ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 109

• 42 364
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
И аз подкрепям същото. На едно ядене - 2 храни най-добре.

Сладкиши не ям, за близо 2 месеца веднъж малко сладолед и веднъж не помня, май шоколад ли беше или крем карамел (наистина съм забравила!!!). Вечеря - салата и риба, или салата с маслини, или салата с парче сирене. Салата имам предвид домати, краставици, зелена салата, лук, морков може, но без сосове и заливки. На обяд на работа ако нямам какво да ям и бързам, хапвам 2 банана или 1 Активия или Верея с плодове. Наблизо имаме заведение за хранене, там обядвам таратор или супа.

Моят грях си го знам - плодовете ( мога да изям 3-4 праскови наведнъж или половин пъпеш), но изглежда не са фатални, ако не се прекалява с другото.

Кока кола зеро я спрях, защото калории може да няма, но от нея корема ми се подува.

# 661
Аз започнах да ям плодовете само на обяд и така е ок. Преди ги ядях вечер и не мърдах.

# 662
strawberry0302, напиши менюто си за един ден.
На режими съм от 20+ години и смея да твърдя, че опит имам.
20 и няколко години съз задържала 20+ кг. Последните години боря едни 5, но те не са ми фатални.Едно съм разбрала, че когато се отслабва се яде просто-в едно хранене 2 храни максимум.Това е.Кето печива, варива, салата с киноа и още 5 неща вътре са препъни камъни.
Не закусвам,но пия 2-3 кафета с обезмаслено мляко.
Обядвам към 12ч или 13ч салата зелена,с яйце,малко шунка,малко авокадо мн малко сирене и залята с балсамико и зехтин.,десерт плодово малко кис мляко.
Следобед плодове,кайиси,нектарини или ди я.
Вечеря-шопска салата и нещо сготвено или наденица или пил филе и десрт плодово кисело мляко.
Аз също от ученичка съм на режими,спорт и до сега беше ок,сега изведнъж нещо се бъгнах.
Обичам сладки неща и събота си хапвам,но само един ден.
Вече наистина не знам какво още да не ям,за да спра да качвам и да си върна кг,спортувам 2-3 сесмично с елиптик,гири,ходя,но уви.
И отделно и корема ми се изду.

# 663
Какви сладки неща хапваш в събота? Може да се провериш за инсулинова резистентност щом така се е подул корема. Според мен трябва да орежеш сладкото - без съботни десерти и десерт с обяд и вечеря. Някои плодови млека/десерти са пълни с всичко друго, но не и мляко.

# 664
Махни плодовите млека, ужасни са и напълно възможно и от тях да ти се подува стомаха.
Отделно че са тъпкани с калории.
Плодовете - ограничи се до един вид на ден и 1бр плод на ден.
Балсамикото също го махни, използвай лимон.
И аз обичам сирене, но установих, че и от него не свалям. Много рядко вече ям. Обожавам в шопската салат, но минавам без него.

# 665
Плодовете ако се ядат на гладно и до 14ч, не създават ядове. Разбира се и количеството е важно.
Сиренето и на мен ми прави въртели. Обезсолявам го, но пак си е калорийна бомба.

# 666
На мен ми стана лошо само като прочетох броя продукти в обяда и подобно многокомпонентната вечеря. Мъжът ми се храни така и е ок, но не е за всеки. Та повтарям съвета на Сиска - опрости менюто. Започни с това да не мешаш яйца+месо+млечни.

Иначе, за феновете на краш диетите с китайски чайове, диуретиците и моното с бяло вино, препоръчвам изяждането на 1 кутия диетичен Рафи на веднъж. Joy Много е вкусен, много му е прилично съдържанието, разбива плата всякакви.
Е, добре е да си си сам у дома и да нямаш други планове за вечерта, но това важи и за китайските чайове. Joy

# 667
Благодаря ви за съветите,сирене рядко и по мн малко хапвам,ще спра плодовите кисели да видя.Събота ям всякакви сладки неща,бисквити,кекс,неща които обичам и не ям през седмицата,затова реших да пробвам когато през седмицата ми се хапва сладко,да изям примерно нещо малко сладко и така в събота няма да имам толкова желание за сладко,пък да видя дали ще има резултат и мисля ,наново изследвания да пусна да видя .
А вие закусвате ли?
Бихте ли дали примерно ваше меню за деня с което сваляте кг?
Примерно обяд с две-три сварени яйца и 2-3 парчета шунка и едно малко кис мляко или плод ок ли е?

# 668
Аз свалям най-успешно без закуска и без междинно хранене между обяда и вечерята. Така де - кафе с мляко без захар на мястото на двете. Така съм забелязала, че разни неща като инцидентни бургер/пица минават безнаказано.
Много хубаво свалям и с пилешко+зелена салата като основни хранения, плюс-минус по един плод или мляко или яйце тук-там.
Готвеното не ми се отразява добре на кантара, както и мляното месо - кюфтета, наденици и пр. И многото различни продукти, както писах горе.

# 669
не, не е!!!!
ти изобщо четеш ли отговорите, като като питаш

Започни с това да не мешаш яйца+месо+млечни.

Махни плодовите млека, ужасни са и напълно възможно и от тях да ти се подува стомаха.
Отделно че са тъпкани с калории.
Плодовете - ограничи се до един вид на ден и 1бр плод на ден.
Балсамикото също го махни, използвай лимон.

свалям с 2 яйца на закуска или едно яйце и слайс шунка
и 150гр месо с малка зелена салата на обяд или салатата да е 1/2 домат+1/2 краставица+лук
без вечеря

# 670
Не закусвам от години. Най-ранното ми ядене ако съм гладна е 11-11.30ч, но това се случва веднъж в месеца, че и по-рядко.

От 2месеца обядвам плод в 13ч, и вечерям към 19-19.30ч. Няма как по-рано, още не съм се прибрала от работа.
За вечеря - салата (зелена с краставица, или само домат, или зимата китайско зеле или обикновено, моркови) като слагам само малко зехтин и лим. сок и сол. Към нея - парче месо (пилешко, свинско, дробчета зимата). Ако не ям салата си правя омлет със сирене.
Мъжът ми прави страхотна мусака и да, ям на вечеря ако е направил но това е макс. 2пъти в месеца.

Не ям никакво кис.мляко и всякакви млечни (ужасно ми е на вкус). Единствено слагам в сутрешното кафе буквално 20мл прясно мляко.

# 671
Аз свалям най-успешно без закуска и без междинно хранене между обяда и вечерята. Така де - кафе с мляко без захар на мястото на двете.
И аз така Simple Smile
Аз съм вече 61 кг, свалих близо 4 килограма за месец и половина, остават ми поне още толкова за сваляне до оптималното за мен тегло (~целя се в 56-57 кг.) До зимата без проблем ги поддържах, после изведнъж качих 8 кг, откриха ми ИР и сега отслабвам спрямо нея.
Сутрин не закусвам, ако не съм гладна, ако съм (рядко) - яйца, яйца и пак яйца. Добре, че много ги обичам. Обядвам и вечерям изключително пилешко/риба, а свинско и разни морски животинки по-рядко, но разнообразявам и с тях + чиста салата (под чиста имам предвид без тежки дресинги, сирене, ядки и т.н.) 1-2 зеленчука, евентуално с малко магданоз и малко зехтин, това е.  Сирене много обичам, но лесно мога да прекаля с него, а е мазно и калорично, та просто не купувам. Няма ли го в хладилника, няма да отида специално до магазина да взема. Понякога взимам малък грамаж, но пак не слагам всеки ден в салатата, примерно 1 път седмично мога да си сложа количество колкото кибритена кутийка. Прияждат ми се сладки неща и въглехидрати, ако не съм консумирала достатъчно протеини, но с едно кафе/протеинов шейк ми минава желанието за тях.
За пореден път се убеждавам, че трябва да ям основно протеини и зеленчуци, умерено мазнини (не ги избягвам, но и не прекалявам с тях) и да внимавам с млечните. Въглехидратите ми се отразяват ужасно, колкото и да са ми вкусни, плодове и бобови не обичам - изключила съм ги от менюто си. Продължавам с кръговите тренировки 3х седмично и многото ходене пеша. Силно се надявам да си върна старите килограми до няколко месеца и да успея да ги поддържам занапред.

# 672
Вие дефакто мн малко ядете,наяждате ли се само с 1 таратор или 1 супа?

# 673
Вие дефакто мн малко ядете,наяждате ли се само с 1 таратор или 1 супа?

То аз ако тръгна да се наяждам...стъпката до преяждането ми е в кърпа вързана.
Въпрос на дисциплина и навик в един момент да се наяждаш с малко храна.

# 674
И аз не се наяждам. Просто хапвам, за да си живея, но съвсем не изпитвам чувство на засищане примерно.

Общи условия

Активация на акаунт