Априлски мами 2022

• 27 676
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
И Ема мина на памперс гащи, в началото не ми бяха удобни за слагане, но се свиква. Инциденти не е имало за сега и си мисля че с тях ѝ е по-комфортно.
На 3+ беше 6кг, на 18 сме на консултация.
При нас със съня и кърменето е много шарено.
Едни дни добре, но в други по цял ден мрънка. Наблюдавам, че ако ѝ спазвам интервалите на будуване си заспива сама от раз, но ето преди малко даваше вид, че ѝ се спи, а беше станала и яла преди малко повече от час. Сложих я стоя гледа си и изведнъж ревна и няма успокояване, накрая заспа на гърда на втория час, както би трябвало да е.
Откри как да маха и да си слага биберона сама, обаче като го изпусне от ръката започва да мрънка и като заспива трябва са съм около нея, за да го връщам.🥴🥴🥴
Отделно вече заспива обърната настрани.
Аз съм при нашите с нея и малко занемарих гимнастиката и това да я слагам повече по корем, но в неделя се прибираме и направо ще я заведа в Токуда при рехабилитаторката. Предния път ми показа някои упражнения, за да се учи да пълзи и да посяга та ще надграждаме.
Жоржи, това за борбата с кърменто все едно за себе си чета. Явно като не е много гладна и го ударя на игра пуска, хваща и така 100 часа🫠🤪

# 721
И моето бебе е почти голо и все се поти.
Жоржи мерси за споделеното, беше ми много полезно, тъкмо щях да влизам да търся какво значи и защо го прави, не е при всяко кърмене, но 1-2 пъти в деня се случва.
Отдолу коментарите са също интересни - шарени нокти, гривнички, татуировки 😁 за привличане на вниманието.

# 722
Жоржи, ако е АБКМ алергия би трябвало и като я кърмиш и чрез храната да прави реакция към белтъка? Едва ли спазвала стриктна диета без млечни до сега? Има фейсбук група може да се джойнеш, много полезни неща се пишат.
При кой рехабилитатор ходиш в Токуда,  DareAngel?  Моята бебка вчера направи 4 месеца и няма намерение нито настрсни да спи, нито да се обръща. Както я оставя така я намирам. Единствено прави от месец насам коремни преси, иска да сяда седнала, реве докато не я сложа в мен приседнала. А е толкова рано още..

# 723
Жоржи, моят син големият точно така ми реагира на АМ и се оказа алергия към белтъка на млякото. Това беше като беше на 9месеца. Преди това не съм предлагала никакви млечни или АМ, но и не съм пазила никакви диети, таааа въможно е, да. Самият обрив мн прилича на нашата реакция. При нас е от бърз тип. До 20-30мин след прием се обрива така и за още 20-30мин отминава. Като беше на 9 месеца правихме тестове и излязоха алергии към различни храни. Доста мъки бяха, но пу-пу вече е много по-добре. Останаха ядки и яйчен белтък. При вас други симптоми има ли? Силен рефлукс, кръв/слуз в акото, обриви разни? За щастие повечето дечица го израстват бързо това, даже преди годинката.

На 3 месеца беше 6,700, 64см. Носи памперс 3ка, но май започват да й отесняват и скоро ще сменяме. На мен гащичките са ми удобни за по-голямо бебе и засега мисля с лепки да си караме.

Иначе нашата пмадама и тя започна да проявява признаци на атопичен дерматит за жалост. Засега е още малко, но имам лоши спомени и се надявам алергиите да ни подминат тои път

# 724
Гети, по препоръка на неонатолозите в Токуда съм намалила драстично млечните, разбирай  супена лъжица мляко в кафето и рядко кашкавал и сирен, но все пак ям.
За групата съм благодаря, имам чудесни дерматолог и алергологолози.

ВМР, точно от бърз тип е при нея… 15-20 мин след прием и става на плюски… ще се консултирам с алерголозите и личната как да захранвам… иначе проявява обриви по свивките. Приличат на невродермити, каката доста късно започна да проявява атопичната кожа. Иначе рефлукс има, за съжаление.

# 725
Жоржи, ясно. Сега ще продължиш да я кърмиш с диета или ще минаваш на хидролизирано мляко? Препоръчай ми, моля те, добри алерголог и дерматолог за София. Аз обиколих доста и само в омагьосан кръг се въртим. Та, ако си доволна от някой, моля те, сподели имена. Може и на лично, ако не искаш тук. Благодаря ти Simple Smile

# 726
И аз тези дни позанемарих упражненията, но малката нали се върти от гръб по корем, та си тренира сама вдигане на главата Joy голям сладкиш е, мрън-мрън като не може да се обърне обратно от корем по гръб Heart Eyes Подариха ни от онези надуваеми постелки с въздух и вода (някой беше публикувал назад) - цял ден я кисна в топла вода с веро, дано да се отмирише и да взема да я пробвам. Ужасно мирише на... китайска пластмаса Stuck Out Tongue Winking Eye
В понеделник сме при педиатърката ни и евентуално ще слагаме ваксина. Ще я прегледа и ако всичко е наред... Аз малко се притеснявам, че има сополки отвреме навреме. Струва ми се, че и акото е по-редичко... Но може просто излишно да се филмирам, имам ги такива моменти покрай нея.

# 727
Жоржи, и на мен ми стана интересно при кой алерголог ходиш. Ние с баткото сме през септември на контролен преглед и със сигурност ще разпитам и аз за захранването как да процедирам предвид фамилната обремененост.

Ако ти се налага да даваш АМ, стискам палци да го харесва 😁 ако не го, пробвай с вода на стайна температура. По-трудно се разтваря, но не горчи.

Иначе за групата във фейсбук. Голям филм е там. Аз членувах и беше много драматично всичко, та по-добре слушай лекарите, ако не искаш да психясаш.

# 728
Рони накисни я в лиген със сода и вода,содата и кафето издърват неприятните миризми,слагала съм в помещение след пушене,което не може да се проветрява.Със сода и оцет кисна и пречистващата кана.
Моят също се опитва да се надига,не че му се получава,но е доста смешен.Някой им помагат и подават пръсти,аз съм го оставила да се "мъчи".Малко ми е жал понякога,щото много се ядосва че не успява,но пък така сам ще се научи.Одеве гледах на баткото албума,на пет месеца и 2 седмици е успял да се задържи сам по дупе,на 6 съм записала че седи повече от 3 минути седнал.Вие имате ли такива албуми за спомени?Аз с баткото записвах какво ли не,колко снимки имаме негови всеки ден по 100 правех 🤣🤣🤣.Сега с малкото съм малко по умерена,пак има албум и го попълвам,но снимките са наполовина.Само по корем седи,не иска и да чуе по гръб,едвам го оправям на повивалника.И в количката се пробва така да се вози,но летния кош е плитък и съм го вързала с колани.

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 08:10 от лещичка

# 729
Яна Раковска в Токуда

Жоржи, ако е АБКМ алергия би трябвало и като я кърмиш и чрез храната да прави реакция към белтъка? Едва ли спазвала стриктна диета без млечни до сега? Има фейсбук група може да се джойнеш, много полезни неща се пишат.
При кой рехабилитатор ходиш в Токуда,  DareAngel?  Моята бебка вчера направи 4 месеца и няма намерение нито настрсни да спи, нито да се обръща. Както я оставя така я намирам. Единствено прави от месец насам коремни преси, иска да сяда седнала, реве докато не я сложа в мен приседнала. А е толкова рано още..

# 730
Момичета, може ли малко помощ относно оформянето на отсъствието от работа - след болничния , който ми издадоха в родил отопление, личната лекарка на бебка ми издаде болничен. Той обаче беше до миналия петък. Та, въпросът ми отново ли трябва да ходя при личната на бебето за болничен или ... ?

# 731
Не, подава се заявление-декларация при работодателя по чл.50 и 51 от КСО

# 732
Здравейте, как сте? Надявам се добре. Simple Smile

При нас положението е… Активно. Обръща се вече във всички посоки, опитва се да пълзи, научила се е да плюе 😳 и от части да се смее с глас. Ех… 😀 Гукането е на заден план вече, със сънят влязохме в някакви конкретни часове, знам, че ще е за известен период от време, но не се оплаквам, през деня спи добре, вечер също. Регресията ще я видим, надявам се да ни пощади или да е минала вече. 😀

# 733
И при нас положението е активно 😁 Едва го обличам и му слагам памперса, извива се, обръща се, започнал е да проявява емоции, опитва се да ми се кара, ама е толкова смешен като използва “агу” с ядосана интонация.
И ние сме вече горе-долу в режим, започна по едно и също време да заспива и с почти еднаква продължителност, и през деня, и през нощта.
Утре сме на плуване, нямам търпение да видя дали ще му хареса. У нас във ваната умира да се плацика.

# 734
И нашата девойка кръжи из леглата като бясна, върти се, мести се като гъсеница, като се измори и започва да сумти като пор Joy

Гети, продължавам си с кърменето активно, рядко ми се налага да давам АМ, но все пак съм взела Аптамил за алергии, яде го, дадох ѝ два-три пъти, за да съм сигурна, че няма реакция.
При дерматолог съм писала, че ходя при Къчева в Токуда, аз съм много доволна от нея. С на голямата ми дъщеря проблемите винаги се справя безотказно. Алерголог-  водя каката при д-р Димитров в Токуда, защото той работи с деца с астма. Консултирам се  и с Д-р Бъчварова в Александровска. За малката ще питам дали не трябва да се свържа с някой допълнително…

ВМР за групите съм на същото мнение, с риск да обида някоя майка, но обичам да се ръководя от хора с доказан опит и образование, защото майки с опит изхождат от техния отделен случай и тогава става филм Confused

Общи условия

Активация на акаунт