Майчинството счетоводно - 93

• 43 399
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • София-Младост
Кога е издаден този болничен лист?

# 121
На 9.06. и е входиран от медицинското заведение още тогава, което ме навежда на мисълта, че нещо не е както трябва, от мз до няколко часа излиза болничния в регистъра, докато от работодател отнема около 2 дни, това ми е ясно. Иска ми се още близките дни да проверя в нои, за да не се налага вече раждаща да се занимавам с неизплатен болничен.

# 122
Аз имам издаден болничен на 23.05.от педиатъра.В системата за електронни болнични е качен на 27,аз го видях чак на 01.06. в сайта на нои.Така че според мен всичко е наред,с тези почивни дни сега е нормално да има някакво забавяне.Ако до вторник не се появи тогава бих се притеснявала и търсила проблем евентуално.

# 123
Благодаря, ще изчакам поне седмица, дано да си излезне и не се налага да се свързвам с тях, въпреки че предните, дори издадени събота и неделя, си излизаха до 2 часа. А и иначе на този имейл ли е най-добре да пиша, ако се наложи: noi@nssi.bg или на този: Sofia@nssi.bg. Благодаря.
Аз имам издаден болничен на 23.05.от педиатъра.В системата за електронни болнични е качен на 27,аз го видях чак на 01.06. в сайта на нои.Така че според мен всичко е наред,с тези почивни дни сега е нормално да има някакво забавяне.Ако до вторник не се появи тогава бих се притеснявала и търсила проблем евентуално.

# 124
За контакти не мога да помогна,при нужда съм ходила на място.На телефона им никой не вдига загубена кауза е,аз бих писала и на двата имейла за всеки случай.Голямо улеснение е този пик.

# 125
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
От болницата/лекарят има срок от 7 дни да входира болничния.Все още има време и са в срок.

# 126
Там е проблемът - че той е входиран и лекарят има уведомително писмо, че има приети данни за същия болничен лист.
От болницата/лекарят има срок от 7 дни да входира болничния.Все още има време и са в срок.

# 127
  • Пловдив
Здравейте! Родих на 28.02. Последният ми болничен от педиатъра беше до 30.05. За 31.05 нямам преведена сума все още, а знам, че до 5-о число се превеждат. Още при 45-дневния преди раждане, забелязах, че полета Б и В са отбелязани като "не е отбелязано" (прилагам снимка). Следващите 2 болнични също са така. Още тогава говорих със счетоводството и те ме увериха, че са подали нужната информация. С право ли се притеснявам, че нямам превод за месец май или има някакъв срок за подаване на декларацията към НОИ? Ще говоря със счетоводството отново, мисля и на НОИ да пиша. Благодаря!
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 08:48 от me4eto__

# 128
Здравейте! Родих на 28.02. Последният ми болничен от педиатъра беше до 30.05. За 31.05 нямам преведена сума все още, а знам, че до 5-о число се превеждат. Още при 45-дневния преди раждане, забелязах, че полета Б и В са отбелязани като "не е отбелязано" (прилагам снимка). Следващите 2 болнични също са така. Още тогава говорих със счетоводството и те ме увериха, че са подали нужната информация. С право ли се притеснявам, че нямам превод за месец май или има някакъв срок за подаване на декларацията към НОИ? Ще говоря със счетоводството отново, мисля и на НОИ да пиша. Благодаря!
Скрит текст:
Естествено, че има срок за подаване на декларацията към НОИ. Ако сте я предали Вие май месец, то срока е 10 юни. Ако сте я предали през юни, то срока е 10юли. После още 10 работни дни, за да получите плащане.

# 129
  • Пловдив
Скрит текст:
Естествено, че има срок за подаване на декларацията към НОИ. Ако сте я предали Вие май месец, то срока е 10 юни. Ако сте я предали през юни, то срока е 10юли. После още 10 работни дни, за да получите плащане.
На работодателя я предадох на 27.04 в офиса ни в Пловдив, но счетоводството е в София. Не знам кога са я изпратили. Благодаря за отговора! Ще изчакам още няколко дни, да видя дали ще се появи в "Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО" и тогава ще говоря със счетоводството.

# 130
Здравейте, момичета
Върти ми се нещо в главата, че на скоро бях чувала за някаква промяна, която гласи, че по време на болничен нямаш право да напускаш страната, иначе не изплащат болничния 🤔 Вярно ли е това?
Някоя от вас ако е запозната с това, ще съм благодарна да ми отговори, защото август планираме почивка в Гърция и ако трябва, да я отменяме докато е време 😞
Благодаря предварително 🤗

# 131
Какво пише на самия болничен?На моят пише за домашно лечение,без право да напуска страната.

# 132
Какво пише на самия болничен?На моят пише за домашно лечение,без право да напуска страната.

# 133
Да, за съжаление точно това означава. 2 АГ ме предупредиха, че НЕ може да се пътува в чужбина. За БГ можело. Много казват - споко, аз си пътувах, нямаше проблем. Аз лично няма да рискувам.

# 134
  • Sofia
Ще си задам въпроса тук, макар че не съм сигурна дали това е подходящата тема.
Става въпрос за данъчните облекчения за родителите.
Аз излезнах в майчинство от 01.04. (първият ми болничен започна на тази дата). Въпросът ми е мога ли да подам декларация само за първото тримесечие? Или щом през 2022 съм в майчинство, автоматично нямам право да получавам данъчни облекчения? Само за първите три месеца става въпрос, когато работих. Знам, че ако съм в майчинство нямам право да искам данъчни облекчения. А и първите три болнични, тези 135 дена, също ли се видят необлагаем доход или само остатъка до 410 дни?

Общи условия

Активация на акаунт