Колко често се виждате с нов партньор?

• 7 008
  • 157
  •   1
Отговори
# 60
  • Агент под прикритие
Колкото повече прави за теб, очевидно, толкова повече интерес има.
Вярно. Но е И двустранно.

Поради каква причина би се пръскал от интерес, но решава да я търси на 2-3 дни, и да се вижда с нея един път седмично?
И това е вярно, но когато жената твърди, че има интерес, но чака той да се обажда през повечето време, ръководейки се по някакви "социални норми,  това няма особено значение. Остава си half-ass effort, както казват на запад.
Това е единствения случай на отношения, в който общата сума усилия, за да се случи нещото, не е 100%, а 200%.

Отделно, хора, ръководещи се от "социални норми", книжки за "самоусъвършенстване", "треньори" и други такива подобни, обикновено имат проблеми с това да бъдат просто себе си (в следствие от придържането към "нормите", естествено). Такива са си генерално трън в задника, що се отнася не само до връзка, но и до всякакви други отношения.

# 61
  • София
Не бъди крайна, може са върти още 1-2 като нея просто.

# 62
  • Варна
Незаинтересоваността на лирическия герой НЕ може да бъде оправдание за проявяване на същото от другата страна. Изпълненията "виж какво ме накара да направя" си бият на токсикология.
Живота не е чак толкова черно-бял. Simple Smile

Вече писах преди. Първия месец НЕ е ненормално да се виждат не толкова често. След това вече почва да намирисва. Само че има значение дали е заради бездействие само от едната, само от другата или и от двете страни.

Напротив. Каквото повикало, такова се обадило. Как ли пък не ще се интерсувам от някого, който два дена не сеща едно "Добро утро" да напише.

# 63
  • Агент под прикритие
Напротив. Каквото повикало, такова се обадило.
Реваншизма не минава обикновено за "качество" (може би в среда със сходни хора и сходни ценности), особено в дългосрочен план, но всеки сам си преценя...
Аз лично с такива съм "Сметката, моля!".

# 64
Може да е решила да провери, ако спре да пише всеки ден, той кога ще я потърси за чат, разговор, среща... и това да е резултата?
Усеща се, когато основно ти движиш нещата, а отсреща няма особен интерес.

А в началото на една връзка, да, има си социални норми, дори природни норми, по-скоро мъжът трябва да е инициатор. Говориш за халф-ас ефорт, обаче изобщо не обичате, когато някоя жена е лудо влюбена във вас, и при всеки удобен момент иска срещи, разговори и тн. Губите интерес, когато вас ви преследват, не ви е в природата.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 13:45 от Elunaria

# 65
  • Агент под прикритие
...когато някоя жена е лудо влюбена във вас, и при всеки удобен момент иска срещи, разговори и тн...
Ами... не точно.
Случва се само в случаите, когато под еуфорията от моментните емоции, човек иска нещата да се случат възможно най-бързо за възможно най-кратко време, когато границата с прилепчивостта минава много лесно и незабележимо. А това е нещо, което след определено (индивидуално за всеки) ниво е неприятно. Важи и за двата пола, естествено.
Естествено, правим уговорката, че говорим за отношения между нормални мъже и жени, а не такива със "скрити заложби". Grinning

Надявам се, че това цялото горе също са наблюдения на база някаква извадка от собствената социална среда...

Тези, които правят всичко така, както го усещат, просто го правят. Останалите следват някакви "норми", в т.ч. и т.нар. социални норми.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 14:07 от Phoenix Wright

# 66
Има една тънка разлика обаче по въпроса с прилепчивостта, когато има влюбване от страна и на двамата и когато поне единият не иска да се ангажира. Докато си хлътнал по някого, най-малкото, което би те притеснявало в този момент е, че може да е прилепчив. Пък и при чуване през 2-3 дни и виждане по веднъж седмично за каква прилепчивост да си говорим?

# 67
  • Варна
Оф, да, добре. Ти сериозно ли смяташ на всяка дама тук да опонираш, че посочва само частни примери, пък видиш ли само ти знаеш как работи целият живот... От толкова завъртяни изрази и стремеж да се направиш на интересен, вече си смешен.

# 68
  • Агент под прикритие
Докато си хлътнал по някого, най-малкото, което би те притеснявало в този момент е, че може да е прилепчив.
Това може да е вярно, само ако всички мъжете и всички жените се влюбваха по един и същи начин. Само че нито са всички мъже, нито всички жени, заедно и поотделно...

От толкова завъртяни изрази и стремеж да се направиш на интересен, вече си смешен.
Напълно възможно е. За да бъде смешен обаче, човек не е нужно да напада другите, които имат различно мнение. Имаш пълното право да не четеш и коментираш всичко, особено когато нямаш какво повече да кажеш.
Липсата на опониране е възможно и перфектно ок само при монолог.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 14:27 от Phoenix Wright

# 69
Може да е решила да провери, ако спре да пише всеки ден, той кога ще я потърси за чат, разговор, среща... и това да е резултата?
Усеща се, когато основно ти движиш нещата, а отсреща няма особен интерес.

А в началото на една връзка, да, има си социални норми, дори природни норми, по-скоро мъжът трябва да е инициатор. Говориш за халф-ас ефорт, обаче изобщо не обичате, когато някоя жена е лудо влюбена във вас, и при всеки удобен момент иска срещи, разговори и тн. Губите интерес, когато вас ви преследват, не ви е в природата.

Да точно това реших да направя, ако аз не напиша добро утро, да видя кога той ще се сети за мен. В началото на нашите взаимоотношения пишеше още като се събуди. В последствие обаче взе по рядко да пише. Пише настоятелно само когато иска да се видим. Аз също съм му писала първа, не съм от жените дето чакат само мъжа да подеме първи. Имам предвид вече след като сме се опознали горе долу, според мен е нормално и аз да му пиша първа. Но един ден му бях писала и въобще не отговори, отговори чак на следващия ден. Аз се дръпнах поради тази причина, и реших въобще да не пиша....и след 2 дена се сети да ми пише. Оправданието беше, че имал работа. И аз имам работа, но отделям да му драсна два реда. Не съм от жените дето искат нон стоп внимание и непрекъснато някой да им пише, обажда и т.н. Искам нормално да знам как е всеки ден , нали затова сме повече от приятели.
Ох, просто исках вашето мнение дали аз не съм някоя параноичка, и щом не ми пише, значи няма интерес или си има някоя друга (т.е. някаква резерва съм, както бяха писали по-горе). А и се виждаме наистина веднъж седмично и това за мен не е нормално.

# 70
  • Агент под прикритие
Дай крачка назад и се ориентирай в друга посока. Не с цел да манипулираш събитията, а с цел, че някъде има някой друг.
И никога с никой не "преговаряй" за отношения под каквато и да е форма.

# 71
Дай крачка назад и се ориентирай в друга посока. Не с цел да манипулираш събитията, а с цел, че някъде има някой друг.

Какво значи това?

# 72
Какво стана в днешно време - не се стесняваш да спиш с някого, но се стесняваш да пишеш първа или повече. Relaxed

# 73
Има една тънка разлика обаче по въпроса с прилепчивостта, когато има влюбване от страна и на двамата и когато поне единият не иска да се ангажира. Докато си хлътнал по някого, най-малкото, което би те притеснявало в този момент е, че може да е прилепчив. Пък и при чуване през 2-3 дни и виждане по веднъж седмично за каква прилепчивост да си говорим?

Точно. Когато си хлътнал тази "прилепчивост" ти харесва, искаш я, радваш й се. Нещата са в другата посока, когато нямаш интерес. Тогава интереса започва да те дразни, тогава човека е лепка, нийди, крийпи, и какво ли не.
Лично за мен, е малко лицемерно подобно отношение. Не може едно и също поведение да бъде определяно като хубаво или лошо, само заради начина, по който ти се чувстваш.

# 74
Ами отчиташ насрещните сигнали, обратната връзка. Ако грее от щастие, като му се обадиш на работа (например), обаждаш се пак в друг ден да го зарадваш. Ако ти каже, че не може да говори, защото е зает, обаждания на работа повече няма да има. И така няма да е крийпи, нийди и каквото там.

Общи условия

Активация на акаунт