Всякакви въпроси относно хладилниците. Тема N3.

• 49 525
  • 944
  •   1
Отговори
# 690
Изобщо ми е все едно какъв материал е корпуса.
След като ремонтирах ноу фрост хладилник, и се запознах с частите му в детайли, важното е уредът да работи правилно. Останалото са незначителни подробности.

13-15г, първа повреда..пак бива..сменихме фус и датчик, и сега е бомба..

По повод цвета - докато течеше ремонта, разгледах новите ноу фрост хладилници, бях си харесала цвят крем, на живо обаче беше много кофти изпълнение- като остаряла пластмаса бе цветът.

# 691
Здравейте,

Правим ремонт на апартамента. Трябва да купим хладилник с фризер. Може ли да препоръчате някое лг или самсунг с тотал но фрост, цвят инокс, с опция да се обръщат вратитте и с поставка за бутилки. Бюджетът е около 1300 лв.
Благодаря предварително.

# 692
Разгледай и си избери.
Цената за ноу фрост почва от 900, средно е 1100-1200,  и продължава нагоре.

# 693
Здравейте,

Правим ремонт на апартамента. Трябва да купим хладилник с фризер. Може ли да препоръчате някое лг или самсунг с тотал но фрост, цвят инокс, с опция да се обръщат вратитте и с поставка за бутилки. Бюджетът е около 1300 лв.
Благодаря предварително.
Всичките lg са total no frost и с обръщаеми врати. Сигурно за стотен път го пиша.

# 694
И други модели има пълен ноу фрост...самсунг също.
Отваряш вратите и гледаш да има дупки/отвори на гърба на вътрешната част - има ли, ноу фрост е. Гледаш в хладилната част да ги има също.

# 695
Моля, мнение за този https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-frizer/Hladilnik-s-fr … 9?tab=description
Харесва ми обема и разпределението.

# 696
На мен ми харесват дръжките му! Исках и на моя такива, но не са..ако купувам нов, искам с такива дръжки..Simple Smile

Прецени ще стигаш ли горните рафтове спокойно, висока ли си..

Цената е височка, но може би заради марката Thinking

Сега видях фризера..едно дълбоко чекмедже ли е само? И долното което обичайно е по-плитко от горните, поне на самсунга е така- побира наполовина неща от горните две.
Едно дълбоко..прецени и това дали ти е ок..

# 697
Аз също почти щях да го купя НО - дълбочината му е 80см!! погледни при мен е 73 дупката , като сложиш и едни 3-5см. за да не се лепи на стената отзад и ще ми надстърча с 10см.. и затова не го взех . Сега е намален аз преди 10 дни на 1900лв. пак от технополис.

# 698
Pinko, благодаря. Не бях обърнала внимание. То и не изглеждаше да е чак толкова дълбок. Ще го проверя с ролетката. Ех язък, ако е 80 см.

# 699
виж този,
аз също искам 70 шир. толкова ми трябва и ми е добре Wink но не искам и да е по висок от 196 макс примерно
ей този сега обмислям LG GBF567PZCMB- но е 282квт. потреблението малко високо ми се вижда ама какво знам аз клас Е ..много нисък

# 700
Погледнах, но не е моето. Има диспенсър за вода, който ми е ненужен. Дълбок е 70 см, старият е 62.

# 701
Здравейте. Тъй като не съм много запознат със хладилниците и техните функции, качество и тънкости при марките, бих искал да попитам за съвет от вас.
Бяхме си харесали следния хладилник на бош https://www.bosch-home.bg/productlist/fridges-freezers/fridge-fr … ogglebox=manuals/

След посещение в техномаркет вчера, продавач консултанта ни дръпна настрани и ни каза, че не би ни препоръчал Бош като марка за хладилници, тъй като това им е най-слабото фирмено звено. Насочи ни към LG или Samsung. С оглед на горното ми изказване, наистина не сме добре подготвени да вземем информирано решение по темата и сега се разколебахме и притеснихме да не допуснем грешка. Като функции за VitaFresh и NoFrost, както и за вътрешното разпределние на хладилника този модел на бош доста ни допада. Обема му по спецификация е 405 за хладилната част, което на нас ни изглежда супер.

Съхраняване при нарушение на захранването (h) 15 ч - Това също изглежда доста впечатляващо.

Накрая все пак да отправя и въпросите.
1. Ок ли е споменатия модел хладилник или пропускаме нещо от незнание?
2. Прекалено висока ли е цената спрямо еквивалентен модел на друга марка като качество?
3. Бихте ли препоръчали някой друг като алтернатива, който е по-добър и със сравнима или по-ниска цена?
4. Има ли нещо което му липсва като функция или атрибут?

# 702
За LG ви е насочил много правилно. В средния ценови клас са много добри.
Бошът, който сте харесали, също е хубав хладилник. Само си преценете разликата в цената дали си заслужава, ако сравнявате с с аналогичен LG и дали разпределението ще ви пасне на нуждите.

# 703
Бошът, който сте харесали, също е хубав хладилник. Само си преценете разликата в цената дали си заслужава, ако сравнявате с с аналогичен LG и дали разпределението ще ви пасне на нуждите.

Този на Бош, в средния ценови клас ли е?

Какъв би бил еквивалентен модел на LG?

# 704

Този на Бош, в средния ценови клас ли е?

Какъв би бил еквивалентен модел на LG?

LG са "друга бира"-те всички са с линейни, инверторни компресори и са с total no frost. Bosch не са така и имат много модели без total no frost. Трудно е да се говори за еквивалентност при двете марки. Под аналогичен имах предвид да  имат и двата total no frost и инверторни компресори. ЛГ с подобно разпределение са по-малки.
https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D … 0GML844PZ6F%20SbS
https://www.lg.com/bg/hladilnitzi/lg-gml844pz6f#
Аз мисля, че Бошът е хубав, ако държите на огромен хладилник. Той е по-скоро във високия ценови клас.

Общи условия

Активация на акаунт