COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 10

• 402 652
  • 6 154
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Световната здравна организация (СЗО) съобщи за появата на стотици случаи на маймунска едра шарка извън африканските държави, където обикновено се среща болестта, и предупреди, че вирусът вероятно се разпространява без да се води статистика за това.

„Разследванията продължават, но внезапната поява на маймунска едра шарка в много страни по едно и също време предполага, че може известно време да е имало незабелязано предаване“, заяви пред репортери ръководителят на СЗО организация Тедрос Аданом Гебрейесус.

Откакто Великобритания съобщи на 7 май за първи път за потвърден случай на маймунска едра шарка, бяха потвърдени повече от 550 случая на болестта в 30 държави извън Западна и Централна Африка, където тя е ендемична, съобщи СЗО.

Главният експерт по маймунска едра шарка към здравната агенция на ООН Розамунд Люис заяви, че появата на толкова много случаи в голяма част от Европа и в други страни, където не е била наблюдавана досега, „очевидно е причина за безпокойство и предполага незабелязано предаване за известно време“.

Не знаем дали става дума за седмици, месеци или може би няколко години“, каза тя и добави, че „всъщност не знаем дали е твърде късно да се ограничи“.
Маймунската едра шарка е свързана с дребната ша
рка, която всяка година убиваше милиони хора по света, преди да бъде ликвидирана през 1980 г.

Цялата публикация https://newsnet365.bg7.eu/783946/?fbclid=IwAR31VibUyqzs5h-eyR7Ou … TEep85PQW4h7eQBTM

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 15:06 от marzeliva

# 361
Сигурно има и грип. Обаче в класа на детето също мислеха, че е грип. Педиатърката на моето дете, без тест също заключи грип. Но като се разболях аз 4 дни след него, моята лл веднага каза ковид. И след комбинирания тест си излезе ковид, а не грип а или б. А други контакти нямам. Бащата остана - след два теста и без симптоми.

# 362
  • София
В нашия офис беше обратния случай - много болни, еднакви симптоми, комбинирани тестове, грип. Аз затова смятам, че тестването е може би най-важният инструмент за контрол на пандемията и именно ограничаването на възможностите за тестване е много вредно.
Отделно, че много хора не се тестват като хората с домашните комплекти.

# 363
  • Пловдив
Сигурно има и грип. Обаче в класа на детето също мислеха, че е грип. Педиатърката на моето дете, без тест също заключи грип. Но като се разболях аз 4 дни след него, моята лл веднага каза ковид. И след комбинирания тест си излезе ковид, а не грип а или б. А други контакти нямам. Бащата остана - след два теста и без симптоми.

Не знам какво точно има, вероятно си вилнеят разни  вируси. Според мен има и много Омикрон 2, но не обръщат внимание сигурно, понеже обикновено се кара леко.

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 16:47 от marzeliva

# 364
Това вече не е пандемия, моля. Свиквайте.

# 365
  • Немция
В класа на голямото ми дете има съученик, който в момента пак е с ковид, а през февруари беше вече веднъж с ковид. През зимата един вариант, сега друг...
За Германия става въпрос, тук хората повече се тестват, има си и пунктове за  тестване за корона, макар и някои да ги затвориха.

В Германия се обмисля какви мерки ще се вземат през есента. Коронавирусът е сред нас все още, има доста неваксинирани въпреки сравнително високото число на ваксинация срещу ковид.

# 366
Тук какво ли ни очаква, малко ваксинирани с две дози, а още по-малко с бустер. При Омикронът е точно това, особено при носите варианти, че реинфекциите при него са повече.

# 367
  • София
Не знам какво ни очаква есента, но ние нямахме вълна от Омикрон ВА 1 и 2, което не означава, че няма да имаме от 4 и 5.
Но въпросът е защо при нас нямаше? И то не е защото не тестваме, гледам дневен брой починали... много сме далеч от ужасяващите 300, които бяха при делтата.

# 368
Вълната януари и февруари беше движена от Омикрон BA.1 и BA.1.1, като имаше и случаи на BA.2
https://www.ncipd.org/index.php?option=com_k2&view=item& … 20222&lang=bg
В момента доминират BA.2 и неговите подварианти. А дали имаме 4 и 5 не е ясно, защото анализираме всичко на всичко 180 проби, което е нищо. (В горния линк става дума за 803). Но май наистина ги няма, иначе не знам как удържаме положението толкова спокойно.

# 369
Вълната януари и февруари беше движена от Омикрон BA.1 и BA.1.1, като имаше и случаи на BA.2
https://www.ncipd.org/index.php?option=com_k2&view=item& … 2&lang=bg
В момента доминират BA.2 и неговите подварианти. А дали имаме 4 и 5 не е ясно, защото анализираме всичко на всичко 180 проби, което е нищо. (В горния линк става дума за 803). Но май наистина ги няма, иначе не знам как удържаме положението толкова спокойно.

Проепидемичихме се. Grinning

# 370
Надали.
Ще дойдат и тук, но може би след месец, месец и половина. Покрай лятото и туристите ще дойдат и новите варианти, и пак като миналата година ще започне разпространението от морето към другите градове.
Но, този път няма да има бустери, броене, мерки, маски, та ... ще видим.

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 17:30 от vaychka

# 371
  • Пловдив
Сбъдва се мечтата на Мангъров да се заразим всички. Той между другото продължава всеки ден да публикува статии и мнения против ваксините.

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 13:19 от marzeliva

# 372
BA.4 и BA.5 определено се приемат сериозно от доста страни, защото имат потенциала да надминат  BA.2. Това вече е факт в няколко държави като  Съединените щати и Португалия. Говори се, че края на юни или юли новите варианти ще станат доминантни в повече европейски страни. При нас не знаем, ние обикновено се движим малко със закъснение.

# 373
Освен тук да не пръскат😀

# 374
  • Пловдив
Освен тук да не пръскат😀

Е то през цялото време е така. Когато самолетите минават над България, пръскачите си правят почивка. Затова тук няма вирус. 😃

Общи условия

Активация на акаунт