ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 109

• 42 729
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Ами аз съм постоянно гладна...да ям постоянно ли?
Понякога още в 8ч стомаха ми стърже от глад. В такива случаи хапвам плод в 10ч. Иначе се старая да ям в 12ч.

В такива случаи ям протеин, ама сериозно- омлет от 3 яйца например. Следиш ли да ли си покриваш нуждите от протеин?
Нормално приемам протеин (яйца, пиле, телешко, риба, етц.) на всяко хранене. Протеин пудра след тренировка или преди дълго тичане.

# 151
Всичко следя естествено, проблеми си имам и тях си ги знам също.
И да...при едни работи това като се нахранят и да спрат да са гладни.
Аз спирам да усещам глад за около час.
Това че се държа в едни граници ми коства огромни усилия.
Когато спра да ги полагам и започна да ям колкото ми се яде, теглото ми изхвърча стремглаво.
Така че ..има и такива хора, колкото и на останалите да им е чудно.

Щото и на мен ми е чудно на тези дето казват....аууу..ама аз лятото ям един таратор...или салата...или не съм гладна изобщо.
Та...аз съм в другата крайност .

# 152
През зимата и аз съм гладна, студът и тъмницата не ми се отразяват добре. Апетитът ми е съвсем друг тогава.
Искам обаче веднъж завинаги да си реша зимните килограми и да не се занимавам с тях повече.

Имам -3см навсякъде откъдето искам- талия, бедра, ханш, около пъпа.

З- днес без
О- 2 репи и омлет от 3 яйца. Щях да съм на ориз, ще го ям утре.
Довечера пак омлет и зеленчук някакъв.

След малко отивам да тичам.

# 153
Всичко следя естествено, проблеми си имам и тях си ги знам също.
И да...при едни работи това като се нахранят и да спрат да са гладни.
Аз спирам да усещам глад за около час.
Това че се държа в едни граници ми коства огромни усилия.
Когато спра да ги полагам и започна да ям колкото ми се яде, теглото ми изхвърча стремглаво.
Така че ..има и такива хора, колкото и на останалите да им е чудно.

Щото и на мен ми е чудно на тези дето казват....аууу..ама аз лятото ям един таратор...или салата...или не съм гладна изобщо.
Та...аз съм в другата крайност .
Аз съм същата като теб. Сега съм на Дюкан и забелязвам, че когато съм само на протеинови дни съм по- заситена и по- добре се чувствам, отколкото когато съм на протеин и зеленчук. Само че ме гризат съмнения отностно полезността на дните с чисти протеини. Когато нямам приготвено нищо протеиново, се нахвърлям върху бързи въглехидрати и омазвам положението. За да отслабвам, хладилникът ми трябва да е пълен с режимна храна, да съм я приготвила предварително за няколко дни напред.
Essentiall, когато обхванеш китката си с палеца и показалеца на другата ръка, те докосват ли се, или има разстояние между тях?

# 154
  • тук и там
Aз  сутрин не съм толкова гладна,може би защото нямам навика да закусвам. Сега закусвам де- един диетичен шейк с кокосово мляко, и кафе с мляко отделно пия,подсладено с ксилитол. Два дни подред си започвам закуската с овесени ядки и два дни съм в нарушение и вечно гладна. Започна ли денят с въглехидрати, било и бавни-го свършвам с ВХ, и то от бързите.
Не мога да се похваля тези дни със спазване на режим, днес никакъв овес не съм яла-надявам се да изкарам на това на което съм си наумила.
Поне с фитнеса съм редовна вече( ха-ха, ходя от две седмици, то ще речеш с години съм ходила, но три-четири пъти ходя на седмица).

Аз и друг път съм казвала- колкото повече ям, толкова повече ми се яде..Хранохолик съм отвсякъде..Blush

П.П -не е към мен, но аз не си хващам китката,има разстояние..Това какво трябва да значи-че съм дебела ли? Щото за това не е нужно да си хващам китката, ясно ми е само като се погледна в огледалото..

# 155

П.П -не е към мен, но аз не си хващам китката,има разстояние..Това какво трябва да значи-че съм дебела ли? Щото за това не е нужно да си хващам китката, ясно ми е само като се погледна в огледалото..
Не, не означава , че си дебела. Просто означава, че кокалът е по- широк, рамката е широка. Хората с едри китки са със силна ендоморфна компонента, може би си ендо- мезо.  Този соматотип по природа си е по- лакомичък и с повишен апетит. Трябва да се движи много, работата му да е свързана с физическа дейност. Тогава не усещаме глад и сме по- щастливи, изразходваме си калориите.

# 156
  • France
И аз не мога, а и не искам да гладувам. Между другото точно с глад се докарах до тук. Много тежък първи триместър на бременност, с много повръщане и сваляне на 4кг за 2 месеца (от 53 до 49). След като беше изразходвало цялата подкожна мазнина, тялото ми атакува мускулите. Беше ужас. После вълчи глад и +16кг. Имам си своите причини да не харесвам фастовете (най-вече дневните такива), краш диетите и силното ограничаване.

За момента съм доволна. Почти кг съм надолу. Явно трябва да изразходвам повече от 2000 калории дневно за да действа. Което не ме учудва. Така на око се храня с около 1800.

# 157
Аз от години не закусвам. Може би вече 20.
Дори като бях бременна, пак сутрин не ми се ядеше. Чак към обяд усещах глад.
Така съм свикнала организма, да му дам време до обяд да почива от храносмиламе.

# 158

Ако вечеряш рано и малко сутрин ще си гладна Simple Smile

# 159
Аз не закусвам от поне 20 години също.До обяд изобщо не огладнявам
Вчера ядох веднъж,в 18 часа и днес не съм огладняла още .

# 160

Ако вечеряш рано и малко сутрин ще си гладна Simple Smile
Не е така. Вечерям около 19ч.  Понякога и малко по рано. Това са доста часове, до другия ден 12-13ч.в които не мисля за храна.
Пия силно еспресо и някакъв фреш, ако нямам плод, пия газирана вода с кафето. Сутрин в работен ден пия 2 кафета, уикенда едно.

# 161
  • тук и там
Кафето убива апетита. Това го бях чела някъде и при мен действа.Лошото е че не мога да пия кафе(без мляко) на гладно, защото ми става лошо на стомаха и започва да ми се гади. Ей сега смесих заместителят на хранене(диетичният шейк с една доза протеин изолат), и не съм гладна за сега. После ще изпия и едно кафе с ксилитол и до довечера ще изкарам.(мисля).
Ендоморф съм от всякъде аз. Благодаря за коментара,не бях го чувала това с китката.Flowers Hibiscus

От сутрината съм пила -диетичен шейк с протеин, незаминими аминокиселини, мака и енержи  на Нау фудс, колаген, глюкозамин и МСМ, вит С 1000 мг, рибено масло и вит Д. Това на два приема само -сутринта и сега. Довечера ще пия магнезий,може и още една таблетка колагенов бустер.
Уж за хубаво, ама направо ще се натровя от добавки-заболя ме черният дроб,само докато ги напиша..

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 15:21 от Кайсия

# 162
Свиква се да не закусваш сутрин и ти става навик. Когато съм на режим не закусвам, макар сега да ям плод понякога. Днес "закусих" кафе, обядвам в 13 - 13.30 часа. Преди години спазвах 90-дневната и понеже тогава хич не ядях плодове и ги избягвах, пропусках закуската. И свикнах да не закусвам. Дори и като качвам, пак не закусвам. Създала съм си навик и не ми се дояжда сутрин, освен почивните дни. Blush Аз мазалото го правя вечер, докато съм на работа се справям, защото нямам хладилник под ръка. Joy Вече нямам нищо за гризане в шкафа в работата и днес съм само на обяда, без междинни похапвания. Време е да ги разкарам. Обядът ми беше печено бутче, пържено яйце на очи, малко краставица, 3 маслини и 4 чери доматчета. Вечерята не съм я измислила, иска ми се нещо по-леко да е, салата например. А как ми се яде макарони...

# 163
И аз по принцип не закусвам сутрин, пия само кафе. Обаче вечер се омазвам. Смятам, че по- разумното  в такъв случай е сутрин да се яде нещо протеиново. За себе си съм стигнала до извода, че имам хранително разстройство. Трябва да се храня редовно, засищащо, да не пропускам основно хранене- трябва да има три пъти поне на ден нормално по количество храна- яйца, месо, риба. Кисело мляко- само като десерт и то нискомаслено. Без плодове или по изключение само като десерт- хрупкави, киселички, най- добре берита. Никакви фастове, защото след тях излизам от контрол.

# 164
Въпреки повечето движение, имам нужда от по-малко калории от Филомена.
Имам + 1 силова, забравих да пусна, и не е отчетена.

Общи условия

Активация на акаунт