На пазар във Варна - тема 69

  • 40 186
  • 752
  •   1
Отговори
# 750
  • Варна
  • Мнения: 36 870
С дистанционни водомери няма нужда инкасатора да идва да ти снема показания. Но са по-скъпи от стандартните. Когато аз сменях преди две години, нормален беше 65 лв, а дистанционен 165 лв. Сега вторите са около 180 лв бройката. Но при нас проблемите ми се оказаха до голяма степен в инкасаторите (бивш и настоящ), така че цената беше последното нещо, което ме вълнуваше. Смених и двата водомера с дистанционни и сметките ми паднаха чувствително, плюс бонуса да не се занимавам с онзи кретен. Имаше и още един неочакван бонус - някъде около водомера има филтър или нещо подобно, който при мен е бил задръстен с камъчета и варовик - от водата и от разни ремонти във входа, след които по системата тръгват мизерии. Налягането точно на душа в банята беше доста слабо и се чудех защо, много е гадно да се къпеш така. Със смяната на водомера там са почистили всичката гадост и първия път след това като пуснах душа, струята щеше да ме отнесе Simple Smile

Смяна на водомери се заплаща от собственика на жилището, отива във вик, намира си инкасатора за неговия район, казва му какво иска, онзи попълва на място едни бумаги и го праща при фирма изпълнител, която идва, сменя и пломбира. Ти предварително отиваш във фирмата - точно срещу входа на вик са - и си заявяваш и плащаш услугата, там се разбирате за ден и час.

# 751
  • Варна
  • Мнения: 1 774
И ние сме с дистанционнен, който се развали след първата година. Почнаха да пишат кубиците както им дойде, и сметката се вдигна. Оказа се, че всички дистанционни водомери в блока са за смяна, сменихме с нови. Сега, година и малко след смяната нашият пак не работи (разбрахме по увеличената сметка). Свързахме се с инкасатора, който каза, че водомерът не работи, и съответно си пишат наизуст кубиците отново.
И да, сега трябва да дебнем датата за самоотчет (която все се мени) или да пращаме снимки с показанията по вайбър, или пак да сменяме. Чудни са.

# 752
  • Мнения: 8 785
НОВА ТЕМА! Имаме Юбилей!

Blue Heart Честит празник Варна! С пожелание да се превърне в красив, европейски град!

Честит имен ден на всички именници! С пожелание да са здрави и силни, и в семействата им да цари благополучие и щастие .Blue Heart

Общи условия

Активация на акаунт