ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 109

• 42 783
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
почти свърши този ден, успешен фаст Trophy
утре НВД
от сряда - друго с тренировки
и спирам бирата за един месец... Fearful

# 226
Отчета е, 23 ти режумен ден. Едва - 4,5lb.
 2 кг са само....
Трябва да спирам и аз виното, ама надали.

# 227
  • France
Стигнах до "за да убиеш глада, трябва да убиеш вкуса" и спрях. Не, не е вярно. Дори точно обратното е. Гладът е най-вече игра на мозъка, който си иска точно определен вкус. Първо се мисли какво точно ти се яде и как да го сготвиш, после го подреждаш в чинията, за да ти направи кеф и визуално, после ядеш бавно, опитвайки се да се насладиш максимално. Трябва да задоволиш всички сетива. Ако си толкова гладен, значи а) ядеш твърде късно и можеш да изместиш яденето с половин час и б) тази диета е твърде стриктна и не е за теб. Поне това е моята философия.

# 228
При мен това с вкуса е точно в десятката.
Не ме разяжда за още и още.
Откакто направих 5 дни на картофи, всичко си дойде на мястото.
И сега избягвам вкусови експлозии.

# 229
Много ми е близка философията на Philomena, но това е симптом, че на тялото му трябва допамин детокс и не е ок.
Теоритично, наистина трябва да се научим да се храним, когато тялото е гладно, с каквото е добре за него, а не да задоволяваме глада за допамин, понеже води до привикване -
 нуждата от него само расте с всяко следващо угаждане. Ако не ти се яде това, което има вкъщи, значи не си наистина гладен. Това теоритично де.
На практика ме знаете - правила съм го допамин детокса. Лесно е като мине,както пише Дез. Резултатите са топ, но нямам характера да го поддържам дългосрочно.

Вчера мога да се похваля със спининг и изпити 100 литра вода.
О - хумус, пуешко със спанак, банан;
В - хумус, чери домати с бейби моцарела;
За душата - вино и блокче шоколад.
1.5 кг надолу.

Днес съм планувала табата, така че утре ще са пак поне половината нагоре. К'от' тако'а.

Herzen, ти пък намери кога да спираш бирата! То сезонът й тамън започна. Има ли някакъв повод след месец?

# 230
то при мен сезонът не е спирал Laughing
няма повод, само опит да мина на по-строга диета
и също проверка [опровержение], че се дебелее от бира Mr. Green

теорията за плътността на храните при мен работи наобратно
предпочитам да изпия лъжица зехтин, вместо да изям кило краставици
разширява ми се стомаха от много храна и постоянно съм гладна

а това все не ми се получава
Цитат
Тук под бавно разбираме поне 20-тина минути преживяне. Ако си като мен да ядеш бързо не знам как ще се справиш, ама трябва

# 231
За който си обича бира, няма сезон Grinning Пущината, по-лесно ме изкушава отколкото любима храна извън режима ми на хранене... И докато от храна мога да си опитам хапка-две и да мирясам ако пък тоооолкова ми се е прияло и има пред мен, с бира това не работи. Не само че една глътка, ами и една бира няма да ми стигне Grinning Ако ще и метър сняг да има отвън.
Затова и от години вкъщи бира просто не влиза, позволявам си навън и то рядко.

# 232
Никакъв алкохол не може да ме изкуши, но сладкото...То е моята ахилесова пета.

# 233
Никакъв алкохол не може да ме изкуши, но сладкото...То е моята ахилесова пета.

От една "хапка" в събота, прецаках три дни! Днес се боря със захарното чудовище в мен, за да се върна обратно в режима. В момента пия кафе с мляко и канела.
Аз първо започнах да ям от скука, по време на майчинството с второто дете. А с годините започнах да търся удоволствие от храната. Само дето хапвах нещо и установявах, че "не ми се е яло това", следва второ, трето и все не е това, което "търся". И така, докато ми стане тежко на корема. Изчаквам час и пак наново. При това плюскане се учудвам, че не съм двойно на това, което съм в момента.
Юли месец планираме почивка. И пак ми е трудно да се мотивирам, акълът ми е все в яденето. Едно време се хранех за да живея, сега живея за да ям. Кога се промених така?...Cry

# 234
И за мен вкуса на храната е много важен, първо е удобството, после вкуса де, защото мразя да готвя. Най- важното е да ми е лесно за приготвяне, после идва вкуса.
Не съм фен на това хранене по интуиция, бил естествения начин на хранене, но предие било ядеш 3 дена колкото можеш, защото другите 3 не знаеш дали ще си намериш храна. Също така и не е имало хамбургери, дюнери и т.н. храни от които на едно хранене да си изядеш калориите за 2 дни.
Фен съм на разумното хранене, да се замислиш "тази храна полезна ли е за мен, ще ме засити ли..."

# 235
Интересна тема за вкуса сте захванали и.....за бирата.
За мен забелязаХ (преди многогодини), че като не ми е вкусна храната ям много повече. Нещо като количество за сметка на качество. И наистина първите 3 хапки са най-вкусни, както твърди Монтиняк.
От друга страна държа да изглежда и мирише добре.
За "запълване" на стомаха също имам особено мнение. Той се разширява и лесно се препълва-разширява и пак отново.
За бирата този път ще си замълча, но и аз правя планове за 2 седмици от 2 юни.....правя планове, де.

# 236
Малко ме обърквате с това разширяване и свиване на стомаха, колко общо смятате че има с теглото? Хормона на глада грелин няма пряко действие върху стомаха.
Средно стомаха има вместимост около 1 литър и може да се разшири до 4 литра, след известно диетуване и загуба на тегло е възможно да загуби малко от еластичноста си, но това е толкова малко и много лесно може да си я възстанови.
Като изкараш съдържанието на стомаха той пак си се свива в нормалното си състояние. Един слаб човек е напълно възможно да има по- голям на размер стомах от един човек с наднормено тегло, освен ако не си намалиш размера на стомаха с операция няма как да го направиш по- малък.

# 237
Хич не е заради алкохола да ме привлича, просто бирата е вкусна... Не нося на съществени количества алкохол и съм си го ограничавала и преди да мина на режим, просто не ми харесва когато започне да ме хваща. Даже и ако съм излизала и съм пила малко, гледам да не си лягам веднага ами щъкам из къщи някое време първо. По-добре спя ако съм преработила и малкото изпито преди това.
За стомаха и на мен ми звучи странно да се разширява по-трайно, но пък го има моментът с навика да се изяжда количество и храна с по-малък обем се асоциира с недохранване. Предимно в главата, ама това не го прави по-малък проблем. Ей това вече подхлъзва много хора. Както сума народ религиозно вярва че е невъзможно да се засити ако не сложи и някоя и друга филия хляб - у нас това е най-типичният пример.

# 238
  • тук и там
Аз пия всеки ден по една чаша бяло вино със вечерята.Ако имаме гости и по повече.Обичам вкусна храна също и приготвям такава. Онази вечер с това броколи -ми то ако ще ям гадна храна, по-добре да не ям.Можех да си го направя вкусно, ама тогава нямаше да е пък диетично.
Отчитам днес кардио само -1 час. За съжаление - следващите дни не ми се очертават като много диетични-ще пътуваме, ще имаме гости и т.н ,и на фитнес няма да ходя  .В неделя ще гледам да наваксам с фитнеса и да изгладувам тези дни с повече храна.
Един диетичен шейк отчитам за закуска,1 кафе с мляко ,подсладено с ксилитол
За обяд -три яйца
За вечеря уж ще е пилешко и салата, но ще видим..
Обикновено заменям и обяда с диетичен шейк, ама съм гладна след кардиото и ще ям днес.

# 239
Стомахът на зрял човек е с вместимост около половин литър. Системното и яко "препълване" на стомаха води до системно разширяване на същия и необходимост още по-голям обем храна за запълването му и т.н. От там някъде идва и идеята за "пръстени" и /или операции за намаляване на стомаха.
Не съм в течение на новите разбирания по въпроса и не ме интересува, но хич не ме привлича гледката на слаби и "коремести" (термин на баща ми, много държеше човека да не сме коремести ) хора.
Сега, всеки си гледа от неговата гледна точка.  Моята е малко храна, но да ме държи сита дълго време. Един морков или едно яйце през 2 часа също не е моето нещо.
На бирата ми харесва вкуса, а не алкохола. Има и безалкохолна бира и вкуса е същия. Но и при двата случаи си е течен хляб и това ме притеснява. На теория няма много въглехидрати, но било с висок ГИ , дори по-висок от хляб или захар. Но това са все ....теории. Познавам коремести хора, които никога не са пили бира и също слаби любители на бирата с плочки на корема.
Зависи си от човек, здравословно състояние, активност, възраст.

Общи условия

Активация на акаунт