Хитринки за всякакъв случай - 31

• 44 489
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
А..... Бог да те поживи Павлина!!! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Аз го правих с дърпане нагоре и напред, а то обратното....
Благодаря ви, момичета, безценни сте!!! Blue HeartBlue HeartBlue HeartBlue Heart
Успях да го изкарам!!!!

# 691
А, няма да ти кажа как стигнах до там 😆😆😆
Мъчих се два дни сигурно, даже с отвертка се мъчих 😆😆😆

# 692
Къде съхранявате плодове и зеленчуци? В килера много бързо изсъхват, а в хладилника за няколко дни мухлясват. Не знам защо но прави много конденз хладилника. Не говоря за огромни количества, но малко да взема за 2-3 дни са се скапали.
Не е задължително да са в хладилник, може и в шкаф ако кухнята ти не е южна. Плодове и в панер седят. Има етажерки специално за зеленчук, но може и в шкаф. Картофите само трябва да са на тъмно. В супермаркетите нищо не е в хладилник. На колко градуса ти държи хладилника? Да не е претъпкан и да са запречени вентилационните отвори? 2-3 дни е много кратко. Или плод-зеленчука който имаш е презрял, случва се ако са домашни.

# 693
  • София
Според мен зависи от плода/зеленчука. Примерно домат не трябвало да се държи в хладилник (и според мен наистина с апо-вкусни като си седят отвън), имаше и още продукти. На мен в хладилник нищо не ми мухлясва, но примерно нектарините омекват все толкова ързо, колкото и отвън. Картофи държа в шкафа с тиганите, сух е и тъмен.

# 694
На 6 градуса съм го настроила. Не е препълнен. Къде има такива отвори, не съм забелязала? No frost е ако има значение

# 695
  • софия
Аз съм постлала една кърпа на дъното на шкафа за зеленчуци в хладилника, и подсушавам добре всичко преди да го прибера там. Моркови и гъби държа в хартиени пликчета от лидл. Картофи и лук седят в щайги ./взех си едни от т-маркет на 4 етажа, много удобни/
А зимата повечето неща стоят отвън.

# 696
  • в сърцата на децата <3
Само джинджифил държа в хладилника, че купувам по повече и да не съхне. Всичко друго - в панер/и на съответните места - зеленчуци на плота, плодове - на масата. Само картофи и лук стоят на тъмно и студено в мазето.

# 697
Моят хладилник е Но фрост също.
Трябва да се осигури пространство около продуктите отзад ( откъм дъното) отстрани и отпред, както седят на рафтовете си. Т.е. място където въздухът да се върти.
Моят също е на 6 градуса, но плодовете и зеленчуците дори и да не са в плодника не стоят едва ден-два, а по цвла седмица. Накрая леко започват да изсъхват. Затова в плодника седят по повече.
Можеш ли да кажеш вътре в хладилника колко градуса е? Имаш ли някакъв стаен тип термометър за вътре? Ако имаш за стаята, сложи вътре в хладилника. Този който отгоре ти показва на колко градуса е, той само регурира, а не казва реално колко е градусите вътре....
Коя марка е хладилника?

# 698
Либхер е хладилника. Ще потърся термометър и ще сложа

# 699
Ако е в гаранция, се обади на сервиз.
Във всеки случай има проблем след като прави конденз. То и от това ти мухлясват плодовете и зеленчуците.

# 700
Откакто имаме хладилник no frost, не съм виждала конденз в хладилник...🤔

# 701
Забелязала съм, че ако веднага след купуване от пазара поставя плодове и зеленчуци
в хладилника, се получава силен конденз. Вероятно от позатоплените продукти, а и докато се
транспортират до вкъщи още повече поемат топлина.
Затова ги оставям 5-6 часа в кухнята и тогава прибирам в хладилника.
Но чак мухъл да се появява не ми се е случвало, така че вижте хладилника как работи.

# 702
Хората в no frost хладилници сушат колбаси и прочие, не ми се струва нормално да има конденз...

# 703
Забелязала съм, че ако веднага след купуване от пазара поставя плодове и зеленчуци
в хладилника, се получава силен конденз. Вероятно от позатоплените продукти, а и докато се
транспортират до вкъщи още повече поемат топлина.
Затова ги оставям 5-6 часа в кухнята и тогава прибирам в хладилника.
Но чак мухъл да се появява не ми се е случвало, така че вижте хладилника как работи.
така е, ако се оставят в торбичка в хладилника... Иначе Но Фроста изсушава всичко.

# 704
Сигурно ли е, че е no frost? Аз съм с Либхер и само фризера е така, хладилника не. Иначе има чекмеджета за плодове и зеленчуци и ги държа там без проблем. Единствено се скапват много бързо краставиците.
Да уточня, че държа всичко в найлонови торбички.

Общи условия

Активация на акаунт