🤍 Ергенът 🤍 Сезон #1 🤍 тема #13 🤍

• 252 927
  • 5 951
  •   1
Отговори
# 105
Всеки втори пише, че Дениз е туркиня. Не е гражданка на Република Турция, няма как да я наречете туркиня.
Предаването е точно отражение на действителността. Каквито са жените в него, такива са и 90% от народонаселението.

# 106
  • тук и там
Ами етническа туркиня си е и българска гражданка.

# 107
Всеки втори пише, че Дениз е туркиня. Не е гражданка на Република Турция, няма как да я наречете туркиня.
Предаването е точно отражение на действителността. Каквито са жените в него, такива са и 90% от народонаселението.
Тя самата така се нарича,а и разговорно е прието.Имам много приятели българи с турско самосъзнание и изповядващи ислям,същото е положението.

# 108
Чете ли го някъде или го написа на база обща култура?
Не е вярно, етническите групи в България не вкл етнически турци. Има българи мохамедани.
Вземете четете, все пак пишете в публичен форум, а и имате претенции.

# 109
Ако Дениз е от турски произход, е туркиня. Води се българска гражданка, но не е българка. Мисля,че при издаване на документ за самоличност това се уточнява.

# 110
Аз пък да ви кажа, спойлерът явно е бил абсолютно верен. Даже според мен са оставили първо чашовите истории и последствията за финал, но понеже много се раздуха това, за да има съспенс, е променен самият начин на показване на финала. Един вид това как Александра предполагаемо връща розата, може да е непосредствено след скандала. Тя ги заковава с пешката обаче най-добре ако прави това, щото ако им сипва последният черпак. Да му мисли ако е така Виктор какъв ще излезне, то нелепо започнаха да променят и внезапно *преоткриват* Дениз. Няма да се учудя, ако приемерно избере Дениз, да са им казали СЛЕД това да заснемат сцената на дивана как я е определил за най-близка, абе яко малоумно стои всичко.
Денизка иначе си я смятам за българка, но уважавам етническия й произход. Просто предците й сигурно са тук от поне три поколения, каква да е?

# 111
Дениз си е туркиня. Майка й има чисто турско име и фамилия. Сигурно и баща й. Убедена съм, че вкъщи си говорят на турски, защото си личи, че го знае езика. Иска да си прави сватба по турски обичаи. Това, че е родена в България не я прави българка, а я прави българска гражданка.

# 112

Аз пък не смятам, че точно отражение. Дори напротив, хиперболизирано и изкривено е. Познавам доста меркантилни жени, което обаче не ги прави прости и ужасяващи. Просто Питона я хваната тая хипербола да играе. Иначе вече не са много хората (жените), на които мечтите не са материални. Или поне в моята среда не са малко. Но толкова “преекспониране” на меркантилността в живота не съм виждала аз.

И доста жени, които не са по готвенето познавам, но не акцентират толкова на това в личността си.

И доста необръзани жени на възрастта на Деница познавам и разбира се, че им е мечта да създадат семейство. Но личността им не лъха никак  на “лелка”.

Даже и за една Сашка се сещам, обаче в нормална среда (в случая работна) не е чак толкова дразнеща.

Ама стилът на продуцентите е да натъртват на някакви особености и то до дупка.

# 113
Има си го излъчването Викса, леееко в по-тъмна тоналност. Което й отива, аз много харесвам хубав тен, но подозирам, че й се иска да е по-светла и светлоока. Често слага сини лещи. Иначе типичната източна европейка си крещи отвсякъде, че е такава. Веднага ги познавам -сиво/сини, рядко и зелени, последните по-често при украинки очи, руса -златно, тъмно или скандинавско русо, кръгло лице, пропорционални, но по-мънички, меки черти. Хубавици. Викса има излъчването, като се загледаш го откриваш, но веднага не бих я познала ако не знам.
Има ,има .Много точно описание  пропорционални ,но по дребни и меки черти.Вероятно има смесица при нея ,но пак си личи славянското .В рода ми има  руснаци  и им знам много добре излъчването .Предимно са много широко скроени , леко отвеяни и  добри души.Тая, що се е пръкнала такава лоша,нямам идея  ?

# 114
Ако Дениз е от турски произход, е туркиня. Води се българска гражданка, но не е българка. Мисля,че при издаване на документ за самоличност това се уточнява.
Само мислиш. Посочих каква е етническата принадлежност. Направих си труда и да намеря класификаторът, не да говоря наизус.

# 115
Човек не си избира нито къде, нито каква националност да се роди и принципно не съм за разделения по тоя параграф. Вярно е обаче, че си има общи национални особености, не толкова ген, колкото възпитание и манталитет. И все пак не трябва всички да са под общ знаменател, предразсъдъците не са нещо хубаво.

# 116
Чете ли го някъде или го написа на база обща култура?
Не е вярно, етническите групи в България не вкл етнически турци. Има българи мохамедани.
Вземете четете, все пак пишете в публичен форум, а и имате претенции.

Добре, вече ще я наричаме българската мохамеданка Дениз

Последна редакция: нд, 15 май 2022, 14:08 от LadyCharming

# 117
  • тук и там
Ами аз съм в Белгия, едното ми дете е родено в Белгия, другото беше на 6 мецата бебе когато дойдохме тук- и са български граждани. Без значение от колко години живеем тук, без значение дали са родени тук-те са си българи , заради кръвната линия (родителите са българи,няма как те да са белгийци).Та по същият начин и Дениз. Тя самата се определа като такава, говори турски, родителите и са етнически турци-тя каква да е?!
Тя не се обижда и се самоопределя като такава, вие защо скачате не разбрах?

Нямам нищо против и тя  да спечели.На мен ми е красива Дениз, но до там..
При всики положения- е по-свястна   и по-красива от Виктория.Според мен е по-красива и от Алекс,но някак нищо освен красота не  е показа до тук..

Последна редакция: пн, 16 май 2022, 07:45 от Кайсия

# 118
Несъмнено не избира, и не е казано, че националността има определени черти.

Танчитка, навсякъде казваш познавам. А познаваш ли жените в това предаване. Не, виждаме каквото продуцентът и режисьорът решат да видим. От опит, хората се показват в съвсем различна светлина от това, което са.

Кайсия, думите имат значение. За хора не знаещи значението на думата си има тълковен речник. Мисля, че имаш и проблем с четенето. Казах гражданин, а не къде е роден.

# 119
Познавам турчин, който е роден в България. Майка му и баща му са турци и като се развеждат баща му отива да живее в Турция. Той остава в България с майка си. Имат много приятели турци, включително и Силвия Кацарова и Теди Кацарова. Той си имаше гаджета българки, но нищо сериозно. Накрая се ожени за познайте каква- туркиня! Която също е родена в България. Говорят си на турски със семействата им, слушат турска музика и си спазват турски обичаи, нищо, че живеят в България. Като ги питаш казват, че са турци. Така, че имам поглед над такива като Дениз и знам, че в душата си те са си турци. независимо какво пише на паспорта им.

Общи условия

Активация на акаунт