Хитринки за всякакъв случай - 31

• 44 524
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • Somewhere far away
За съжаление джъмбо няма в моя град.
Питах в 4 магазина всичко по 1лв и нямаха, имаше само в един, но шарени,  а не черни.

# 616
  • Пловдив
Desislava Rangelova, пробвай на сухо. Малко разтегли материята и почни да изтръскваш и да "дълбаеш" с пръсти. Пясъкът се набива в целия бански, много ми е досадно това пране, но няма начин...
Едно време дъното на банския от вътрешната страна беше зашито само от едната страна, което си беше улеснение при пране.

# 617
Ок, магазин за козметика и други женски финтифлюшки?

# 618
Питах в 4 магазина всичко по 1лв и нямаха, имаше само в един, но шарени,  а не черни.
Аз преди месец случайно намерих в книжарница - продават се на килограм. Около 100 гр. торбичка ми излезе около 2 лв.

# 619
  • в сърцата на децата <3
Голяма "трагедия" 😂 (извинявам се, ненавиждам веригата и не се стърпях)
Такива ластичета има и в нормалните големи хранителни магазини. Щом при нас "на село" ги има, значи ги има навсякъде. Точно черни ли трябва да бъдат?

# 620
От ДМ съм купувала такива ластичета.

# 621
За оцветяването на тоалетната чиния, Мисти, проблемът идва от варовика, който се натрупва и е неизбежен у наше село. За съжаление, освен редовното му почистване и избягване на всякакви боядисващи блокчета, ароматизатори, и в никакъв случай синя таблетка в казанчето, друг начин не съм открила. И на всеки петнайсет-двайсет години някъде, нов моноблок. Доволна съм от Доместос зиро лайн гел. Той е киселина и сваля натрупванията под ръба и под нивото на водата в S-a.

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 21:19 от 🧡 Clo 🧡

# 622
Харесвам гъстия Доместос аз за тоалетната. Фаворит ми е розовият.😃

# 623
  • Добрич
Аз пък да кажа от моя опит за тоалетната чиния, тъй като при нас е една от най-варовитите води в България - колкото повече препарат, с повече киселина и др.активни съставки се слага=> толкова по-бързо и по-наситено се натрупва варовика. Препаратите разрушават емайла на фаянса и това спомага да се натрупва повече варовик. Аз мия с обикновено веро или тест гел, които спомагат за незадържане на водата и леко полират. И банята, и тоалетната чиния, и стъкления параван издържат по-дълго  така.

# 624
Ох, добре че е темата и че си споделяме...
Честно казано, споделеното от Mpetkova, и аз съм забелязала, но си мислих че си измислям...
Нашата вода в Пловдив е варовита, но никога не съм имала проблем с натрупан варовик на дъното на тоалетната чиния...
Накрая така мислих в следствие на същият опит, но реших да не го споделям...че ще ми се смеят...
Та  - потвърждавам!

# 625
  • в сърцата на децата <3
Е то хубаво, че полират, но не дезинфекцират 🤔

# 626
Аз мия тоалетната, но не с идеята да я дезинфекцирам. Все пак се ползва само от семейството и се мие всеки ден.

# 627
Открих вълшебни закачалки с вакуум, при правилно поставяне държат много силно (изобщо не мога да ги махна с дърпане, определено ме изненадаха много):

Първоначално просто ги бях поставила, както бих направила с другите закачалки от този тип...и реших, че за нищо не стават 😆 После реших все пак да погледна дали отзад на опаковката няма повече инструкции и чудото се получи!😃 Имали си начин на поставяне и махане...

# 628
  • Велико Търново
Явно самата кукичка създава вакуум. За съжаление, обикновени те (по простичко, бейсик гума с кука), няма да успеят сами да се вакуумнат посредством куклата си. За още по-голяма съжаление, изхвърлих всички подобни, а ми е интересно дли ще стане Simple Smile
Ако някой пробва с други, моля за споделяне на опит Simple Smile

# 629
Конкретно с една от тези успявам да отворя вратата на хладилника...😁 Не можех да повярвам, че е възможно да държи толкова здраво (дърпам много силно и пак не помръдва от мястото си). Но не става просто да се притисне, тогава пада до няколко часа. Но с натискане и после като се премести надолу кукичката...направо е бетон. А ги купих с голяма скептичност, 2 лв за 4 броя.🙃 Визията не е уау, но са достатъчно ненатрапващи се.
Някой знае ли 5 lbs колко е в кг?🙂

Последна редакция: сб, 16 юли 2022, 00:30 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт