От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 24

• 71 788
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Gamer_zone изключително неприятна ситуация. Общо взето и аз постоянно треперя нещо подобно да не се случи и с моите пратки. Адекваатен съвет не мога да дам. Но пък ме учудва това, че Доставки Англия не "работели" в Неделя... Че те в УК много куриери си доставят и в Събота и в Неделя и какво правим в случай, че решат да я доставят точно тогава. А липсата на комуникация с тях усложнява още повече нещата и как да не си бесен при това положение.

GGBG винаги ли са така бавни? Уж камиона тръгва в Неделя и пристига в Четвъртък/Петък (така пише в сайта им), а камиона, който тръгна на 27ми Август в Неделя пристигна на следващата седмица в Четвъртък и оттогава пратките ми стоят в склада. Като гледам евентулно по някое време другата седмица ще ми ги изпратят по Еконт. А може би аз съм прекалено нетърпелива или съм уцелила последните два месеца някакъв много натоварен период при тях? Понеже като сложим и една седмица преди това събиране на пратките в УК докато камиона тръгне в Неделя и така като гледам едно три седмици чакане ми се събира.

# 556
Сигурна ли сте, че и двата пъти сте платила мито? Както вече писах, ако стоката е над определена сума се дължи мито и ДДС. Да не би това да е платено?

Какъв е смисъла от превозвач, ако се плаща мито и ДДС?

Някои сайтове не доставят до България. Затова е нужно да се използват подобни доставчици с англ адрес.

# 557
Пончи, не бързат за никъде и ГГБГ, в четвъртък е пристигнал курсът от Великобритания, но още го подреждат, сортират и не се знае дали в понеделник ще може да се получават поръчките, най-вероятно във вторник. И те много ме дразнят и трудно ги изтърпявам, но нямам друг избор.

# 558
Пончи, не бързат за никъде и ГГБГ, в четвъртък е пристигнал курсът от Великобритания, но още го подреждат, сортират и не се знае дали в понеделник ще може да се получават поръчките, най-вероятно във вторник. И те много ме дразнят и трудно ги изтърпявам, но нямам друг избор.

Да, в Четвъртък е пристигнал, но е пристигнал курсът от миналата Неделя. Flushed
Явно имат много работа и нямат капацитет да се справят с толкова пратки, иначе колкото по-бързо се вземат пратките, толкова по-бързо и те ще си вземат парите от клиентите, та си мисля, че и за тях самите може би не е ок да се бавят... Знам ли.

За сега те ли са най-надеждните? Аз уж чета темата и като гледам почти няма доставчик от който някой да не е изревал за загубена или неполучена пратка.

# 559
Този четвъртък привечер е пристигнал курс 1232, тръгнал на 3 септември от УК, но още не е обявен за пристигнал, защото още го разтоварват, а същия четвъртък, 7 септември, обявиха за пристигнал курс 1229, тръгнал на 27 август.
Целогодишно така се бавят, особено последната година, не е само лятото.
И разделят пратките - например, ако имаш повече пратки пристигнали едновременно, ги слагат в два съседни курса.
В единия курс примерно пратките ми са 2.200 кг., плащам за 3 кг., а в другия, който тръгва почти веднага  - 3.300 кг.  плащам за 4 кг. - общо за 7 кг. - това са неща от една поръчка от Амазон с продукти, опаковани поотделно. Ако ги сложат в един курс, ще платя като за 6 кг. ,защото общо са 5.500, не за 7. Пет лева разлика нищо не са, но не съм само аз и не е само този път. Куца им нещо организацията, а не са от вчера.

# 560
  • пустинята Гоби
Сигурна ли сте, че и двата пъти сте платила мито? Както вече писах, ако стоката е над определена сума се дължи мито и ДДС. Да не би това да е платено?

Някои сайтове не доставят до България. Затова е нужно да се използват подобни доставчици с англ адрес.
В темата за превозвачите сме, ясно е че някои сайтове не доставят до България. Въпросът който съм задала е друг.

# 561
Този четвъртък привечер е пристигнал курс 1232, тръгнал на 3 септември от УК, но още не е обявен за пристигнал, защото още го разтоварват, а същия четвъртък, 7 септември, обявиха за пристигнал курс 1229, тръгнал на 27 август.
Целогодишно така се бавят, особено последната година, не е само лятото.
И разделят пратките - например, ако имаш повече пратки пристигнали едновременно, ги слагат в два съседни курса.
В единия курс примерно пратките ми са 2.200 кг., плащам за 3 кг., а в другия, който тръгва почти веднага  - 3.300 кг.  плащам за 4 кг. - общо за 7 кг. - това са неща от една поръчка от Амазон с продукти, опаковани поотделно. Ако ги сложат в един курс, ще платя като за 6 кг. ,защото общо са 5.500, не за 7. Пет лева разлика нищо не са, но не съм само аз и не е само този път. Куца им нещо организацията, а не са от вчера.

Ами да, ако наистина имат такава практика си е гадничко, защото не стига, че няма точно изчисление на грамаж, а си плащаш закръглено (т.е. за 200грама си плащаш като за килограм) ами и като ти ги разделят в два курса и плащаш 10лв отгоре. Но няма какво да се направи. Такива са условията на доставчика - съгласили сме се, ще си плащаме. Само да няма изгубени и повредени пратки и ако може малко по-бързичко да действат Simple Smile Че аз в един момент започнах да забравям къде какво съм поръчвала, то са минали 3 седмици от тогава Trollface И малко сложно е проследяването на отделните пратки, защото и нямат полета за бележки към пратките да си описваме там и когато са в по-голям обем става мазало.

# 562

В темата за превозвачите сме, ясно е че някои сайтове не доставят до България. Въпросът който съм задала е друг.
Моят отговор точно отговаря на въпроса ви какъв е смисълът. Ама такъв е .

# 563
Сигурна съм, да. Попитах ггбг и те ми казаха, че таксата която са ми сложили като наложен платеж е платената от тях митническа такса при доставянето на пакета. Същото платих и аз през пей пал. Сумите са идентични. Писах на DHL
и ще видим какво ще стане.

# 564
  • пустинята Гоби
Само веднъж съм плащала ДДС и мито и ги платих на ДНЛ, но не съм ползвала превозвач, пратката пристигна директно при мен. Според мен от ДНЛ не са разбрали, че Вие сте платила и затова са искали сумата от превозвача. Би следвало след като разберат, че плащането е дублирано да върнат парите.

# 565
  • Sofia
Малко ми се обърка главата с това двойно мито, но преди време ми се наложи да направя покупка от САЩ, но можеше шипинг адреса да е само в Англия, съответно един път плащаш мито от САЩ до Англия и заради Брекзит още веднъж от Англия до Европа.
Сходна схема може да се случи с дроп шипинг. Примерно купуваш от Англия нещо, но реално стоката е в Китай и от там я пращат до Англия (мито/ддс) и хайде още един път в Европа митнически сборове.

# 566
Сигурна съм, да. Попитах ггбг и те ми казаха, че таксата която са ми сложили като наложен платеж е платената от тях митническа такса при доставянето на пакета. Същото платих и аз през пей пал. Сумите са идентични. Писах на DHL
и ще видим какво ще стане.

Поискайте от тях документ!!!! После оспорете транзакцията и в основание опишете дублирано плащане и прикачете документа от ГГБГ. То това му е едно от предимствата на плащането с Пейпал.

# 567
  • Шумен
Gamer_zone изключително неприятна ситуация. Общо взето и аз постоянно треперя нещо подобно да не се случи и с моите пратки. Адекваатен съвет не мога да дам. Но пък ме учудва това, че Доставки Англия не "работели" в Неделя... Че те в УК много куриери си доставят и в Събота и в Неделя и какво правим в случай, че решат да я доставят точно тогава. А липсата на комуникация с тях усложнява още повече нещата и как да не си бесен при това положение.

GGBG винаги ли са така бавни? Уж камиона тръгва в Неделя и пристига в Четвъртък/Петък (така пише в сайта им), а камиона, който тръгна на 27ми Август в Неделя пристигна на следващата седмица в Четвъртък и оттогава пратките ми стоят в склада. Като гледам евентулно по някое време другата седмица ще ми ги изпратят по Еконт. А може би аз съм прекалено нетърпелива или съм уцелила последните два месеца някакъв много натоварен период при тях? Понеже като сложим и една седмица преди това събиране на пратките в УК докато камиона тръгне в Неделя и така като гледам едно три седмици чакане ми се събира.

Използвам тях, защото имат офис във Варна и мога да ги взема лично. Варна е на 80км от Шумен. Когато поръчвам комбинирам поръчките, за да мога да ги взема накуп.
Днес се свързах с един от офисите им в София. Колежката им ми обяснява как не им влизало в задълженията да ходят да вземат пратки от съседния адрес (а колегите ѝ ми обясняват, че ще я вземат).
Пратките с ГГБГ получавам по-бързо, но и цената за доставката ми излиза доста по-висока заради изпращането с куриер.  Отделно и двете фирми изпращат разпокъсано пакетите, а не всичко накуп.
С Габиели никога не съм имала такива проблеми. Бяха страшно коректни и изпълнителни. Отделно имах една загубена пратка, която беше доставена на друг адрес и ми съдействаха без излишни драми. Не ми се е налагало да звъня в Лондон, а само на централния телефон. Винаги съм си получавала пратките от курса с едно изпращане с куриер, дори имаха 30% отстъпка от доставката.
Явно с тази фирма няма как да се справим. Има много потърпевши. Не препоръчвам Доставка от Англия на никого!
За пръв път ми се случва такова нещо и съм много афектирана.

# 568
  • Там...
Габиели работят, защо не поръчвате чрез тях?

# 569
  • Шумен
Габиели работят, защо не поръчвате чрез тях?
Защото не приемат онлайн поръчки, а само личен багаж. На мен ми трябва куриер, който да приема онлайн поръчки.

Общи условия

Активация на акаунт