Фотография - 88

• 41 572
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
  • тук...при моите момчета
😊

# 691
  • София
Искам да ви споделя малко есенни снимки и от мен, които направих с моето Фуджи, избрано съвсем спонтанно пролетта, но за съжаление са много големи. Как ги намалявате за споделяне във форума и ако се ресайзнат в някаква програма не се ли размазват?
Дори не мога и с телефон, направена да кача.
Успях една да намаля и я споделям, намирам качеството за по-лошо, но …

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 23:32 от veka

# 692
  • София
Не съм, макар, че мисля по въпроса. Аз си обичам много обективите, не тялото! Това ми е проблемът!

Аз също си "обичам" обективите Stuck Out Tongue Winking Eye Хората за това са измислили адаптерите - кеф ти оригинални, кеф ти неоригинални за без пари, по вашите мерки оттатък Голямата вода Sunglasses

Някои пищят за обем и тегло. Искат да си завират камерите по джобовете Astonished , но мен това не ме вълнува. Като човек, свикнал да поддържа камерата и обектива с лява ръка под него, все още се справям успешно с грамовете и милиметрите Simple Smile

# 693
Заради пустите му грамове и милиметри преминах постепенно на уж по-малки и по-леки камери и обективи.
Отначало на Олимпус, а после и на Фуджи.
Едно време бях на Никон. Има известна разлика, но в никакъв случай не е огромна. Обективи тип базука не използвам. Най-големият обектив, който съм имал, беше Никор  70- 300 VR. А също и голямата "бира" - кен на Минолта за Сони А 35-135/2.8 или нещо подобно.

# 694
  • София
Искам да ви споделя малко есенни снимки и от мен, които направих с моето Фуджи, избрано съвсем спонтанно пролетта, но за съжаление са много големи. Как ги намалявате за споделяне във форума и ако се ресайзнат в някаква програма не се ли размазват?
Дори не мога и с телефон, направена да кача.
Успях една да намаля и я споделям, намирам качеството за по-лошо, но …

Почти всяка безплатна/платена програма/приложение за преглед на снимки има опция Resize, дори Paint (в Windows).
Аз използвам FastStone Image Viewer за преглед на снимките (визуализира дори RAW-формати), той също може да намалява размера. https://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm

# 695
  • София
Заради пустите му грамове и милиметри преминах постепенно на уж по-малки и по-леки камери и обективи.
Отначало на Олимпус, а после и на Фуджи.
Едно време бях на Никон. Има известна разлика, но в никакъв случай не е огромна. Обективи тип базука не използвам. Най-големият обектив, който съм имал, беше Никор  70- 300 VR. А също и голямата "бира" - кен на Минолта за Сони А 35-135/2.8 или нещо подобно.

А аз минах към безогледалките заради автофокуса. Писна ми от разправии с фронт или бек фокус при всеки нов обектив, особено при тези с отвор 1.4-1.8. В това отношение дори и Профайлд са гола вода.

# 696
В това отношение безогледалките са много добри. Освен това много подобриха бързината на автофокуса, точността в следящ режим и "предвиждането" на движението на обекта в следящ режим. Плюс разни екстри като разпознаване на лице, автоматично фокусиране по очи ( за хора, животни и птици ), спортни режими, режим автомобили и мотоциклети, режим птици, режим самолети и т.н.

# 697
  • София
Моля за съвет. Налага ми се да снимам в затворено пространстео като ще е в късните часове вече към 18-19:00 и предполагам няма да има толкова светлина в помещението. Нямам обаче отделна светкавица и даже и не знам към коя да се насоча… В Динафос или Фотосинтезис дали дават под наем? Имате ли представа?

# 698
  • София
Моля за съвет. Налага ми се да снимам в затворено пространстео като ще е в късните часове вече към 18-19:00 и предполагам няма да има толкова светлина в помещението. Нямам обаче отделна светкавица и даже и не знам към коя да се насоча… В Динафос или Фотосинтезис дали дават под наем? Имате ли представа?

Ето - https://dynaphos.com/product/13023_godox_lithium-ion_flash_ving_ … 0_iii_c_for_canon дават. Тази от линка е достатъчно добра за домашно събитие. На всичкото отгоре е и с литиево-йонна батерия, която е за предпочитане пред акумулаторните АА при по-интензивна употреба.

П.П. Ако мислите да направите повече от 400 кадъра или ще трябва да се пазарите за втора батерия, или да търсите модел с АА батерии и да си намерите 3-4 комплекта за резерва плюс зарядно.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 21:40 от Mунчо

# 699
  • София
Не, то домашно събитие няма да е😀 Иначе благодаря ще пробвам и се надявам да се справя тъй като до сега не съм ползвала външна.

# 700

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 21:03 от plm_79

# 701
  • тук...при моите момчета

# 702
Аз от Nikon z50 минах на z50II. Доволна съм. След нова година ще се оглеждам за някой универсален варио обектив. Сега съм с двата китови, но често ги сменям и все по някоя прашинка стига до сензора.
Да си покажа порасналото момче:

# 703
Да си покажа маминото злато. Една седмица я молих да ми позволи да я снимам. Подкупих я, снимах я, на следващия ден заваля дъжд и листата опадаха.

# 704

Общи условия

Активация на акаунт