COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 10

• 401 471
  • 6 154
  •   1
Отговори
# 1 020
Е*ати хуманния лекар... И на мен понякога не ми се работи, ама чак толкова.
Не знам точно къде се развива случката (май Бургас?), но маските са задължителни в областите в жълтата зона, така че си е в правото лекарят. Друг е въпросът, че хората сами трябва да се сетят за това, а не да им напомня някой, след като са разменили бацили (че дори и заразили). Като бях в Германия, на едно място не ме пуснаха, защото не бях с маска FFP2, а с обикновена хирургическа. Кофти беше, но си имат принципи и си ги отстояват. Защо и тук да не е така? Нека пък малко дисциплина да се въдвори.

# 1 021
  • София
Маските в здравните заведения са на ниво "Кунчев препоръча, МЗ ще издаде заповедта". Заповед няма все още.

# 1 022
Скрит текст:

За да няма неразбрали - ако човек пак е положителен 28 дни след предишния положителен тест - това е реинфекция, т.е. след 28 дни може пак да се заразиш.
Честито на радетелите на "няма значение колко хора се заразяват, важно е болниците да не се пълнят и смъртността да не се увеличава".
Маските само ни разболяват, разбира се и предствляват смъртна опасност!
Та как точно пазят ваксините и бустерите - "актуални с ваксинациите" е точно това - с бустери?
Не, не ми отгворяйте, моля!
Просто е отвратително всичко, което се случва с пандемията!
Не, войната, колкото и да е тежка, първо има край, и второ, има шанс човек да се опази!
От вирус, който имаше Ro 3,3 му създадохме идеални условия да мутира до Ro над 15.
Може би е крайно време да си отворим очите и да си дадем сметка, че този вирус е заразен като морбилито!
Алмондина, някои хора си даваме сметка как стоят нещата, но аз не виждам happy end.  Времето за 0 Ковид е безвъзвратно изгубено.  Ти конкретно за себе си какво би направила, защото е ясно, че в световен план преди поява на особено смъртоносен вариант, нищо няма да се прави, а и тогава най-много да има някакъв временен локдаун. Ковид вече ще е за необозримо време напред спътник на човечеството. Очевидно аз съм от тези, на които влияе негативно, ще се опитвам, доколкото е възможно да разредя заразяванията, но няма да си купя къща на село и да се изнеса там с детето, късайки връзка с цивилизацията, защото това също води до други лоши последици. Ако бях на 60 с хванали си пътя деца - да, много вероятно да го направя, но не и сега.
Отговаряла съм на твой подобен въпрос вече..
Докато не се осъзнае, че с този вирус няма "аз", а "ние", няма да се тръгне в правилната посока..
И други неща трябва да се осъзнаят..

# 1 023
Еми, няма шанс да се осъзнаят, напротив, все повече претръпват и свикват хората. Всъщност това ни е в природата. Преди само век е било съвсем нормално да погребат 5-6 деца. Осъзнаване и единни действия в цял свят е просто утопия.

# 1 024
Маските в здравните заведения са на ниво "Кунчев препоръча, МЗ ще издаде заповедта". Заповед няма все още.
Всъщност е така. Отново Сербезова не си е свършила работата. А моята грешка идва оттук:
https://www.google.com/amp/s/www.24chasa.bg/amp/11969430

# 1 025
То мисля, че Асена няма какво да издава.
Нали като въвеждаха цветовото зониране, цветът важи с мерки. Демек жълтия цвят върви директно с маски в ЛЗ по подразбиране.

# 1 026
  • София
Има да издаде заповедта, без нея всичко е на ниво препоръка.
Главният здравен инспектор няма законодателни функции и няма как да му се вменяват такива. До избора на нов кабинет или назначаването на служебен Сербезова е здравен министър и от нея зависи какви мерки ще се въвеждат със заповедите ѝ.

# 1 027
Дано си е уредила животеца и бизнесчето, защото като министър свърши кръгла 0.

# 1 028
Скрит текст:
„Като се има предвид, че повторно заразяване може да настъпи още 28 дни след възстановяване от предишна инфекция с COVID-19, AHPPC съветва периодът на повторно заразяване да бъде намален от 12 седмици на 28 дни.
Хората с положителен тест за COVID-19 повече от 28 дни след края на изолацията поради предишна инфекция трябва да бъдат докладвани и управлявани като нови случаи.
Мъжът ми познава един такъв човек заразен, излекувал се и след месец пак се е заразил и със симптоми и пак с положителен пср. Аз се чудех и питам да не би да му е още старата инфекция, но лекарите потвърдили, че е ново заразяване, друг вариант.
zon, може да е и повторно заразяване със същия подвариант, ако случилото се е било наскоро и заразяването е било с BA.5...докато има вълната с BA.5. човек може да се зарази и два пъти, и три пъти..
Това, което е цитирала Алмондина, не го разбирам, че човек може да се зарази два пъти с подвариант BA.5. Зарязява се с един от другите варианти на омикрон и след 28 дни с BA.5, защото BA.5 успява да избегне имунитета от предишна инфекция с другите варианти, включително тези на омикрон.
това за което аз пиша го прочетох тук
Now the bad news: If BA.5 can evade immunity, it does mean that you can get reinfected many times from BA.5. Past infections will not protect people from future infections to BA.5, as long as BA.5 is still circulating.
https://health.ucdavis.edu/coronavirus/news/headlines/how-to-pro … riant-ba5/2022/07

# 1 029
  • Mostly in my mind
Дано си е уредила животеца и бизнесчето, защото като министър свърши кръгла 0.
То пък за 6 месеца какво да си уреди.

# 1 030
това за което аз пиша го прочетох тук
Now the bad news: If BA.5 can evade immunity, it does mean that you can get reinfected many times from BA.5. Past infections will not protect people from future infections to BA.5, as long as BA.5 is still circulating.
https://health.ucdavis.edu/coronavirus/news/headlines/how-to-pro … riant-ba5/2022/07
Дано това остане само хипотетично, а не наистина да се случи напрактика и то масово. Най-вероятно е следващ вариант да измести BA.5 и така BA.5 да не инфектира n брой пъти.

# 1 031
Е, нали сега ще идва БА.2.75, който е още по-заразен, той би трябвало да измести 5цата.
Но, първо ще повилнее 5, де.

# 1 032
  • София
И докога ще караме така?

# 1 033
  • София
И докога ще караме така?

Още две до максимум три години и на никого няма да му пука повече.

# 1 034
Твърде много е две години, да не говорим за три.

Общи условия

Активация на акаунт