🤍 Ергенът 🤍 Сезон #1 🤍 тема #12 🤍

• 106 355
  • 2 069
  •   1
Отговори
# 1 800
  • София
И на мен не ми харесват коментари на тема външен вид - да си оправи това, да си махне онова... нито една не е чак такова чучело. Тъпо е даже, че зорлем се правят още по-зле. Но в такова общество живеем, за съжаление.

# 1 801
Виктория има сестра от първи брак на баща й, с която не общува. Поне така мисля.
Нейната приятелка, с която са дошли от Русия, е по-нормална и създаде семейство. Бременна е и няма да им време да излиза с Виктория. Затова ги събра тезо жени около нея. Да могат да си търсят заедно чичковци.

# 1 802
  • София
Злобата и агресията, която обладава Виктория дотолкова, че да не може да се въздържи от реакция за мен не са нормални. Тя буквално побеснява от злоба. Знам, че в темата пишат и психолози. Ще ми е интересно да се изкажат по темата. Ясно, че Виктория е нарцистична, но аз познавам нарцисисти, които са манипулативни и обичат да става тяхното, но не стигат дотам да мятат по хората каквото и да било. И наистина студенината й и тоталната липса на емпатия и незачитане на чуждите чувства ми изглеждат малко като на психопатия.

Психопатията като другите личностни разстройства е спектър и се проявява в различна степен. Според мен Виктория попада някъде в този спектър, доста черти от чеклиста проявява. Вижте, например, отношенията с момичета, които определя за приятелки. Много ѝ личи, че се заобгражда с тях заради свои ползи, без приятелски чувства, повърхностно и с изключителна хладина в отношенията.
Имаше една сцена, в която Блага плаче, че се е влюбила, чувства се като глупачка и страда. Двама души реагират  - Дениз спонтанно я прегръща и личи съчувствие, Виктория със забавяне/отложена във времето реакция я хваща за ръка, докато очите й хладнокръвно оглеждат стаята.
Друга типична черта на психопата е лекотата, с която лъже, често до това да си противоречи в един и същи разговор. Пресни примери от снощи - първо отрича, че е заплашила А. че ще си тръгне, когато Капитонова поиска, после ѝ се надсмива, че се е вързала на същото твърдение. Или тръгва към срещата с Виктор, на която я привикаха и разсъждава как никога с него не са си говорили за А. и защо сега трябва да го правят.

П.П. Между другото, психологията не ползва термина "психопат" и най-близкото състояние се нарича "антисоциално личностно разстройство"

Много благодаря за написаното. А дали би могла да каже, какво в живота на човек би могло да го превърне в такова същество, каквото е Виктория?

# 1 803
Виктория много хубаво обясни защо Сашка няма да я съди. Всичко е режисура на продукцията. Те са си доста противоположни като характери и без това не биха се харесали.

Ама цял ден да спрягаме как ще гоним Питонката от Бг, как ще я докладваме и тн… Да я сравняваме с политици и дипломати.

Юркаме се от поредните малоумни прококации на Тупарев, с поредните некадърни актьори Sad

# 1 804
  • София
Виктория има сестра от първи брак на баща й, с която не общува. Поне така мисля.

Ако сестра й я гледа в предаването, сигурно пали свещи и благодари на всички богове, за това, че не общува с нея
Направо се е отървала жената

# 1 805
  • София
Виктория никакъв психопат не е, а обикновена истеричка. Същата като Александра. Не им приписвайте "висша диагноза", ако обичате, не ги ласкайте толкова! Виктория е егоист и е нагла. Но не е психопат. В най-добрия случай е нарцистична. Но е просто разглезена истеричка и има самочувствие.
Другите като й се водят по акъла тя не е виновна. Деница снощи нали каза, че не са я поканили. Значи, ако я бяха поканили щеше да отиде.
Александра е свикнала да лъже, че е психолог, на всичко отгоре си слага и някакви хипноглупости като квалификация.

# 1 806
Аз продължавам да се учудвам, че има жени, които оправдават агресията на Виктория и хвърлят вината върху Алекс.

Колко затъпено трябва да е чувството ни на емпатия като общество, за да подминаваме насилието с лека ръка. А тормозът в училище и за него ли трябва да си затваряме очи.
А не е ли грозно, че в предаване пълно с нашенки и две чужденки, накрая излезе, че чужденките настроиха масата нашенки срещу друга нашенка. Къде е патриотизма, чувството за принадлежност и солидарност??? Срамота. Наистина нямаме чувство за достойнство. Навсякъде по света етносите си се защитават, само у нас има нещо сбъркано и прекланяме глави пред уж аристократичните чужденци. А смешното е, че те не са нещо повече от нас, единствено са по-нахални.

Последна редакция: сб, 14 май 2022, 18:27 от Zoraya2222

# 1 807
Злобата и агресията, която обладава Виктория дотолкова, че да не може да се въздържи от реакция за мен не са нормални. Тя буквално побеснява от злоба. Знам, че в темата пишат и психолози. Ще ми е интересно да се изкажат по темата. Ясно, че Виктория е нарцистична, но аз познавам нарцисисти, които са манипулативни и обичат да става тяхното, но не стигат дотам да мятат по хората каквото и да било. И наистина студенината й и тоталната липса на емпатия и незачитане на чуждите чувства ми изглеждат малко като на психопатия.

Психопатията като другите личностни разстройства е спектър и се проявява в различна степен. Според мен Виктория попада някъде в този спектър, доста черти от чеклиста проявява. Вижте, например, отношенията с момичета, които определя за приятелки. Много ѝ личи, че се заобгражда с тях заради свои ползи, без приятелски чувства, повърхностно и с изключителна хладина в отношенията.
Имаше една сцена, в която Блага плаче, че се е влюбила, чувства се като глупачка и страда. Двама души реагират  - Дениз спонтанно я прегръща и личи съчувствие, Виктория със забавяне/отложена във времето реакция я хваща за ръка, докато очите й хладнокръвно оглеждат стаята.
Друга типична черта на психопата е лекотата, с която лъже, често до това да си противоречи в един и същи разговор. Пресни примери от снощи - първо отрича, че е заплашила А. че ще си тръгне, когато Капитонова поиска, после ѝ се надсмива, че се е вързала на същото твърдение. Или тръгва към срещата с Виктор, на която я привикаха и разсъждава как никога с него не са си говорили за А. и защо сега трябва да го правят.

П.П. Между другото, психологията не ползва термина "психопат" и най-близкото състояние се нарича "антисоциално личностно разстройство"

Много благодаря за написаното. А дали би могла да каже, какво в живота на човек би могло да го превърне в такова същество, каквото е Виктория?
Личностните разстройства не са болест на психиката, а черти на характера. Има различни  теории, повечето са свързани с травми в детството. Но веднъж разпитвах приятели криминални психолози как стават хората такива и те ми разказаха, че не винаги можеш да обясниш злото в характера с нещастно детство - много хора преминават през ужасни преживявания като деца, но не стават зли, други се раждат в любящи семейства и въпреки това развиват антисоциални черти. Едната приятелка, бивш психолог от Института по психология на МВР, ми каза: може би просто някои се раждат такива. Но има шанс да се научат да владеят себе си и някои стават много успешни, когато го направят. Тук,  разбира се, говорим по принцип. Далеч съм от мисълта да оценявам какви са й точно проблемите на Капитонова,  просто някои черти, които показва, са интересни за наблюдение.

# 1 808
Нещата не са в бяло и черно - Алекс - най-добра и Виктория - най-лоша. Ясно е, че всяка има и положителни и отрицателни черти и прояви. Въпросът е, че начинът, по който един човек реагира, когато е провокиран и раздразнен, показва изключително много от характера и възпитанието му. Тук мисля, две мнения няма, Капитонова се изложи чутовно снощи, че и не само, с репликите си, с квалификациите "психопат" и "зло" и с простащината да си хвърли чашата по А. Виктор също много се изложи с реакцията си (липсата на такава), а ако си мислят, че зрителите изведнъж ще припаднат по Дениз, пък хич не са уцелили.
Гледах, гледах, не видях никой да хвърля чаши.
Гледайте бе хора, не само да пишете.

Хвърли цялото съдържание на чашата си по Александра и дивана?! Май наистина гледаме две различни предавания
Хвърли вода, но не и чаша. Май не знаеш как да се изразяваш

# 1 809
Ако наистина  не може да я понася, както твърдите и е вероятно, нямаше нужда от чуденката му дали да избере чувствата. Ок, наредили са ти, за няколко бона правиш каквото ти кажат, ама чак да намекне за чувства към Виктория... За смях става. То всъщност какво ли не беше _ Деница балсамът душевен, оправдаема конкуренция на другите според Виктор, Дениз- най-близка, Виктория - чувствата. Султаните пасти да ядат пред нашия Дон Жуан.
Аз пък по друг начин разбрах разум и чувства. Чувствата му казват незабавно да изпрати В., където и е мястото, за да освободи Александра от насилника. Разумът - да избутат още 2 дни до финала и да се приключва циркът, защото достатъчно са търпели всичко, за да се откажат накрая.

Последна редакция: сб, 14 май 2022, 15:40 от KatyaS

# 1 810
Явно Виктория е запазвала приличие пред камерите, а извън камерите е било много сериозен тормоз към Алекс. Вчера с гордост се хвалеше как успявала всеки ден да разплаче Александра, чист садизъм. Не може да се владее, когато остане без клакьорките си, явно само около Алекс се чувства слаба и напада.

и Деница, и Дениз не са ОК с поведението на Виктория, но явно ги е страх от нея.

# 1 811
  • Terra incognita
А, стига с тоя патриотизъм, големи патриоти сме, няма що. Ще се избием един другиго, не се уважаваме, всеки си прави каквото иска в тая държава, обаче опрат ли нещата до патриотизъм, става страшно.
Ни най- малко не ме жегна определението "злобна българка".

# 1 812
Бе, дайте да издигнем олтар на александра, да я канонизираме и да се приключва вече. То милион пъти се каза, че насилие не се толерира, ама не. Или боготвориш александра, или одобряваш убийства, средно положение няма.

В същото време, раздаване на ‘справедливост’ по собствена преценка, грозни обиди, още по-грозни прякори и игнориране на потребителски мнения има на килограм. Някои от феновете на александра сериозно се доближават до поведението на виктория и добре че са охлаждащите призиви ‘това е само форум и това е само шоу’, че иначе и тука щеше да се лее вода от всяка втора чаша.

Ма иначе сме много Ентелигентни и духовно извисени, да.

# 1 813
В следващия епизод ще има емоционални срещи с близки. За мен, лично, това е безинтересно. То ще са ревове, сополи...Много се гордеем, мамче..бъди силна...само не знам за Виктория кого ще изпратят. Дали нейните ще долетят от Русия, или ще ги замести някоя приятелка.
Аз залагам, че ще дойдат приятелите ѝ Анастасия (пишман влогър) с мъжа си, те ходиха до Фетие миналата година (май края на ноември?!) и така се разчу, че Виктория участва в Ергенът.

# 1 814
От story на Ал.:
Скрит текст:

ПП
Не съм и никога не съм била фен на Ал. Тези кадри ми направиха впечатление, затова ги споделям. На първата снимка надписът - какво е искала да каже....не се наемам да тълкувам.

Общи условия

Активация на акаунт