Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 68

• 86 057
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Да и аз ползвам на Глис спрейовете. Ухаят добре и поразплитат косата, но след сресване пък ми бухва.

# 526
  • Deutschland
Langhaarmädchen олио от ДМ. Срам ме е да си отворя шкафа в банята от продукти за коса, олиа, кристали и тем подобни, най-доволна съм била от това и от едно на Джон Фрида 10 в 1.

# 527
Знам че не питам на точното място, но не намирам подходяща тема. Взех си днес това, което да ползвам като първа стъпка за почистване:

Обичайно слагам само BB cream, спирала и червило. Кожата ми е суха, но проблемна - не толкова пъпки, колкото черни точки.
Каква трябва да е втората стъпка? Така като на малоумен, ако може да обясните. Имам вкъщи мицеларни води, почистващ анти акне гел на dermacol с чаено дърво и daily exfoliant на neutrogena за склонна към петна кожа. Нищо ли от това не става за втора стъпка?

# 528
След това става всяко почистващо, коеъо кожата ти харесва.Не мицеларна вода, а измивен гел,пяна, крем и тн.

# 529
втората стъпка е измивен гел
предполагам, че дермакол или неутрогена ще ти свършат работа

# 530
Благодаря!

# 531
Какви продукти използвате за лицето за силна пигментация (имам стари петна), които искам да залича, но без ВВ крем и подобни ? Използвам вече слънцезащита.

# 532
Търся си лак за коса, който да е за фиксиране на къдрици (за дълга коса) след маша или преса, който няма мокър ефект и къдриците да са еластични. Не знам дали успях да го обясня правилно. Simple Smile

# 533
Знам че не питам на точното място, но не намирам подходяща тема. Взех си днес това, което да ползвам като първа стъпка за почистване:

Обичайно слагам само BB cream, спирала и червило. Кожата ми е суха, но проблемна - не толкова пъпки, колкото черни точки.
Каква трябва да е втората стъпка? Така като на малоумен, ако може да обясните. Имам вкъщи мицеларни води, почистващ анти акне гел на dermacol с чаено дърво и daily exfoliant на neutrogena за склонна към петна кожа. Нищо ли от това не става за втора стъпка?
Втора стъпка е почистващ гел или пяна , но в този случай може да пресуши кожата . По - скоро бих заложила на нещо различно за  първа стъпка  (мицеларна вода, тоалетно мляко също биха свършили работа  ) а това бих го използвала като втора .

# 534
Благодаря ти, взех билка с краставица за втора и сега ще наблюдавам как ще се получи с моята кожа. Опасенията ми бяха, че ББ крема е с фактор, а нали уж слънцезащитата по-трудно се почиства. Засега е добре, мекичко ми е лицето и не опъва.

# 535
Моля , не подвеждайте хората с изводи от сорта -  измивното олио да се ползва на втора стъпка, по-голяма глупост не бях чела  !
Мазнината /било то олио или балсам/ се използва за разтваряне и сваляне на грима,включително и около очите. Втората стъпка е именно с пяна или гел, за да се измие лицето от мазнината и да е наистина чисто. За да не се изсушава кожата, може да се подберат по - щадящи и меки измивни продукти.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 12:42 от Lioness77

# 536
Моля , не подвеждайте хората с изводи от сорта -  измивното олио да се ползва на втора стъпка, по-голяма глупост не бях чела  !
Мазнината /било то олио или балсам/ се използва за разтваряне и сваляне на грима,включително и около очите. Втората стъпка е именно с пяна или гел, за да се измие лицето от мазнината и да е наистина чисто. За да не се изсушава кожата, може да се подберат по щадящи и меки измивни продукти.

Попринцип е така , но конкретно това олио  е измивно  и не е направено да се използва за първа стъпка .   А като измивен гел , дори в описанието му е посочено да се прилага на влажна кожа  след разтъркване и получаване на пяна ,докато със стандартно "  cleansing balm/oil"  се слага на суха кожа и не трябва да се пени .

# 537
Hrdza  така вече съм съгласна Simple Smile

# 538
Сега разбрах, значи съм взела неподходящо олио? Ще взема друго значи, а това за тяло ще ползвам.

# 539
Балсам за устни Catrice Watermelon Shine Glow Lip Balm
Скрит текст:

и снимки от ревю от някакъв блог, жената казва, че са ѝ сравнително тъмни устните и не на всички ще е толкова наситен, при мен е по-цикламен като гилзата:

Идеален е за когато не ми се носи червило. Фаворит си ми остава Lip Perfector-a на Clarins, но не е от най-бюджетните.

Общи условия

Активация на акаунт