ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 109

• 42 764
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Ето нещо от новата книга на Инес Субашка

Ако имате глад за сладко и въглехидрати вечер 🍫🍰:

1.Ядете ли достатъчно калории през деня или съзнателно ограничавате храната и после тялото ви кара да си наваксвате вечер? Спестените калории през деня, винаги се наваксват вечерта. Разпределете храненията си равномерно през целия ден.

2.Правите ли прекалено големи паузи между храненията? Добавете следобедна закуска, която не се състои само от шепа ядки или плод, а нещо което ви кара да се чувствате сити и енергично. Иначе... спестените калории отново ще бъдат наваксани вечерта.

3.Ограничавате ли някой от макронутриентите прекалено много? Ако разчитате основно на протеин в диетата си, можете да впрегнете воля за известно време, но това не може да се превърне в начин на живот. Не се страхувайте от мазнините и въглехидратите - добавете ги от качествени източници и ще се чувствате сити. #тайниятезикнатялото 👉 https://store.-spam152-/bg/product-category/knigi/

# 166
А къде си изчислявате калориите за деня? Фитнеспал ми препоръчва 1200, но аз с толкова не мога да изкарам, защото вечерта си оставам гладна. Нещо или настройките не съм нагласила, или...не знам и аз.
Това с броенето на калории го пробвам отскоро и май не съм си нацелила баланса.

# 167
  • France
Дез, направо ти завидях за ниския stress level.
Аз не бързам да свалям. Целта ми е килограм за месец-два. Не искам йо-йо ефект после.

# 168
  • тук и там
С фитнес гривни ли сте,или някакво приложение ползвате? Как ви отчита тези стресови нива?

# 169
  • София
Всички сме различни и имаме различни нужди. Аз примерно вечерям сравнително късно - около 8,9 и сутрин не съм гладна. Освен това, в случаите когато закусвам имам чувство, че ми се отваря апетита и цял ден ям повече.
Скумрията днес ми дойде доста мазна, направо се изненадах колко тежко ми стана, но това е за последно.
Вечерята:

# 170
С фитнес гривни ли сте,или някакво приложение ползвате? Как ви отчита тези стресови нива?

Смарт часовник Гармин. Предпочитан е от тичащите. Според мен отчита много вярно.

За днес съм готова- 2 часа тичане с нисък пулс нарочно.
Вечерях намачкан варен карфиол с 4 бъркани яйца и покапах със соев сос. Това беше преди тичането.
След тичането само течности- протеин пудра, глутамин, магнезий.

Утре силова и йога.

# 171
Аз не бързам да свалям. Целта ми е килограм за месец-два. Не искам йо-йо ефект после.

И аз съм така, нищо че са ми повечко килограмите. Първите естествено ги свалихпо- бързо, но после да стана от 80 на 70 ми отне година, през която си хапвах доста и не се стресирах.
Крайната ми цел е 62 кг, след това съм решила да задържам и вече каквото падне допълнително от кардио и силови е добре дошло.
Честно казано сега ми е трудна мотивацията, защото се харесвам доста, но не всичко е до харесване, здравето не трябва да се забравя.
Няма значение колко време отнема, то времето така или иначе си минава.

# 172
  • София
Ох, скоро идва времето на черешите, от много години правя всяка пролет три дни на череши. Тази обаче май не е разумно, но много ми се иска. По принцип ми се отразява много добре, ще го помисля, но май е по-добре да пропусна... А толкова ми се ядат вече.

# 173
Ох, скоро идва времето на черешите, от много години правя всяка пролет три дни на череши. Тази обаче май не е разумно, но много ми се иска. По принцип ми се отразява много добре, ще го помисля, но май е по-добре да пропусна... А толкова ми се ядат вече.
И аз на черешки правя страхотни прочиствания. Всеки май месец това ми е обяда....

Тази година греда за мен, няма хубави череши тук....

# 174

и тук няма още, едва- едва започват за зреят
‘зоната’ върви добре
както казва Сиска, нямам проблем с вх, проблем са количествата (не вх, общите Simple Smile )
закусвам две яйца, 280 гр ягоди и 6 маслини
обяд малко или нищо, повечето блокове остават вечер

# 175
Аз май така и не нацелих хубави череши миналото лято. И по-добре, защото много ме подхлъзват летните плодове. Аз не съм като нормалните хора да наблягам на тях, да правя прочиствания. Ям си като другите сезони и после опуквам още половин-едно кило я череши, я диня, я нектарини за десерт и ставаааа...

Иначе, това мрачно дъждовно време вчера беше ужас. Хич не ми действа добре на храненето и дисциплината. Теглих майните и на планираното меню, и на планираната тренировка. Нищо не съм мерила, нищо не съм смятала, нищо не съм тренирала. Легнах в 8.
З - кафе с мляко и домашна активиа на корем (това беше преди дискусията за закуските) ;
О - зелена салата с варени яйца; кисело мляко;
СЗ - вафла "хармоника"
В - варено яйце, кренвирш, кашкавал; домашна активиа останалото

# 176
  • Велико Търново
Нат, така е!Успех и ни дръж в течение.
Мислех, че вчера съм си публикувала поста, ама не съм.Та бяхме вчера сутринта с малкото дете на кросфит/утре ще направи 13 години/ и беше брутално, тя изкоментира, че толкова потна не е била от някакъв спортен лагер през 2019 от художествената гимнастика/.Вечерта бях на коктейл по случай 30 юбилей на аптеките, в които работя.
Скрит текст:

Храната днес:
след малко оризовки 50 грама с 25 грама масло
12.00 часа обяд с приятелка-зелена салата с Прошуто/знам в кой ресторант ще сме и менюто им знам/ и гърди на скара
18.00-200 грама пилешки гърди на фрайъра+малко филаделфия лайт.
Килограмите са 62.8

Вчера писах на Рени за алкохола-от 16 години/сега на 29.05 ще станат/ в деня, когато родих първото ми дете се отказах завинаги от цигарите, преди 12 години се отказах завинаги от алкохола/пиех само бира и червено вино, и никога не съм се напивала в живота си/, защото толкова мезета и ядки поглъщах, че не е истина и от началото на май не ям сладко, отново завинаги.С малко не мога!

# 177
  • тук и там
Супер си Сиска! Красива и елегантна!
При мен е ясно че липсва воля, но освен това май ми липсва и мотивация. Аз ако спра и храната и алкохола,и ще се чувствам лишена от всякъде. Но това съм аз де. Не мога да си предствая с години да не ям сладко, ядки, да не пия и т.н . Резултата е ясен и се вижда при мен! GrinningТа някой ако знае начин -хем да не се отказвам от храната,която толкова обичам и от другите малки удоволствия в живота -хем да съм слаба ,чакам да каже тайната!
Вчера бях режимна. Вечерях броколи,шунка и една лъжица ориз. За режимното -бях режимна, но не ми беше вкусно честно казано..

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 08:21 от Кайсия

# 178
Добро утро и от мен,

сиска, разкошна си, мечтая си за твоите килограми. Simple Smile Или поне да видя 6ца на пустия кантар.

Днес се претеглих...щях да припадна. Да идва този цикъл, че вчера ометох света. Този път не се сдържах и реших да се наям колкото и с каквото ми се яде и разбира се прекалих като в доброто старо време.

За бавното сваляне...аз свалях с по 3кг на месец. От края на януари досега държа едни килограми, плюс минус 2кг. Адски ми писна, дразня се. Факт, че си позволявам повече неща за ядене.
Чакам хубавите домати аз и минавам на тях основно и месо.

# 179
  • София
Лъки, и тук няма череши още, има, де, ама по 30 лв килограма. Не стават за диета само на тях. 🤣 Но до две седмици трябва вече да са на нормални цени и аз ги мисля от сега, защото толкова години не съм го пропускала черешовото прочистване. Аз все си ходя подута и черешите наистина разхлабват червата. Става ми е едно леко.

Общи условия

Активация на акаунт