Магията на изтока - тема 68

• 23 191
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • MJF
Мне, нека 2в1 се жертва с двете версии. WinkSmile
Тъкмо съм в мир с корейския фронт, даже шедьоври намерих, даже ги защитавам. Нека за сега остане така , щото ето туй   Kiss Sixth Sense.... добре чe  го тествах само и повече няма да се сещам за него. Милост проявявам Mr. Green

Я пак да ви разхладя малко. Този път  с котаците Hannah LIM - Ye QUAN
https://youtu.be/SqanSypdpwg?t=8149

# 106
  • вятърничава
Making Film
bb6,подходящо ли е за петък,а?
О, да! Благодаря ти, добра жено! Wink
Сменил е прическата, отдавна не съм го гледала. Как е новият му сериал?

Шош, япончетата на лед са сладури, има хляб в тях. Тя май е височка за партньора си, изгледах и останалите.

# 107
  • MJF
Е то голямо разхлаждане си си направила bb6. Браво. Радвам се че са ти харесали.

# 108
Да,Гост,защо го криеш?А?
Име,фамилия,прякор и снимка,за да знам.

Tака е Шош,стават чудеса,аз дори не съм мрънкала за моето корейско текущо.Може да са вдигнали качеството.

bb6,не съм го гледала,защото мога да гледам само по едно корейско на веднъж,а сега гледам Джун Ки.Ама е само 6 епизода,което си е бонус.

# 109
Никола Савов 603256, както и Tuon ти е казала, корейците рядко правят поредни сезони на драмите си.
Сещам се за School сериите, Reply сериите или I Need Romance, но това са по-скоро поредици обединени под една тема. Историите и героите при всичките са различни и нямат общо помежду си. Актьорите също са различни. Всяка една драма може да си се гледа самостоятелно.
И понеже питаше за романтични драми давам няколко заглавия:
W: Two Worlds
Secret Garden
At a Distance, Spring Is Green
Our Beloved Summer
True Beauty
Weightlifting Fairy Kim Bok Joo
Strong Woman Do Bong-Soon
18 Again
Още много има, но като разбереш какво ти допада ще подсказваме пак Wink.

Уки драстично е сменил прическата, защото в новия си сериал беше с доста по-дълга коса. За самият сериал не знам какво да кажа. Драма, фентъзи, училище, крими елементи, първа любов.... мюзикъл.... общо взето манджа с грозде. Най-добре е всеки да си погледне сам и да реши дали да го гледа. А, и да кажа само, че Уки не е замесен в романтиката.

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 22:39 от 2в1

# 110
  • вятърничава
Ще заложим на Джун Ки тогава.
 Не съм сигурна, но на Our Beloved Summer май направиха превод на български, нали?
Никола, добре ще е да дадеш някакви предпочитания за търсене - романтични ясно, но ученически, офисни, съвременни или исторически,лисичи, любими актьори и те така...

# 111
Преведен е на бг Our Beloved Summer.

# 112
  • BG
Можеш ли да споделиш кой е сериала? Simple Smile
Да, това е лакорна

А това е полицайчето- Euro Yotsawat Thawapee
Скрит текст:

# 113
Корееда отново е на фестивала в Кан. Този път с корейския филм - Broker.

По Нетфликс се очаква и негов сериал - The Makanai: Cooking for the Maiko House.

# 114
Радвам се, че има новини за Корееда. Сюжетът на корейския филм изглежда интересен и обещаващ. 2в1, благодаря, че сподели.

# 115
  • MJF
My Liberation Notes 15
Предпоследен епизод. Без розова пудра. Подготвена съм за днешния финал. Пак епизод пълен с интригуващи монолози и диалози.

Our Blues 15
Пореден чудесен епизод. Разнищиха психологически много добре дадения казус. С включването на всички околни обхванаха не малко реални гледни точки.
Скрит текст:
Финала с рисунките бе силен. Преди това разговора м/у капитана и човека с магазина на колела. Възрастните дами дето са си другарчета. И най-вече двете главни героини на този епизод и техните мисли и чувства.
Satisfied

Хайде да не се мотаят много, за да видим Корееда какви ги върши извън японския фронт и ние.

# 116
Simple Smile Sad Rolling Eyes Frowning Open Mouth Scream Frowning1 Unamused и понякога Heart Eyes
Това са емоциите ми докато гледах първите епизоди на The Sound of Magic.
Много ми е интересно сценариста на какви  нарк.... лекарства е бил Ambulance
Буквално ме хвърля от моменти с щастие към такива на тъга,разочорование,дори и страх.Понякога обратното,но и в двата случая без никакво предупреждение.
Мисля,че постерът лъже (навяваше ми осоциация с "Алиса в страната на чудесата") и това няма да е весел мюзикъл с тичащи еднорози,които закусват захарен памук докато Джи Чанг У им пее "кама,кама ахава йеш бенешама ....." ,но слава на всички богове

Уки не е замесен в романтиката.
защото е замесен в магията.
Трябва да има баланс.

# 117
  • MJF
My Liberation Notes
Завърших го с усивка , омиротворение и ведрост. От този факт съм много доволна предвид моите големи опасения за финал. Ама така е то като не съм вчерашна на корейския фронт и знам какво е "кор-финал" Mr. Green . Страх лозе пази. Smiley
Голеееми поздравления на продуцента дръзнал да застане зад това съвсем некомерсиално заглавие. Поздравление и на телевизионния канал който го излъчи.
Сериал за чувства, емоции и размисли на зрителя пред екрана.
За мен беше в 2 части. Мога да кажа кога се "смени тона". Точно епизода преди да промърморя , че режисьора "взе да си играе с мен".
За 16-и епизод:
За мен няколко по-силни момента:
Скрит текст:
1. Chang-Hee - неговите думи в целия епизод  и финално посещението му на ....Сетих се заDepartures .Силно при това.
2. Кратките изречения на татко Yeom на рождения му ден към двете си дъщери. Бегли но съдържателни , не в прав текст. Към сина си  ключовата фразата бе в 15-и. Заявлението за себе си пред всичките си деца.
3. Розата, онази с прекършения цвят, коментара за нея от Gi-Jeong  и съобщението към Tae-Hun  за палтото.
4. Mr. Gu  и монетата на канавката- тази цялата сцена.
.
Ей в такива малки но много детайли е майсторството на това заглавие. Сценариста 6+. Режисьора 6+. Кинематографията 6+. Каста 6+. Хареса ми музикалното оформление в частта инструментали.
Сериал на подсъзнателно ниво. Така го определям тоз шедьовър за мен.
Напълно доволна. И пак да кажа , че не вярвам че доживях такава продукция на кор-фронта.
Според мен дори малко не им достигна броя епизоди на творческия екип. Например Mr. Gu  и Chang-Hee определено заслужаваха пряко взаимодействие последните серии. И пр.

bb6 и freedoms ще ги чакам да изкоментираме 7-те секунди на г-н Гу Satisfied

Доста полезни психологически  съвети имаше освен всичко останало в това заглавие. Да не забравя че и продължиха клуб "Освобождение" !

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 21:35 от Шошулчо

# 118
Aloners
Основната тема е самотата и самоизолацията по собствено желание (няма Mask) и човешките взаимоотношения във всеки аспект.Само час и половина,но ми се стори двойно повече. Blush Филмът е бавен,мрачен и сякаш не се случва нищо. Зрителят вижда денят на Тя в който е точно същия като предишния.Ден след ден едно и също и е толкова добра в работата си (работи в кол център) просто защото не обръща внимание какво и говорят,но в същото време умело създава впечатление,че слуша и разбира.Обаче нещата започват да се променят когато баща и се връща в живота и + нова колежка,която обича да приказва.
Има история за други самотници,тайно наблюдение и тел. разговори.
Истината е,че не се случи нищо интересно. Филма е монотонен,макар,че когато четох резюме и го описаха като "тихо въздействащ" и "емоционално ефирен",но аз не го усетих.Остави ми  тягосно чувство.
Обаче Gong Seung Yeon се справя страхотно да пресъздаде подобен меланхоличен образ.

# 119
Приключих с Again My Life. Добре беше, хареса ми. Краят леко неудовлетворяващ, но пък реалистичен.
Скрит текст:
Лошите получиха някакви наказания, но в крайна сметка пак се оказаха прибрани под крилото на поредния с пари и власт, който ще ги контролира и ще му играят по свирката.
Lee Gyu Han се появи в последните 2-3 минути и едвам го познах. Чак като заговори се сетих кой е, ама за по-сигрно проверих в уики-то.

Общи условия

Активация на акаунт