Дванайсети клас(2021-2022) - Almost done

• 61 877
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте, момичета! Извинявам се, че нахлувам в уютната ви тема, но се надявам да имате отговор на въпроса ми - в 5.клас децата ми са в такава STEM паралелка, води се "Природни науки и Математика". Знаете ли дали това, в този етап на обучение, се води Профил? Питам, защото прочетох, че не могат да преместят дете в друга паралелка без негово съгласие, ако това води до смяна на профила.
Надявам се и Дидева да се включи.

Попътен вятър пожелавам на децата ви! Нека уверено и устремено следват мечтите си Kissing Heart

# 571
Веднага се отзовавам. Joy
Не е профилиране. Профилирането е в гимназиален етап.

# 572
  • София
Дидева, много тенк ю Kissing Heart
Така и подозирах, но надеждата умира последна Joy

# 573
Изпуснах всички снимки да видя! С изключение на Светльо! Какво голямо момче! Помня го.... ехей, от много малък Simple Smile
Успех на всички наборчета! Моето момче ще записва Стопанско управление във Велико Търново, дистанционно. Да видим тази година дали ще му се получи, след като миналата година започна и се отказа без време... Заплаших го, че този път, ако се откаже, ще трябва да ми върне таксата за семестъра. Иначе започна работа, затова и иска да учи само дистанционно.

# 574
  • Русе
Иначе започна работа, затова и иска да учи само дистанционно.
Бети, не е лоша идеята. Даже ми се струва доста добра, стига да не му е скучна тази специалност. Мисля, че моето дете е като твоето по светоусещане и темперамент. Прекалено им идва академичното стоене без реализация - 12 години в училище . В много университети продължава в същия стил. Покрай него бях фокусирана доста в системата. 12 години е прекалено много , училището не развива пълноценно качествата на децата.
Скрит текст:
Деца с подчертана академична насоченост се вписват много добре и отлично, обаче дори и те не стигат пълния си потенциал и остават в рамките на тромавата система, доста неумело копие на немската и руската. Да тъпчеш информация възможно най-много , на принципа Колкото повече, толкова повече.Но не е нито добре структурирана,а някъде и доста архаична, а по немски образец сякаш тупнаха профилирането, ама съвсем механичноДецата са по-скоро емпирично насочени и се губи този потенциал  , който всъщност е двигателят на прогреса.  И както е казал един от признатите творци - "Теорията друже мой е сива зелено е дървото на живота"  , Гьоте
   Няколко от близките деца намериха доста успешен път в модерни специалности без университети, доволни са и се развиват.

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 07:16 от A m b e r

# 575
  • София
Амбър, прекрасен е Светльо! Порасна пред очите ни и стана чудесен млад мъж.
Той винаги е бил наясно със себе си - така ми се струва Simple Smile - и си преследва мечтите. Пожелавам му да ги сбъдва и да бъде много щастлив.

# 576
Здравейте мили дами.Вашите деца са първия випуск по новата програма.Бих искала да попитам тези от вас, чиито деца ще учат в чужбина визирам Англия и Нидерландия при кандидатстване участват ли оценките от предметите изучавани до 10 клас?Само дипломата от 12 клас ли е от значение?

# 577
  • София
Момичета, страхотни са ни децата. Всеки със своя път, интереси, мечти… Вярвам, че ще са щастливи с изборите си.

Здравейте мили дами.Вашите деца са първия випуск по новата програма.Бих искала да попитам тези от вас, чиито деца ще учат в чужбина визирам Англия и Нидерландия при кандидатстване участват ли оценките от предметите изучавани до 10 клас?Само дипломата от 12 клас ли е от значение?
Много зависи в кои университети ще кандидатства детето - в някои освен диплома се полага и изпит, събеседване, пишат се есета…
На моята дъщеря и искаха академична справка за целия период на обучение - 8–11 клас, а след това и оценките за първи срок на 12 клас. класирането излиза преди да са завършили, но някои университети приемат с условие - крайни оценки от 12 клас и резултат от матура.

За малко качвам снимка на щерката от ресторанта - с развалена прическа, уморена, снимали са се със съучениците и е единствената снимка, която за сега имам. 😂😂😂
………….

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 10:44 от rosi_ta

# 578
  • вкъщи
На моето момиче днес и е защита на проекта по маркетинг, втора част от второто ДЗИ. Не сме спали, защото кучето ни снощи в 22 се разболя и цяла нощ я обгрижвахме. Дано се справи миличката ми , положи усилия, беше подготвена, но след тежката нощ, не знам....

# 579
  • Русе
rosi_ta -   интересна , индивидуална ,проницателна , анализираща и за да разчупи окончателно стереотипа - в розово. Чудесна девойка .
  Не видях всички показани, че бях на забързана въртележка -
Скрит текст:
ден след бала изпращахме баща му в Мексико и веднага след това започнаха приготовленията за заминаването на Светослав. Аз се приготвях де, той не  особено, по му беше важно да боядисват и стягат колата с приятелите си, отколкото себе си.
 Обаче успях да зърна Иво и Саша. Ами изглеждат развили най-хубавото в себе си. Иво от малък - изискан и елегантен. Саша - смела,жизнена,увличаща и разчупваща . Абе такива са си от малки.

# 580
Много ви моля, нека някой по вещ  да ме просветли. След като на теория е неуспешно положен изпита, като преди това е подал заявление за Писане на тема, може ли сега за поправката да промени желанието си и да подаде за Дипломен проект. Говорих с класната му и тя твърди, че остава същото като на редовната, защото има успешно положен изпит по практика и те били едно цяло, нищо че са с отделни оценки.

# 581
  • Русе
След като на теория е неуспешно положен изпита, като преди това е подал заявление за Писане на тема, може ли сега за поправката да промени желанието си и да подаде за Дипломен проект.
  Това в заявлението ,което е подал февруари ли се заявава. За поправителната сесия се подава Ново заявление, където отново би следвало да  има възможност да посочи избора си .

# 582
  • София
VVhhvv, в някои университети освен академична справка за 8-12 кл-1 срок, искаха и някаква справка с прогнозни резултати за 12 кл. -2 срок. След дълги обяснения в канцеларията, съответно отказ да бъде издаден такъв документ, "защото не съществува", синът ми подробно в мейл към университета обясни ситуацията. Приеха разяснението и му процедираха документите за прием в предварително изпратения набор от академични справки .

# 583
Здравейте, вас пуска ли ви да влезете в infopriem за резултатите от ДЗИ-тата (още не са качени де, ама се надяваме хаха)? Защото на мен и няколко души ни крашва и се питам дали от нас е нещо, много хора ли опитват да проверят наведнъж или се качва нещо (ти да видиш, дано хаха) и затова забива?

# 584
  • Варна
Connection timeout и при мен. Може би има резултати вече.

Общи условия

Активация на акаунт