Кутия за обяд-какво приготвяте за училище и офиса-тема 13

• 40 416
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
  • shumen
За утре-за закуска-домашна юфка,за обяд-в стола-пиле с картофи яхния,плод,за СЗ-кашкавалка,един бонбон и някакво десертче.

# 481
За днес сандвич с роле шунка с кашкавал, краставици, черита, маслини, мандарина, крекери и бисквитки.

# 482
За днес дъщеричката има много храна, едва влезе в кадър.😅  

Ориз със зеленчуци, кюфте, варено яйце, филия с пастет, мюсли барче, шоколад с ядки и стафиди, 3 бисквити с коледни подправки. Ягоди, киви, грозде и любима кашкавалка (вчера толкова я хареса, че си поиска и за днес, и за утре и очичките и блестяха😃)...
Подозирам, че кивито ще се върне...🤔

# 483
  • София
Овчарски пай и козуначени гевречета.

# 484
пресече ми се едно домашно мляко, та вси взех извара, а с другата част правих палачинки за дребните. също телешки кюфтета и салата, плодове.

# 485

За днес сандвич с лаваш, краставица, грозде без семки и палачинка с шоколад 🙂

# 486
Понеделник - мусака и кекс за училище.
Вторник - сандвич с кюфте, кашкавал, кетчуп + чушка със сирене.
Днес - макарони и филии с шоколад.

Не са много неща - за обяд и евентуално следобеда закуска. И пак ми връща понякога пълни кутии.

# 487
За утре:
Закуска: прясно сирене, царевични бисквити без захар, ябълка
Обяд: Пиле с ориз, грозде
СЗ: сандвич с пуешко филе и домати
Вечеря: крем супа от броколи, праз, моркови и картофи със сирене и сладолед.

# 488
  • shumen
За утре-за закуска-кренвиршка,за обяд-в стола-боб чорба,кебапче,кюфте,зеле,за СЗ-кашкавалка,един бонбон и Боровец бисквити.

# 489
Аз пак готвя по нощите…😄
Малкият ще хапва спаначена крем супа, сандвич, круша, мини целувчици.
Аз-ориз с домати и маслини+ таратор и кекс със слънчоглед( новия ми хит)Simple Smile))

# 490
Телешки бургер и малко кексче

# 491
# 492
За днес реших да експериментирам и направих морковени кюфтета в индийски стил😄 (много ароматни) със зеленчуци, къри и кимион:
Скрит текст:

Щяха да са картофени кюфтета, после карфиолени, накрая реших, че имам много моркови и трябва да са от моркови...
Сложих в кутията 4 морковени кюфтета плюс варено яйце, кисело мляко (този път в добре затваряща се кутийка), краставици, кашкавалка, кроасан, орехи и бонбони, плодове.

Напоследък много добре си хапва варени яйца (преди се е случвало да връща натрошени остатъци) и и' слагам често.🙂
Аз пак готвя по нощите…😄
Като мен!😆 Но предпочитам всичко да е готово от предишния ден+ вечер ми идва музата за някои експерименти.🙂

# 493
Много добре изглеждат кюфтенцата- браво!
А сладникави ли стават?

# 494
Не, не са сладникави. Или поне не точно. Но сложих като подправки сол, къри (подправката в пликче от Лидъл), кимион, пресен магданоз и листа целина.
Скрит текст:
Използвах 6 големи моркова (ок. 850 гр- сварени), глава лук, 2 яйца, за сгъстяване- овесени трици и малко галета. Накрая добавих замразени зеленчуци- микс от грах, моркови и царевица. Много ще им върви още люто, но се ограничих до кърито заради детето.

Общи условия

Активация на акаунт