Хитринки за всякакъв случай - 31

• 44 498
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Изпуснала съм темата Joy
Да кажа за коларгола - бяло гащеризонче, отгледа още 2 бебета, след около 5 г се върна при мен и петното от коларгола го нямаше 😁😁.

# 676
Изпуснала съм темата Joy
Да кажа за коларгола - бяло гащеризонче, отгледа още 2 бебета, след около 5 г се върна при мен и петното от коларгола го нямаше 😁😁.
Ама знае ли се тайната съставка? Grinning

# 677
Изпуснала съм темата Joy
Ама знае ли се тайната съставка? Grinning
Тайната е, че е ползвано 5г., пране, пране на макс.

# 678
  • София
Предполагам, че освен прането, и времето си е оказало влияние, просто е изветряло.
Но не пречи да го переш с всяка пералня, която пускаш, да видиш дали ще даде резултат.

# 679
Момичета, имам проблем с чекмедженцето за прах на пералнята.
Самото чекмедже няма начин да се вади, а тъй като използвам прах за пране (не течен) принципно нямам проблеми с това отделение.
Преди месеци обаче, по едно време бях откачила на тема омекотител за меки хавлии. Не намерих моят препарат, но пък за това използвах доста видове...
В резултат последните седмици се боря с нещо като мухъл в третото отделение на чекмедженцето за прах - където се сипва омекотителя. Предполагам че леш има и по вътрешният път на водата от там към барабана...
Пробвах да сипвам гореща вода в това отделение при цикъл на изплакване. Търках с четка за  зъби и прах за пране и отново топла и студена вода в изплакване.
Заедно с това пусках и цели 3 празни перални на 90 градуса, със сода, оцет и лимонтозу, дори и кислородна вода...
Барабана блесна, чекмеджето на 2/3 стана още по-бяло, като гипс за гипсиране, но пустото място за омекотител седи на черни петна... Четката за зъби не достига навсякъде, защото това място е и труднодостъпно - отгоре има решетка, която не се маха. Принципно ми иде да я счупя от гняв, но ММ ще ме убие... Нищо че е против омекотителите...
Вие как решавате този проблем?

# 680
Странна ми е тая работа, изрично ли пише в упътването на пералнята че не се вади това чекмедже?
Да не би да може, но да е с някакъв по-специфичен начин, на майка ми една пералня беше така и беше голям цирк докато уцелим как и под какъв ъгъл да натиснем и издърпаме. Клипчета търсих чак, да я уверя и нея че няма да счупя вярната помощница ами наистина се вади това нещо Grinning Дълги години това чекмедже беше изваждано само ако аз съм отишла, тя не смееше че не щяло да излиза то...

# 681
И аз мисля, че чекмеджето се вади. Често се натиска отгоре, където има малко пластмаса и се дърпа. Снимай ни го.

# 682
На майка ми дори не беше до натискане на нещо, както е при повечето. Просто трябва да се издърпа под определен ъгъл, а не право напред. Ама са си го описали в упътването де, просто тя не смее да дръпне достатъчно.

# 683
Пералнята ми е Indesit IWSE 61051.
В опътването сега погледнах - пише натиснете нагоре и дръпнете напред.
Правила съм го много пъти, но не съм успявала да го извадя.
Какъв е този ъгъл?
Снимка не мога да кача в момента.... 🤨
На всички езици пише едно и също.
Успявам да издърпам края откъм омекотитела малко повече навън, но пак е недостатъчно... Другият край си седи упорито вътре...

# 684
Ще го нацелиш, щом пише че нагоре и се дърпа, буташ нагоре и дърпаш докато стане... то как да ти го опиша като и аз всеки път така го нацелвам Grinning
Или вярно потърси клипче за този модел как вадят чекмеджето, почти за всичко може да се намери заснето и показано.

# 685
Това клипче може да помогне:
https://youtu.be/tc_e6stJmqY

# 686
Благодаря ви момичета.
Но трудността си остава.... Изваждам повече от края на омекотителя, но другият край се запъва... Ще имам явно храна за размисъл докато оздравявам... 😆

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 13:41 от Vicky_P

# 687
Аз съм с такъв Индезит. Чекмеджето се вади. Дърпаш докрай и леко го буташ нагоре за да се освободи в ляво, след което дърпаш яко напред.
Скрит текст:

# 688
Къде съхранявате плодове и зеленчуци? В килера много бързо изсъхват, а в хладилника за няколко дни мухлясват. Не знам защо но прави много конденз хладилника. Не говоря за огромни количества, но малко да взема за 2-3 дни са се скапали.

# 689
Аз съхранявам в хладилник. Купувам често и по малко.

Общи условия

Активация на акаунт