Отговори
# 240
  • Карлово
Честит рожден ден на Виктория-Александра и Мина!

Честит рожден ден и на Кита!

Бубе, има един любим израз-"заем се връща, наем-не". А лично предпочитам двойна лихва, но да знам че си е мое. Но всеки си решава според разбиранията си

# 241
Отново благодаря!
Забравих в еуфорията си да честитя ройдения ден на другите две рожденнички: Виктория -Александра и Кита! Grinning

Майче, за пописване нямам време и ентусиазъм. Иначе,да, отби се вече малката. Отсъствах 11 дни и като се прибрах вече я беше забравила тая работа с цокането. Всичко мина почти безболезнено (само първата нощ ме е търсила). На мен ми беше мъчно, че не кърмя точно 2 минути и половина...
Честито коремче! Разпръсни бременни флуиди и насам плс!

Щото при мен бройката деца, които искам, тепърва трябва да се попълва. До пет деца може!
За работата - семеен бизнес, което по принцип поставя двойките пред неподозирани изпитания. С мъж ми доста добре се допълваме като бизнес партньори. Работя нестандартна за Бг работа, сбъдната детска мечта. Не правя кариера и не искам да правя. Стремя се да правя нещата красиви и ... да изкарвам пари от това. В момента натискаме с цел да не теглим кредити с лихви като гореописаните и от работа не ни остава време да си направим бебе...

За зъбите - на Мини първото и зъбче изби наскоро (11 месец), след като се беше отбила (долу вдясно 1-ви резец). После за две седмици се появиха още 3 (горе вдясно 1-ви и 2-ри; горе вляво 2-ри). Да чукна на дърво не се лигави, няма температура и т.н.

# 242
  • София
да и не стига, че толкова лихва искам, ами и не ти отпускат цялата сума за ап-та, а трябва да имаш поне едно 10000Е да извадиш ти, абе голяма тапотия е, но и под наем е мн кофти, все едно ги хварляш  кофата тези пари....

Забравих - честито на празнуващите днес.
Редът на зъбите го спазваме Wink
От 3 дни вече сме на кухня и малчо си я хапва общо взето и то , за моя приятна изненада не иска допълнително да я пасирам Simple Smile

И отрязахме перчемчето, че му влизаше в очите, но на мен сега ми липсва...

А бубе - Хаджи Димитър не бих го нарекла кв близо до центъра.... Party

Последна редакция: ср, 29 ное 2006, 14:59 от bubu_to

# 243
Честит рожден ден на Мина и Виктория-Александра!

Честито и на кита99.
Мики така е. Но това ми идва в повечко. Ама си си мисля ,че има някаква грешка. Аз теглих заем от там и за 7000лв лихвата ми беше 2000. Та сега нещо не ми се вижда читаво.
Бубуто, ами уж казаха, че ще ми отпуснат цялата сума, но ще ипотекирам и нашето жилище във Варна и това, което ще купуваме. Ако купуваме.

# 244
  • София
Читаво е, така са за апартаментите, такива са лихвите....а иначе явно заради ипотеката на жилището ви във Варна ще ви дадат цялата сума...на нас не биха...Wink

# 245
Бубуто, ами да - заради това-аз с това започнах като говорих със служителката. Ама ни идват много по 800лв на месец, освен другите 250 от стария заем. А във Варна имаме гарсониера - е пристроена на 2 стаи, он все пак малка площ, та искаме ако купуваме да купуваме поне 60-70 кв. И така, че сега ще умуваме.А и аз трябва да се върна на работа. Иначе и за хляб няма да има.

# 246
бубе - няма да се откажат хората. приятели са ни, а и кой ги знае кога ще купуват. плюс това, на такъв наем...
лихви - ние към 92-3 % отгоре бихме върнали, ако спазваме срока за погасяване. има голяма вероятност до ян. да се справим - което ще рече вместо за 15, за 4 години да си изплатим къщата. но, както съм писала и по-рано, ние случихме на подходящо време, когато купувахме, намалихме силно всички разходи и глезотии (пътуванията сиреч). в голяма степен и петра помага за това, защото кръчмите сега са кауза пердута за нас, т.е и от там пестим  Wink. сега плащаме х 2% наказателна лихва при предсрочното внасяне на сумите, но и на това съм съгласна, стига да изплатим къщата преди да се роди второто.

# 247
А бубе - Хаджи Димитър не бих го нарекла кв близо до центъра.... Party

Хаджи Димитър, не е в края на Витошка, но от там до Попа /например/ се стига за 10 мин със градски транспорт, а такъв има много /за справка bgmaps.com/ и за 20-30 мин пеша /с детска количка/. Квартирите и апартаментите там са по-евтини заради топлата вода.

Последна редакция: ср, 29 ное 2006, 15:26 от =^._.^=

# 248
Да, за топлата вода, разбрах. Но като се има в предвид, че аз 27 години живея с бойлер, а в ученическите години съм се къпала и само с кофа и бързовар, това не ми е проблем. Даже се учудих, като питах колеги от София и те като казаха, че няма топла вода и затова не биха живели там.

# 249
  • София
ОООООх, наеми, ипотеки, до болка познато. Ние се спряхме на вариант ипотека, та за това и аз съм на тръстиката. Бубу е права че ти трябва собствен капитал-20% за готово жилище и 30% за строящо се.  newsm61
Зъбите са ни в такъв ред, че и по точното време.

# 250
Честито на рождениците днес- малки и големи!!! Да са живи и здрави и много щастливи!
бубе, аз доколкото знам и във варна не са евтини наемите и цените на жилищата. но може би в софия има възможност за по-високи заплати. иначе и младост не е близо до центъра. виж хаджи димитър е по-близо, според мен, бубуто  Wink. но реално ако търсиш по-нисък наем- дружбите, обеля, овча купел и други по-крайни квартали. в хубавите квартали- доста по-скъпо.
елспет, завиждам ти за виена. влюбена съм в този град  Heart Eyes майчето ти е дала подробна инфо. ако искаш още, питай.
за зъбите- ние сме след 16-ти месец вече по тези картинки.

# 251
Юка, така е. Тук наемите не са евтини. И жилищата са на същите цени. А иначе ако сме под наем, ще даваме този тук и с наема ще плащаме в София. Е ще трябва и малко доплащане, но ще се ядва. А и наистина заплатите при вас са по-големи.

# 252
  • София
Хайде и аз да кажа за кредитите, тъй като тази година ни се усмихна това щастие Laughing Пред дилемата-наем или кредитна вноска за същата сума, предпочетохме кредита, наистина не ни отпуснаха цялата сума, и е безумие погасителният ти план да е до 2031 г. Laughing, но се надявам, живи и здрави, да го погасим преди това, общо взето връщаш заетата сума за около 10 години, след това вече плащаш отгоре, поне при нас така излизат сметките. Кредитът ни е от Булбанк и вноската ни е 377 лв, така че това 425 евро нещо не ми звучи правдоподобно, да не би да ви смятат лихвата, независимо от дохода newsm78 Иначе Младост наистина е много далеч от центъра, това за мен е най-голямото му неудобство, други забележки нямам, писала съм вече колко е хубав Бизнес паркът и колко е чисто. Хаджи Димитър лично на мен не ми допада, но в крайна сметка най-важното е апартаметът, на който се спрете, да ви харесва, всеки квартал си има предимства и недостатъци, е, южните са си за предпочитане отвсякъде, но и в останалите живеят хора Laughing

# 253
  • София
Така да си призная - в ХД не съм ходила, винаги съм смятала, че е някъде около Левски. Което е на край света. Мисля, че при покупка си струва да се дадат малко повече пари, но да имаш нещо на добро място, все пак ще ти е за цял живот - евентуално.Бубе , а ако продадете този във Варна и вземете по-малък няма ли да е по-изгодно????

# 254
Здравейте  Grinning
Най-накрая успявам да се включа! Ади е станала толкова палава, че не ми остава време за нищоооо  ooooh!

Честит рожден ден на патерица на Едита!!! Много много здраве и желая и само хубаво да и се случва в живота!!!

Честит рожден ден и на Мина и Виктория-Александра!!! Весел празник на семействата им   bouquet

ЧРД и на Кита!!!   bouquet

Елспет, и аз искам във Виена  Laughing Като идеш прати снимчици да погледаме и да се порадваме за теб  Hug

И ние се замисляме за кредит и да си вземем собствен апартамент. Сега уж сме самостоятелни на етаж в къщата на свекърите, но истината е, че всеки ден свеки се качва да ни види, и то по няколко пъти  Crazy Изобщо е трудно да се отпуснеш и на собствения си етаж, защото по всяко време трябва да си "нащрек за гости". Но с тия майчински доходът ни май няма да стига да си покриваме вноската и да живеем нормално. Пък и нямаме никакви спестени пари за първоначалната вноска, отделно трябва и за ремонт да имаме средства  ooooh! Ужас направо, май трябва да почваме да спестяваме и живот и здраве другата година по това време да сме отделно вече. Гадното е, че сме си направили супер етажа с дограмите, ламинатите, теракот, изобщо е станало страхотно и сега ще трябва всичко да оставим. Яд ме е за вложените средства  Tired

Общи условия

Активация на акаунт