COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 10

• 401 329
  • 6 154
  •   2
Отговори
# 1 050
И тези ли нямат вече пари

# 1 051

Масовите ПСР тестове ги спряха отдавна, правят ги по изключение. Отскоро и безплатни антиген тестове няма, пак с някои изключения. Последният път като ходих болна при ЛЛ ме пита дали съм се тествала с домашен тест и добави да се тествам, ако искам. На тези тълпи от народ и никакви мерки, сигурно хващат нищожна част от реално заразените.

Пари не знам дали няма, но няма кой да работи. Летищата например са в колабс. След малко ще водя дъщеря ми на летището, 6-7 часа преди полета и ще е късмет, ако самолетът излети. В много сфери е така.

# 1 052
Оле, защо толкова по-рано? Полетът в Европа ли е? На мен пак ми се налага да летя за два дни до България, едва намерих билет под 450,- евро. Кацам в .. полунощ Rolling Eyes

Скрит текст:
Датите и полетите, които ми бяха най-удобни, струваха 605,- евро. Без куфар. И сега ще чакам края на месеца, оскръндзах се.

# 1 053
  • София

Навсякъде вече няма пари. Нема пари, действайте...

# 1 054
  • София
Да, Германия в момента има много сериозен проблем в интензивните звена. Комбинация от заразен персонал и отпуски води до сериозна липса на кадри и трудности при грижата за пациентите. Да не споменаваме колко санитари решиха да сменят професията след месеци на стачки не за повече пари и за по-нормални условия на работа при пандемията. А като няма сестри и санитари много отделения биват функционално затворени, не могат да приемат пациенти. Чудно е просто.

Нали уж са ваксинирани огромна част от хората? Нали казваха, че ако се ваксинираме няма да има повече проблеми. Интензивни отделения и пикове. Реално нищо не се е променило.

# 1 055
Оле, защо толкова по-рано? Полетът в Европа ли е? На мен пак ми се налага да летя за два дни до България, едва намерих билет под 450,- евро. Кацам в .. полунощ Rolling Eyes

Скрит текст:
Датите и полетите, които ми бяха най-удобни, струваха 605,- евро. Без куфар. И сега ще чакам края на месеца, оскръндзах се.

ЛиЛу, хората ходят по осем часа по-рано и пак няма гаранция. На мен в края на април три часа ми стигнаха, само колкото да не съм в самия край на опашката. Накрая се прередих и на косъм се измъкнах от изгонване от летището. Опашката на секюрити проверката само беше почти три километра. А има още две опашки. Сега е по-зле и отменят стотици полети заради неизвършени проверки. Всеки ден има много статии и репортажи. Всичко е заради липса на персонал, т.е. болен персонал.

# 1 056
Ковид, не ковид, здравите трябва да работят, не да си подпират диваните вкъщи.

# 1 057
Soft Click, мерси, че ме предупреди, погледнах на австрийските линии - пише шест часа за международен полет Scream Dizzy Face Не мога да повярвам, ходя обикновено 1.5 по-рано.

Мъжът ми през март още предложи да резервирам лятото на същото място и да сме пак с кола, защото може да има проблеми заради Омикрон. Тогава малко се възпротивих, сто пъти съм ходила вече в онзи район и не ми е интересно, а миналата година беше някакъв ужасен фраш. Но в крайна сметка човекът е имал предчувствие.

Един полет още и стига толкова за тази година. Трите досега бяха наред, но нямаше до април никакви такива драми.

# 1 058
  • София
Това не е мое, а копирано от тенис група, но го споделям, защото е абсурдно просто. И вярно.

==>

Интересна статистика от приключилия Уимбълдън:
При мъжете на сингъл участват 127 ваксинирани и 1 (доколкото е известно на всички) неваксиниран.
Неваксинираният спечели турнира!
ТРИМА ваксинирани напуснаха турнира, защото са ... заразени?!
Оставям настрана за момент безкрайното политическо лицемерие. Но ако може някоя много умна глава да обясни медицинската логика (антилогика) на горните медицински факти.
Щатите се оказват върхът на медицинските феномени. Чужденците влизат задължително ваксинирани, а за местните ... няма такова изискване. Те могат да щъкат по целия свят, да събират зарази, да ги внесат в страната, но ... те не са задължени да се ваксинират!!!

<==

Да добавя и аз още примери
В момента има много повече заразени на ден и активни случаи отколкото тогава когато цяла Европа беше блокирана и поставена под локдаун. Справка Германия например. Обаче чакай, сега е лято. Не е добре за бизнеса. Ахаааа, ясно. Значи септември/октомври може. Юли и Август не може. Защото той вируса му пука за сезоните и месеците...

Ваксини, ваксини, ваксини. Бустери, бустери и какво ли не. Ваксинираме се и край, всичко приключва. Излъгаха ни. Хора с бустери се разболяват, което е безумие. Някои стигат и до интензивното, още по-голямо безумие.

Всичките тези подварианти дето изникават периодично за мен са абсолютен фалш за извиване на ръцете и поддържане на контрола над масите. Най-вече психологически, а и както се вижда от глобалната картинка и финансов.
2 години по-късно сме на същия хал. Даже по-зле. Лятото на 2020 г. нямаше толкова случаи в  Европа.
И още нещо, 60% че и повече от Европа е ваксинирана, особено централна и западна.

Та така.

# 1 059
  • София
Е, Уимбълдън не е много точен пример.
Надал сдаде багажа, има скъсване на коремен мускул, а и коленете му са на леш вече, изкара и много тежък мач с Фриц, който го доскапа. При други обстоятелства финал Надал-Джокович далеч нямаше да е толкова лесен за Джокович, не че Кириос е слаб де.
Второ, Джокович, ако може да му се вярва, е сравнително скоро преболедувал (щото, нали, това му беше оправданието у Сидни за AU Open).

# 1 060
Дяволо, зависи къде и каква информация си чел и как я интерпретираш. Още ноември-деквмври 2020 имаше изследвания за ваксините, които с голяма вероятност предвиждаха, че имунитетът срещу заразяване няма да е трaен , както и този от преболедуванe.  Миналото лято  доказателствата за най-различни и сравнително бързи мутации бяха също широко достъпни и с много примери от практиката (не само за доминантните варианти).  Сегашните тези, че вирусът задължително ще става по-лек също са научно оборени.
Статистически доказано, ваксините спасиха много животи по време на Делта пандемията и също вече статистически доказано, влиянието им доста отслабва във времето и с новите мутации, съответно с бустери или без, ако няма промяна в самите ваксини, съвсем скоро няма да имат никакво влияние върху тежкото протичане. Тази информация също е достъпна. Проблемът е wishful thinking.

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 15:59 от TafTaf

# 1 061

Всичките тези подварианти дето изникават периодично за мен са абсолютен фалш за извиване на ръцете и поддържане на контрола над масите. Най-вече психологически, а и както се вижда от глобалната картинка и финансов.

да те попитам, това ти ли го измисли или го прочете някъде... и вярваш ли че е истина или е някаква конспирация..Wink.

# 1 062
  • София
Не знам вече в какво да вярвам.
Виждам един пробит съд, който тече отвсякъде. А вътре в съда е абсолютно всичко свързано с ковид-19.
По принцип вярвам на докторите и съм от хората спазващи мерките. Нещо повече. Ваксиниран съм. Но не мисля да си слагам бустер, защото веднъж ме направиха на глупак, втори път трудно.
По принцип не съм антиваксър, но и не исках да си слагам ваксина, която мина прекалено бързо изпитателните срокове. Предпазлив съм. Разбирам защо се бързаше обаче и съм Ок в крайна сметка. Имам не малко мои добри приятели и роднини, които упорито не искаха да се ваксинират, именно казвайки че всичко е пунта-мара. Е, аз не бях съгласен с тях, защото не съм кон с капаци. Даже сме спорили, но в рамките на нормалното. Чета и едните и другите. Обикновено съм аналитичен и се подготвям внимателно за всичко. И доста чета. Обаче в момента изглеждам като глупак, поне така ми се струва като гледам всичко което се случва не само у нас, но и по света.
Сложих си ваксина уж да помогна и аз в борбата за обещаните 60% и да преборим пущиняка. И да предпазя ако мога възрастните хора и хронично болните. Защото аз по принцип боледувам много рядко, веднъж на 4, 5 години и обикновено го карам на крака. Днес вдигна температура, на другия ден съм кукуряк. И спортувам и лекарства не пия изобщо, може би за това имам и силна имунна система. Но се ''чипирах'' ей така за общата кауза. Някои от тези хора за коити споменах също го направиха. Останалите ни се смяха. Даже станах предател. Сега леля ми с бустер е в болница, но в добро общо състояние и се чака да я изпишат (ама стигна до болница, това е важното), а неваксинираните си щъкат и нищо им няма?!

А сега какво виждам. Вместо да забравим за вируса, то едва ли не ще стане още по-зле, защото все повече и повече хора с бустери се разболяват и някои даже не никак леко. Защо??? И докога?
И тук вече се питам. Няма ли директива, не е ли по-лесно да се плашат хората като им се съобщава през няколко месеца за нов и нов по-опасен щам. Съответно, нова и нова ваксина (засега обаче нови няма, уж Модерна нещо ще изпробва тази есен, някакъв нов ефикасен бустер) и така кой печели? Големите фармацефтични гиганти, а политиците и новия световен ред успешно упражняват контрол над масите. Не е необходимо да го чета някъде, то е първото нещо за което се сеща човек.

Имам въпрос, докога ще я караме така? Някой може ли да каже със сигурност или да се наеме с някаква по-смела прогноза.
Защото аз съм още от зората на темата преди 2 години и няколко месеца и бях писал, че 2022 г. ще забравим за вируса. Е, изглежда за съжаление няма да позная...

За да не съм голословен, аз имам решение:
Не се споменава повече думичката ковид-19 в медиите и СЗО спира да плаши хората с нов и нов щам.
В същото това време масово се спуска ударна (и еднократна) доза спам към хората от управляващи, медицински лица, известни личности (обичани спортисти, актьори или популярни инфлуенсъри), които да им съобщават от медиите, че всичко се връща по старому, но мили граждани, ако наистина искате това и искате всички да забравим и преборим един път завинаги този вирус, то когато можете и не представлява проблем за вас спазвайте дистанция, слагайте маска и си мийте ръцете. Кратко и ясно. Никакви повече увещания и убеждения.
Аз така бих направилл. Ще видиш, че хората сами ще спазват нормите, защото ще им бъде дадена власт и без тя да се спуска отгоре. Но не това ще пребори вируса, а психологията, мисленето. Защото ако не се споменава ковид-19, той ще престане да тормози съзнанието на хората, а 90% от болестите са следствие на психологически товар и лошо/черно мислене.

Толкоз.

# 1 063
... преди 2 години и няколко месеца и бях писал, че 2022 г. ще забравим за вируса.
В какъв смисъл си сгрешил? Не разбирам много от кое не си доволен. Нито има сертификати, нито ваксините са задължителни, няма локдаун, никой не търси контактни, не се носят маски.. Ти искаш да не споменават вируса въобще ли? Това ли е причината за толкова много недоволство- новините? Smiley

Скрит текст:
Според мен не си доволен, защото си се страхувал от ваксината и те е яд, че си я сложил. На мен не ми пука, защото се ваксинирам редовно с няколко ваксини - хепатитни и други. Даже си слагам на няколко години тази против енцефалит. Около мен има няколко лекари и медицински лица, не са ме посъветвали лошо досега.

И дори и да виждам, че изпусахме нещата, защото можеше да се вкара някакъв контрол до най-много втората мутация, не мисля, че "съм се минала". Всички мутации идват от неваксинирани общества. Може би трябва да стовариш разочарованието си другаде Hug

# 1 064
Дяволо, съжалявам, но не виждам особено да осмисляш информацията, която си чел. Ковид в момента има безброй разновидности и освен това е заразил много животински видове, при това заразата към тях е пренесена от нас хората. Процесът на мутации е като дърво, което ще расте и ще се разлиства сигурно с векове. Няма начин този процес да бъде спрян. Ковид вече е нещо като грипните вируси, тепърва ще се оформят щамове, тепърва имунните ни системи ще се нагаждат към него. Може евентуално да имаме късмета да не еволюира към по-вирулентни щамове, но може и да не стане така. Ще се работи за антивирусни лекарства, за нови ваксини. Специално за второто съм скептична предвид бързите мутации и нетрайния имунитет. Засега няма вирус с бързи мутации, към който да имаме достатъчно ефективни ваксини, камо ли стерилизиращи. Да се правим, че Ковид няма, не знам за какво помага. Но да, най-вероятно просто ще свикнем с него и няма да му се обръща внимание, нищо, че пак най-вероятно ще доведе до трайно намаляване на средната продължителност на живота.

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 17:12 от TafTaf

Общи условия

Активация на акаунт