Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за стойността на FT4 от 17?
Какво означава високият инсулин на гладно?
Какво е мнението за FT3?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за стойността на FT4 от 17?
Стойността на FT4 от 17 е в долната граница на референтните стойности, което може да се счита за ниска. Важно е да се отбележи, че хормоните в норма не винаги означават добро състояние. При хипофункция на щитовидната жлеза оптималната стойност на FT4 е важна за поддържане на нормалната функция на организма.
-
Какво означава високият инсулин на гладно?
Високият инсулин на гладно може да показва инсулинова резистентност, която е предшественик на развитието на диабет. Ролята на инсулина е да понижава нивата на глюкозата и когато има проблем с него (по-високи нива), той намалява много глюкозата, което води до хипогликемични кризи. Важно е редовно да се следят нивата на инсулин и глюкоза, за да се оцени състоянието на организма.
-
Какво е мнението за FT3?
FT3 е важен хормон, който трябва да бъде в оптимални стойности за поддържане на нормалната функция на организма. Ако нивата на FT3 са твърде ниски, това може да допринесе за симптоми на хипофункция на щитовидната жлеза. Важно е да се консултирате с ендокринолог за оценка и оптимизиране на дозата хормони.
-
Какво означава подут корем и подуване при въвеждане на хормон?
-
Какво е мнението за високия пулс и бета блокерите?
. Две седмици не съм ви чела, ще наваксам днес. Бяхме във Варна съчетавайки полезното с приятното. Хем почивка уж, хем за редовната контрола в гастро-отделението за детето. Ошашкаха ме яко, та много психическа настройка за почивка не остана де... Бяхме правили изследвания малко преди да отидем и показах на докторката поредното изследване с ниска мед (вече близо година е така, давах уж на няколко пъти, но детската ендо каза 1мг, което аз мисля е малко и все не се вдига нивото...на хематолог така и не отидох, че тя вика няма страшно). Детската гастро се шашна и каза, че трябва да го проверим за генетична болест на Уилсън. Правихме няколко предварителни изследвания за насока или отхвърляне и накрая се стигна до там, че пуснахме и генетичен тест който ще стане след месец. ПиснА ми от болести честно, хем си казвам дано не е това, че е от редките болести, после обаче ако не е трябва да се търси причината за тази ниска мед. Отделно пуснаха панел за алергии и там излязоха акари и някакви треви, но поне към храни няма включително казеин, т.е. като проблем с млечните остава само лактозната непоносмост.

Не е като да нямам какво да свалям. Освен да приема, че с възрастта отслабването става все по-трудно и по-трудно, клонящо към невъзможно. А и гените играят силна роля, навярно.