Магията на изтока - тема 68

• 23 196
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Бел,ето колко е хубаво,че сме различни хора и виждаме нещата по-различен начин. HugТака може да видиш нещата по един различен начин.Оценявам много,че ми даде твоята гледна точка.
Скрит текст:
Лично аз откривам два основни неща,които ми направиха впечатление при Тя и то защото аз бих постъпила по-съвсем различен начин.
Единият  идват от разликите на средата,обучението и начин на живот. Може и двата да идват точно от това.
При мен е наблягано,че трябва да се боря,да гледам напред,да не се предавам,трудностите са част от живота и трябва да се справям с тях и т.н. Това като цяло е заради мястото на което съм израснала. Така сме научини -  изживаш стресовия момент и продължаваш с ежедневни неща до следващия стресов момент иначе няма да оцелееш.Буквално психически (дори и физически) можеш да се сринеш ако не си подготвен,а те подготвят като ти казват,че трябва да си силен, да не се предаваш въпреки всички и в един момент до толкова си свикнал,че действаш винаги така.
Другият е по-емоционалния.Не съм била в точно такава ситуация,но съм била в друга с ясното осъзнаване,че проблема е в мен и от решението,което се вземе се решава как се продължава напред.Дадох избор,защото това са взаимоотношения между двама души.
Тя обаче не му даде избор и взе еднолично решение.Никой не знае какво го очаква в бъдещето и какво ще направи партньора му,но винаги има два пътя.В този случай да я напусне след време или да не я напусне.Защо е нужно да се случи по-лошия?Шансът е 50 на 50. Тя му няма доверие,но той може да е по-силен отколкото си мисли.Точно това ме подразни,вероятно защото по-характер съм твърде оптимистична и обичам да търся положителната страна на нещата и да не се вглеждам твърде много в отрицателната,защото не ми харесва. Blush
Не на последно място автора е японец,а те като цяло възприемат човешките отношения по-малко по различен начин.
Мисля,че това е много подходящо.
Взето е от статия за любимата ми манга и става въпрос за взаимо отношенията между 3-ма души. Take-chan и Akihiko,които таят неприазъм (дори не е неприазъм,а оново чувство, което изпитвате към човек, за който знаете, че не е лош, но вашите вибрации не работят за него) един към друг,а от другата страна  Akihiko и Haruki,които са приятели.
I"n Western culture, when we dislike someone and we say it's personal, it can be seen as a big deal and can be akin to a form of hatred where one may feel like they have the strong urge to "avenge" or "revenge" something.
But in Japanese culture, not so much. Take-chan's dislike of Akihiko is personal, but it's more like "my dislike is my business. And I personally wouldn't hang out with Akihiko one on one or work with him. " So it's not as much of a big deal where he wanted to fight Akihiko but rather he wouldn't be at the mix if it wasn't for Haruki.
Do you see what I am saying? So Take is saying that his personal feelings towards Akihiko is his own so it shouldn't concern Haruki because Haruki is a grown man and can take care of himself. As much as he dislikes what Akihiko is doing to Haruki, Take-chan is NOT INTERNALISING Haruki's issues and trusts that Haruki can take care of himself. and Haruki appreciates him so much for it!."
Мисля,че тези разлики са по-осезаеми или по малко,но ги има в общуването между различните нации.
Стана дълго и го слагам в скрит текст.

# 91
Tuon, права си че ги има и културните различия, това също оказва влияние. И на мен в началото, когато започнах да гледам азиатски филми, много неща ми бяха странни, после им свикнах и даже специално голяма част от японските особености ми допадат, някак пасват на моя тип характер.
Колкото до филма, както вече писах, разбирам героинята, ясно ми е защо постъпва точно така. Човек в нейното положение, ако е съвсем честен, трябва да си признае, че рано или късно има голяма вероятност да се превърне в бреме за околните. А колкото и да обичаш някого, ежедневието с него все някога ти дотяга, дори и партньорът ти да не е в неравностойно положение. Ако обаче е, тогава става още по-осезаемо. Ето защо тя взима разумно и неегоисточно решение, проявявайки отговорност към другия. Може да изглежда, че не му оставя избор, но истината е, че в подобен случай действително няма голям избор. Едва ли аз бих постъпила по-различно от нея.
Благодаря ти за дискусията, приятно ми е да коментираме. И ти ми даваш различна гледна точка, а това винаги е полезно.

# 92
  • вятърничава
Гледах скоро,тази година Josee, the Tiger and the Fish т.е. японския.И много,много,много ми хареса и сега ми изниква едно чувство на топлота и човещина.Изобщо не беше мрачен филм,защото сюжета можеше да отиде в някаква мрачна тежко-драматична насока.Основна заслуга има Сатоши Цумабуки,който изигра тази ролята усмихнат,разкошен Сатоши.Благодарение на него (е и на Juri Ueno) историята е забавна,човешка и не ми остави горчиво чувство на финала.Ако разгледате снимките от филма - той е усмихнат на почти всички.Видях трейлъра на Josée 2020 и ми направи впечатление ,че Нам Джу-хьок не се усмихна ни веднъж.
 Мисля,че главния герой се умори от тази връзка,но не би я оставил,ако тя не искаше той да е щастлив и да изживее всичко,което тя не може да му даде.Дано не обидя някой с последното изречение,на всеки в живота се случва какво ли не,може би и това ни събира в тази тема.

Вчера беше музикално, днес явно е ден за дълги  излияния
Pachinko (2022)
Скрит текст:
Мога да кажа,че ми харесва сериала,харесват ми актьорите,които са подбрали,мисля,че добре се справят с ролите си.Дори надминаха очакванията ми.И Мин-хо - за него имах съмнения как ще пресъздаде образа на Хансу,но ме опроверга,всъщност е доста убедителен.Сунджа във всичките и версии според възрастта също ми харесва,съпруга и,брат му,синове,децата.Особенно ми допадна Jin Ha в ролята на внука Соломон.Той се оказа странна птица Open Mouth

Красиво е заснета историята на острова,след това в Япония пък пресъздават мизерията и живота в гетото (И Мин-хо в бял костюм гази калта,колко го мислех),динамиката на съвременния живот в Токио.Но това прескачане напред-назад във времето е доста объркващо.Давам си сметка,че всичко ми е ясно,понеже съм чела книгата и знам кой кой .За незапознатите ще е доста трудно да се ориентират кой внук,кой син,каква е връзката на семейството с японката болна от спин.
В книгата разказът е хронологичен и започва от бащата на Сунджа,как го женят за майката,животът и обитателите на пансиона,ежедневните дейности на семейството,
домакинството,кризата,бедността,която кара бащите да женят дъщерите си,старците да се самоубиват,за да дадат шанс на младите да оцелеят.Тези подробности е трудно да влязат дори в сериал.
И явно ще има нов сезон,защото този обхвана може би половината от книгата.Дразни ме малко ОСТ на английски,но има своето логично обяснение. И корейските бабки в края на еп.8 бяха много интересни.

# 93
bb6, при японците по принцип няма тежки драми, точно това им харесвам.
Много си права, че обективно погледнато има неща, които тя не може да му даде. Точно това имах предвид и аз. Всеки човек в такова положение го знае, но никак не е лесно да си го признаеш и да пуснеш любимия да отиде другаде, където да има шанс да получи онова, което ти не можеш да му дадеш.

# 94
Бел и на мен.Винаги е приятно друг да ти покажат своята гледна точка,без очакването точно тя да е правилната,защото в подобни случаи няма правилно и грешно.
Hug

Гледах скоро,тази година Josee, the Tiger and the Fish т.е. японския..... историята е забавна,човешка и не ми остави горчиво чувство на финала.
????
Забавна?При корейското няма нищо забавно.Това не е ведър филм,а по-скоро меланхоличен и определено носи тъга след като го изгледаш.
Като го каза никой -да никой от двамата не се усмихваше,но то и атмосферата беше мрачна.Нито един слънчев ден не показаха.
За това и реших,че съм направила грешка да видя тази адаптация,а не оригинала.

Аз пък освен,че ще се върна музикално,но няма и да съм по темата Stuck Out Tongue Closed Eyes
Скрит текст:
Това е една от най-любимитеми песни.Когато съм в лошо настроение винаги си я пускам.Носи такъв заряд.Знам,че не всички харесват този стил,но....
Армин ван Бюрен и Крисчън  Бърнс, клипът е записан по време на концерта на Армин и освен двамата участва и оркестъра на Metropole.

Рових изфонотеката си и това е страхотно.Сигурно от темата ми е попаднало.

Димаш на японски

И петъчно

# 95
  • MJF
Ямапи го изгледах в Shoujiki Fudousan 7
Тоз сериал задобря след първите 2-3 серии според мен. Сега ми е по - интересно. Чакам и как ще продължи.

Е Tuon , от нас четирите до тук само ти си видяла корейската версия и ме напуши сега саркастичен смях, щото явно са "нахакали" де що има трагизъм, мор направо. По корейски. Ходих да проверя екипа на таз версия - Kim Jong-Kwan. Явно вместо Human Drama e направил "пълна корейска мелодрама" Tired
Сетих се нещо, щото зачепих корейците. Тез не правят сериали за брокери на недвижимо имущество. Не се сещам за нито един реален като японските. Ето Ямапи. Джи го виждам в такъв сериал на корейския фронт. А не .....ooooh!

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 16:24 от Шошулчо

# 96
Чудесна дискусия сте заформили Hands Thumbsup. Не съм гледала филма, но няма да го гледам сега, защото не съм настроена за подобен сюжет. Ще изгледам и двете версии, но ще си чакат момента, както направих с A Moment to Remember, за да ги оценя подобаващо.

Нещо за добро настроение. Три дами да ви подгреят за петък вечер.

# 97
Шош,навирай ми в очите как съм се прецакала. Scream Joy
Ама имате време да изгледате корейското предложение и да направите разбор от + и - страни на двата филма.
Eто, 2в1 дава пример.
И корейската версия е хубава,не го отричам.Има стойностни неща,но си трябва определено настроени за подобен филм.

# 98
  • DE
Така с тая песен на живо на няколко метра от мен е сред любите моменти в живота ми Heart
Щастлива съм, че съм преживяла това.

# 99
Дане,кое си слушала на живо?
Знам какво е усещането да чуеш нещо любимо на живо.Тази на Армин съм,но без Крисчън  Бърнс,той беше на запис.

# 100
  • DE
Onе ok rock. Ходихме на няколко концерта с децата Cupid

# 101
  Здравейте за няколко дена успях да изгледам тази приятна драма Age of youth  която има 2 сезона хареса ми има ли някакви новини за сезон 3 понеже никъде не пише че е Канселиран/Спрян ?

# 102
Никола Савов 603256,направо се учудвам,че има втори сезон,корейците рядко правят 2 сезона на сериалите си.

Ji Chang Wook за KINTAKUN (индонезийска марка за спално бельо),дори казва "как сте" на индонезийски - ака кабар.Знам защото съм гледала няколко филма от там и мога да назова името на един артист Satisfied

Making Film
bb6,подходящо ли е за петък,а?

# 103
  • BG
дане, ако ти се догледа тайско, казвай. Имам да ти препоръчвам един лакорн с готиния полицай от бандитския сериал на Майки, само че вече е в главната роля.

# 104
  • гр. София
Можеш ли да споделиш кой е сериала? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт