Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 70

• 35 009
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
‘Krist антителата са ниски, т.е. на база тях няма Хашимото, но трябва и на ехограф да се види жлезата за да се отхвърли. Относно функцията на жлезата и хормоните - има хипофункция.
От обременяванията чак много не разбирам, но мисля, че си имаш инсулинова резистентност. Сутрешния инсулин на гладно е висок, отделно кр.захар е ниска а тя е такава затова, че инсулина е много и я сваля.
Другите дами, които са по-запознати ще се включат.

Долче никога не съм имала пъпки заради приема на В12, детето също. Но е възможно чела съм и при други хора.

Аз вчера бях на изследвания и си правя някакви изводи, влошена ми е хипофункцията (което за пореден път доказва, че топлото време и намаляване на доза през лятото не е миродавно за всички).
Преди 4 месеца - Т3 и Т4 са ми по-добри от сегашните, но противно на това ТСХ е бил по-висок (3,34) при по-добрите щитовидни. Сега въпреки, че хипофункцията е влошена той е спаднал до 2,7 . Та разсъжденията ми са, че това спадане на ТСХ , го засичам втори път при прием на Вечерна иглика. Аз общо взето държа висок ТСХ, дори и при оптимален Т4 ми е бил такъв. И за първи път падна под 2 при първия ми прием на Вечерна иглика.

# 406
Аз знам от лекар - дерматолог , че от Витамин Б7 - биотин на много хора им илизат ужасни пъпки . Така че е възможно и Б12 да има същият ефект при някои хора Simple Smile

# 407
Долче, чела съм, че това с акнето се получава от цианкобаламина - по-евтиният Б12, с метилкобаламин не се получавало.

# 408
Ето такива неща четох за Б 12:

Леми, метилкобаламин приемам.
Мибобо, и аз не съм забелязала през топлото време да имам по-малка нужда от хормон...🙂

# 409

Здравейте отново, хора!
Преди около месец започнах палео диета и прием на селен, омега 3, Вит ц, б комплекс, магнезий. Тогава TSH, FT3 и FT4 бяха със задоволителни показатели. Вчера направих нови изследвания на ЩЖ, както и на всичко, което ме бяхте посъветвали тук.
Мисля, че започвам да влизам в лека хипофункция или си въобразявам?
Можете ли да дадете мнение относно това, както и по отношение на останалите показатели, понеже ми се струва, че макар в  норма, не са оптимални?
Най-много се притеснявах за инсулинова резистентност (понеже имам 3 случая на диабет в семейството), за щастие там е ок. Но откъм витамини явно съм го закъсала. Да не говорим, че желязото доста е паднало от април до сега.
Чудя се къде да започвам ли да изследвам за Епщайн бар, Хеликобактер и пр. и къде да продължавам да търся проблема.
Благодаря предварително!

# 410
Чудя се къде да започвам ли да изследвам за Епщайн бар, Хеликобактер и пр. и къде да продължавам да търся проблема.

Инфекция с Епщайн-Бар са прекарали поне 98% от хората, та и да се изследваш, не е нещо, за което можеш да направиш особено много.
За Хеликобактер - да, но според мен, наличието ѝ най-точно се установява чрез гастроскопия.

# 411
  • Столичанин ама не в повече :D

Здравейте отново, хора!
Преди около месец започнах палео диета и прием на селен, омега 3, Вит ц, б комплекс, магнезий. Тогава TSH, FT3 и FT4 бяха със задоволителни показатели. Вчера направих нови изследвания на ЩЖ, както и на всичко, което ме бяхте посъветвали тук.
Мисля, че започвам да влизам в лека хипофункция или си въобразявам?
Можете ли да дадете мнение относно това, както и по отношение на останалите показатели, понеже ми се струва, че макар в  норма, не са оптимални?
Най-много се притеснявах за инсулинова резистентност (понеже имам 3 случая на диабет в семейството), за щастие там е ок. Но откъм витамини явно съм го закъсала. Да не говорим, че желязото доста е паднало от април до сега.
Благодаря предварително!
Не си въобразяваш, и антителата ти се вдигат, това което бих могъл да те посъветвам е да вдигнеш витамин д над 40 и б12 над 450.

# 412
Здравейте! Искам да ви попитам тсх ми е 2,39,понеже аг държи да е под 2 за забременяване, не ще да пада. Ендокриноложката ми направи схема нечетна дата 0,25мг, четна дата 50мг.
Та каква може да е евентуално причината. Бях с инсулинова резистентност вече не се водя с такава но поддържам инсулина с лекарствата. Хормони и витамини в норма. 🤔

# 413
Причина - дозата е ниска.
Схема на прием - ужасна. Средно на ден е 37,5 мкг, което е 1х25 и 1/2х25 мкг всеки ден вместо такива резки вариации всекидневно. Ако с тази схема все още тсх е 2,39, трябва да се увеличи дозата на 50 мкг. След като забременеете, ще вдигате още и още до края, за да държите тсх до 2. Изследвания е желателно да  се правят през 2-3 седмици, особено в началото. Ако хормоните са в реф граници, не значи, че са в норма.

# 414
Не, схемата ми е от 2 дни. 2,3 беше с доза 0,25мг.
Причина - дозата е ниска.
Схема на прием - ужасна. Средно на ден е 37,5 мкг, което е 1х25 и 1/2х25 мкг всеки ден вместо такива резки вариации всекидневно. Ако с тази схема все още тсх е 2,39, трябва да се увеличи дозата на 50 мкг. След като забременеете, ще вдигате още и още до края, за да държите тсх до 2. Изследвания е желателно да  се правят през 2-3 седмици, особено в началото. Ако хормоните са в реф граници, не значи, че са в норма.

# 415
Здравейте! Мислите ли, че трябва да ме притесняват тези резултати? Имам много оплаквания, имам и едно автоимунно заболяване - РА, според ендокринолога нямам проблеми с щитовидната, но все нещо не ми е наред. Извинявам се, четох , но не мога да изчета всичко, за това нахлувам в темата ви с въпроси...

# 416
На мен щитовидните ми изглеждат добре. ТСХ е хубаво да е до 2, особено ако целиш забременяване, но Т3 и Т4 са с много добри стойности и нямаш нужда от хормон.
Няма антитела пуснати да отхвърлим Хашимото.
На ехограф гледана ли е жлезата, нормална ли е структурата?
За чернодробните нищо не мога да кажа.
Какви са ти оплакванията?

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 12:37 от Дидичка

# 417
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте! Мислите ли, че трябва да ме притесняват тези резултати? Имам много оплаквания, имам и едно автоимунно заболяване - РА, според ендокринолога нямам проблеми с щитовидната, но все нещо не ми е наред. Извинявам се, четох , но не мога да изчета всичко, за това нахлувам в темата ви с въпроси...
Провери глюкоза, инсулин и гликиран хемоглобин, също и железен панел.

# 418
aleksa щитовидните са добре, както са казали преди мен. Какви са ти оплакванията?

# 419
Супер са ти щитовидните ,не ги мисли изобщо!

Общи условия

Активация на акаунт