somewhere over the rainbow
Пингвина,подкрепям идеята Peace Интересно ми е да знам кой седи срещу мен...кой какво учи или е учил,работи или е работил. Аз не мога да се похваля с постижения в кариерата си ooooh! Значи,за който не знае,казвам се Надежда и съм на 25 г. Завършила съм Компютърни системи и технолии в ТУ Пловдив,но досега не съм работила по специалността си...не съм практикувала,поради което съм загубила голяма част от наученото в университета. hahaha Работих в Община Сопот,като "информатор-регистратор". Работата ми беше в областта на туризма. Изпращах информация за града ни до други държави,интересуващи се от нея. Превеждах такава от бг на английски и обратно,подготвях и изпращах поздравителни адреси и покани за разни тържества в града..абе информационен център и к'вото ме накарат ooooh!
Страшно искам да работя по специалността си,обаче.
Това е за мен. Мъжът ми Павел е на 27г. и работи в Армията,но не е офицер.
И,Ели,недей така...на мен ще си ми много полезна,че смятаме да си купуваме кола Hug Пък аз и киноман си падам...

# 98
Пингвина, няма проблем да си направиш рентгеново изследвне!
Сега да ви питам нещо друго - на вас не ви ли е интресно коя от нас какво работи и въобще с какво се занимава?
Приветствам идеята ти! Впрочем винаги съм оценявала способността ти да разчупиш схемата и да внесеш колорит в диалозите ни! Ти си един генератор на идеи!
А освен че можем да си бъдем от полза, все пак не е без значение, когато говориш нещо с някого, да знаеш на кого го казваш. Често се обръщаме персонално една към друга- затова. Да не излизат словоизлияния от типа "уча баба си да ражда", един мой любим израз Joy.
А и никой не бива да се чувства задължен да сподели- ако не желае никой няма да се сърди! Hug
За мен- казах че съм инж.-химик. Работя в лаборатория по нуклеарна медицина /по-популярно радиоизотопна лаборатория/. Сама сред доктори Mr. Green.
Лека вечер на всички!  bouquet

# 99
Здравейте

Нан направо ме уби с това, че сме били даже и колежки и в нашия "голям" град даже не се познаваме Simple Smile.  Като го прочетох направо #Crazy

Аз съм Даниела и съм завършила Информатика в Пловдивския университет. По късно ме осени идеята да запиша магистарура и завърших Счетоводство и анализ. Имах интернет зала в Димитровград. После се омъжих и мъжа ми и той имаше такава (която си работи и до днес). Последната ми работа преди раждането е в Община Сопот като счетоводител. Работила съм малко като учител. Само няколко месеца. Водила съм курсове по компютърна грамотност. Е това е от мен  newsm10
Мъжа ми се казва Пламен и се работи в интернет залата ни. Преди години е имал видеотека. От няколко месеца имаме и магазин за дрехи в Сопот.

ПламенБГ и Криси постоянно се опитва да става. Набира се по дрешките, оделата и каквото намери. Като му подам ръце и той посяга само за 1 пръстче да се хване и е станал. Но аз слагам обратно да легне. Не му позволявам да стои седнал според мен му е много рано.
Някоя мама купила ли е бънджи на бебока и харесва ли му. Аз съм се замислила, защото са на принципа на кенгуру и мисля, че са подходящ компромис за нашата възраст.  1swing

# 100
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте, нежни юлски мами!
Доста сте писали тези дни...но то в това време не е много за дълги разходки.
Честито на празнувалите тези дни! Благодаря за страхотните почерпки с вкусни плодове!
Някой беше пуснал линк към книгата на Др.Спок, но при мен се отварят някакви йероглифи. И при вас ли е така?
А това за щастието много ми хареса...Да ви пусна и аз нещо:
http://misli.hit.bg/peace.html
www.madrimisli.start.bg
За гелчето за зъбки - на мен ми препоръчаха Calgel.
Колкото до кг-те, не знам колко съм свалила и имам ли да свалям още, но е факт, че си влизам във всички дрехи от преди бременността. Само ми се струва, че малко съм мръднала в ханша  Sad.
За второ дете мисля, че ми е много рано да мисля. Но, както вече бе споменато от други мами, Божа работа!
А идеята на Pingwina е страхотна. Аз тези дни си се чудех коя от вас с какво се занимава и ето че сега ще разберем...Та значи: Аз се казвам Петя. Работя като кредитен експерт в банка. Това е първата ми работа /като не броя няколкомесечната ми заетост по бг Черноморие като продавачка/ и е по завършената от мен специалност в СА "Д.А.Ценов" в Свищов. Учила съм  немски език и бях с много добро ниво, но покрай работата го "изоставих"   Confused. Сега съм се заела с английски. Съпругът ми е търговски представител на натурални сокове. Ами това е.
Лека и спокойна вечер на всички.

# 101
  • някъде
Привет и от нас! Hug
Идеята да се запознаем е много добра! Peace Аз още преди месец видях при юнките, че се опознават по този начин и все да ви питам дали сте съгласни, та накрая ме изпревариха Crazy
Казвам се Даниела на 25 години от Видин! Учила съм техникум по химични технологии и икономика- специалност Банково, застрахователно и осигурително дело! След това завърших НБУ специалност Икономика и бизнесадминистрация- бакалавър! Работила съм като продавачка, сервитьорка, оператор продажби и касиер, сега вече съм по майчинство baby_neutral Wink и честно казано идея си нямам като ми свърши какво ще работя, защото в нашият малък град е много трудно да си намериш работа! ooooh! Ама най-много да си остана за още някоя година вкъщи Wink Мъжът ми се казва Александър- на него е кръстен Алекс Heart Eyes на 30 години, работи като доставчик на салати в една видинска фирма! Познаваме се от 4 години, преди 2 се сгодихме и преди една и 2-3 месеца се оженихме! След точно един месец направихме и бебешока! baby_neutral

# 102
добра ви вечер мами!
това с представянето ми хареса!
та по темата:
казвам се Мария и работя в банка като деловодител-куриер!Тоест преназначиха ме от технически секретар когато корема ми започна да личи прекалено!завършила съм гимназия и в момента уча "висше"в един измислен университет но мисля да го сменя докато не съм се набутала прекалено! Иначе съм работила много неща-продавачка,барманка,сервитьорка и в Бьлгария и в чужбина.Общо взето за моите 25 години съм поработила прилично. Живея в Перник от 5 месеца(мъжо е от тук) иначе съзнателният си живот съм живяла в София.А пък съм родена във Видин-да Диди оглеждам те от известно време-не че познам много хора от там. Мъжът ми се казва Симеон и работи кото салонен управител в сладкарница Неделя в Младост 4.по този повод поне от сладко не се лишавам! Joy
ако мого да помола да ми к8ажете как да сложа снемка в постинга много ще съм благодарна а и ще ви харесат!
лека и спокойна!

# 103
  • София
Mariaeli, виж тук по въпроса с картинките http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0

Plamebg, Daniela77, и преди бяхме говорили, ортопедът ни каза: сядане след 6-тия месец и никакви бънджита и проходилки; вие си решавате, разбира се

Бибошка, и нашето първо самостоятелно обръщане в двете посоки беше днес, иначе все й помагам по малко  Simple Smile. А освен това каза нещо, дето много приличаше на ма-ма (или ме-ме). Татито вика, че от два дена ни гледала в устите и съвсем целенасочено е искала да каже мама, пък аз му се смея, че иска да ни изкара гарджето гениално  Joy.

Да се включа в представянето: учила съм физика (Лазерна техника и втора специалност учител), после и една физикохимия изкарах (Контрол и пречистване на води - главно заради стажа в чужбина), но съм работила съвсем друго - в сервиз за GSM-и се занимавах в отчетна и логистична дейност; Мъжът ми е областта на телекомуникациите също. Май най-близо сме с Prascho, че и по години.

Последна редакция: нд, 26 ное 2006, 01:10 от Betta

# 104
  • ES
Здравейте момичета,
виждам, че някои от вас вече се обръщат ние сме смо до половината. Но не съм го пробвала ако лежи по гръб дали ще се обърне по корем. Най е активен вечер като го оставам да порика голичък на повивалника.
Късничко пиша постинга си ама се зазяпах по ~Отчаяни съпруги~ дръпнала съм всичките сезони и вместо да си легна си крада от съня със сериали, но този е наистина хубав.
Ами за новата идея. В България съм работила като счетоводител, след като завърших ВИНСа във Варна. Работата ми беше много хубава, шефката ми беше експерт счетоводител и доста неща научих покрай нея, имах поле на изява и развитие в кариерата си, но... нямах до себе си любящо сърце. Та говорихме за работата. Които е излизал да работи навън, знае, че квалификацията и образованието повече пречат от колкото помагат, особено тук в Испания. Преди да родя работех в малка частна пощичка locutorio им викат тук, там откъдето хората се обаждат. Намa такава държавна поща с кабини. Също така имаше и net зала - далеч под възможностите и амбициите ми. Но повярвайте ми, няма нищо по-хубаво от едно сладко бебче и всеотдаен партньор до теб. Ако знаех, че е толкова хубаво да имаш дете не бих отлагала толкова време. Сега почти нямаме време за второ, а ще е хубаво да си имаме. Такава радост са децата!
Целувки

Общи условия

Активация на акаунт