🤍 Ергенът 🤍 Сезон #1 🤍 тема #12 🤍

• 106 368
  • 2 069
  •   1
Отговори
# 1 785
Мацки не си разваляйте настроението  в събота заради това недоразумение на телевизията.

# 1 786
Злобата и агресията, която обладава Виктория дотолкова, че да не може да се въздържи от реакция за мен не са нормални. Тя буквално побеснява от злоба. Знам, че в темата пишат и психолози. Ще ми е интересно да се изкажат по темата. Ясно, че Виктория е нарцистична, но аз познавам нарцисисти, които са манипулативни и обичат да става тяхното, но не стигат дотам да мятат по хората каквото и да било. И наистина студенината й и тоталната липса на емпатия и незачитане на чуждите чувства ми изглеждат малко като на психопатия.

Психопатията като другите личностни разстройства е спектър и се проявява в различна степен. Според мен Виктория попада някъде в този спектър, доста черти от чеклиста проявява. Вижте, например, отношенията с момичета, които определя за приятелки. Много ѝ личи, че се заобгражда с тях заради свои ползи, без приятелски чувства, повърхностно и с изключителна хладина в отношенията.
Имаше една сцена, в която Блага плаче, че се е влюбила, чувства се като глупачка и страда. Двама души реагират  - Дениз спонтанно я прегръща и личи съчувствие, Виктория със забавяне/отложена във времето реакция я хваща за ръка, докато очите й хладнокръвно оглеждат стаята.
Друга типична черта на психопата е лекотата, с която лъже, често до това да си противоречи в един и същи разговор. Пресни примери от снощи - първо отрича, че е заплашила А. че ще си тръгне, когато Капитонова поиска, после ѝ се надсмива, че се е вързала на същото твърдение. Или тръгва към срещата с Виктор, на която я привикаха и разсъждава как никога с него не са си говорили за А. и защо сега трябва да го правят.

П.П. Между другото, психологията не ползва термина "психопат" и най-близкото състояние се нарича "антисоциално личностно разстройство"

Последна редакция: сб, 14 май 2022, 13:13 от Lemon Verbena

# 1 787
Виктор - мухльо от класа, избра най-голямата долна сбирщина за фаворитки. Обаче, че е такъв мухъл, не предполагах, няма адекватни ценности и чувства. Да го видим утре, други ден, когато избраницата на сърцето му, му обърше един +  и му метне едно-две питиета за разкош.
Виктория - много тъпо, просто и психясало парче, агресор и насилник.

# 1 788
  • София
Абсолютно съм съгласна. Виктор неколкратно показа, че не харесва Виктория – каза ѝ кучка не един и два пъти, на ритуала с къната, като ѝ даде парите, ѝ каза да си ходи
Това беше наистина странно. Аз се опулих Flushed . Каза ѝ: Взимай парите и СИ тръгвай. При това два пъти.
Няма: Вземи ги и да тръгваме. Беше си: Тръгвай си.

За кучката - каза ѝ че е такава, при това няколко пъти, но също така и няколко пъти каза, че това поведение му харесва.

След вчерашния разговор на Виктор с Виктория вече съм убедена на 100%, че той не може да я понася, ама грам. Едвам я търпи даже и я остави само, защото така са му казали. Много ми хареса как й говореше, когато я привика на пейката. Тя и затова така се н@сра по време на разговора. Още там започна да й трепери брадичката и устенцата от нервички, и щеше да ревне всеки момент. Защото разбра, че се е омазала яко с това поведение и защото той й държа тон и то много сериозно. И за пореден път показа, че тя е силна само, когато има хора около нея. Като застана сама с него се беше свила, като мишка. Държеше се нагло и отворено, но се видя колко й е страхлива душичката.

# 1 789
  • Варна
Не успявам да изчета всичко,  сигурно вече в написано назад.

Аз съм потресена от Питона, но два пъти повече съм потресена от продукцията! Вече видяхме колко народ има около тях, но зад кадър, включително режисьор и се предполага психолог и продукцията допусна да се случи това, изобщо да се стигне до там! И всички наоколо гледат сеир...не, не, нямам думи.

# 1 790
  • Варна
Лимонче, ти описа Злобната рускиня с това определение психопат. Преводът е добър, много точно и ясно описа поведението й.

# 1 791
Ако наистина  не може да я понася, както твърдите и е вероятно, нямаше нужда от чуденката му дали да избере чувствата. Ок, наредили са ти, за няколко бона правиш каквото ти кажат, ама чак да намекне за чувства към Виктория... За смях става. То всъщност какво ли не беше _ Деница балсамът душевен, оправдаема конкуренция на другите според Виктор, Дениз- най-близка, Виктория - чувствата. Султаните пасти да ядат пред нашия Дон Жуан.

# 1 792
  • Terra incognita
В следващия епизод ще има емоционални срещи с близки. За мен, лично, това е безинтересно. То ще са ревове, сополи...Много се гордеем, мамче..бъди силна...само не знам за Виктория кого ще изпратят. Дали нейните ще долетят от Русия, или ще ги замести някоя приятелка.

# 1 793
  • Варна
Убедена съм, че рускинята няма приятели.

# 1 794
Туркинята взе да се усеща кое е приемливото поведение за пред камери. Този тип жени така надушват изгодата, сякаш имат специално сетиво за нея.. Деница и тя се усети накрая, но флегматичността и попречи са се нагоди, а може би дори не се и постара, щом не я касае лично.. Въобще поведението им като пригласящ антураж на агресора - бобър е мега долно. Въпросната жена- агресор пък не може да действа без антураж който са насъсква да и върши черната работа. Забелязахте ли как ги дърпаше за ръцете другите две?? Дори на момента със сила. Постоянно си позиционора антуража в пространството,- как да застанат с кого да вървят....Сама е  пълна   "0" и това снощи се видя. Мисля че поведението и не е никак , никак нормално.  За обиди и клевета заслужава съд!

# 1 795
  • Варна
Туркинята взе да се усеща кое е приемливото поведение за пред камери. Този тип жени така надушват изгодата, сякаш имат специално сетиво за нея.. Деница и тя се усети накрая, но флегматичността и попречи са се нагоди, а може би дори не се и постара, щом не я касае лично.. Въобще поведението им като пригласящ антураж на агресора - бобър е мега долно. Въпросната жена- агресор пък не може да действа без антураж който са насъсква да и върши черната работа. Забелязахте ли как ги дърпаше за ръцете другите две?? Дори на момента със сила. Постоянно си позиционора антуража в пространството,- как да застанат с кого да вървят....Сама е  пълна   "0" и това снощи се видя. Мисля че поведението и не е никак , никак нормално.  За обиди и клевета заслужава съд!

Не го мисли, злобарката ще си остане сама завинаги и ще разбере ,че е грешала едва на дърти години, когато ще е твърде късно. Такива хора трудно създават семейство и приятелски кръг.

# 1 796
Не мога да повярвам, че има хора, които защитават Питоня.

Кои са тия хора? Аз не виждам такива. Явно не правите разлика между “не харесвам Александра” и “подкрепям Виктория”. Хората на всеки пост, в който си изказват мнението се оправдават, като ученички, че не одобряват агресията и поведението на Виктория, че да могат да си изкажат свободно мнението, без да ги обвинят, че подкрепят насилието. Това, че Виктория е ужасна не прави Сашка приятна.  Аман вече!

# 1 797
Буквално останаха Пепеляшка и доведени гадни зли сестри. На вчерашната церемония Виктория се беше нас*ала. Имах надежда, че с нейните камъни по нейната глава ще си ходи. Сега уви съм на 99% сигурна, че гадният спойлер е верен и този демон печели .
Най-накрая ме изкефи реакцията на Александра. Подобни агресори се изяждат от гняв, ако отсреща не им реагират, няма кой да продължи да води спора. Тук Алекс реагира, както трябва.
Изумена съм от факта, че Алекс и Деница са нещо като приятелки. След кое? Кога станаха такива?
Някой ще ме светне ли също защо Алекс каза, че само Ева ѝ е приятелка. Аз не помня да са се карали с Елвира, например. Или съм изпуснала нещо? Кога Елвира отиде при змиите?

И още нещо. Отвратително грозни коментари към външния вид на Деница. Не всички на 30-40 изглеждат като секси млади девойчета на 20. Ген на първо място + надали мястото, на което живее и работи позволяват да е по цял ден на процедурки и не смятам, че е необходимо да се подлага на разни инвазии, за да се хареса визуално на обществото. Предаването също така не е конкурс за красота. Не смятам за лошо една жена да се харесва, да е доволна от външния си вид и да приема бръчките си за нещо нормално. Аман от комплекси!

# 1 798
Аз продължавам да се учудвам, че има жени, които оправдават агресията на Виктория и хвърлят вината върху Алекс.

Колко затъпено трябва да е чувството ни на емпатия като общество, за да подминаваме насилието с лека ръка. А тормозът в училище и за него ли трябва да си затваряме очи.

# 1 799
  • София
Витя седи на пейката и се вайка ''Мамо, къде ме записа?''
Joy
Ох, беше много добро! Joy Joy Joy
Искам снощния епизод да го бях гледал в компанията на Викторовата мама! Sweat Smile

Аз друго се замислих - от къде В.знае, че Алекс няма диплома. Не вярвам че е знаела преди това, вероятно вътре някак е разбрала.
Тя не го е крила вътре че завършва психология. И друг път е поменавано, че не завършила. Мисля че баха Дениз и Деница.

То пък Бобъра, като е завършила та я видяхме колко й е капацитета /къде се намира Стара планина/, общата култура /Ана Каренина/ и познанията по това, което е учила /Пирамидата на Маслоу/.

Общи условия

Активация на акаунт