Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 585
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, аз съм с ИР. Инсулинът беше 30, падна на 25, преди месец беше 20. Минус 7 кг съм, но имам и стеатоза. Има ли някоя от вас стеатоза? Как се повлиява от режима? Аз в понеделник съм на гастроентеролог, защото от известно време имам болки след хранене  високо вляво. Възможно ли е проблеми с жлъчката вследствие на повишения прием на мазнини при режима? Приемам и метфокон вече близо 8 месеца с прекъсване.
Добър прогес, имаш още път да извървиш, дерзай!
Стеатозата се повлиява много добре. Първото място от което се сваля са коремни мазнини и тези от вътрешните органи.
На жлъчката ти нщо няма да й стане от повече мзнини, напротив, храненето с достатъчно мазнини стимулира отделянето на жлъчни сокове и регулярното освобождаване от тях - тези процеси спомагат да не се натрупва утайка и от там камъни. Разбира се, ако вече имаш такива, това раздвижване, може да докара криза, за това трябва да внимаваш и ако получиш симптоми, да тичаш на лекар, но причината няма да е ВМ диета, а както писах това раздвижване.

# 196
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте, аз съм с ИР. Инсулинът беше 30, падна на 25, преди месец беше 20. Минус 7 кг съм, но имам и стеатоза. Има ли някоя от вас стеатоза? Как се повлиява от режима? Аз в понеделник съм на гастроентеролог, защото от известно време имам болки след хранене  високо вляво. Възможно ли е проблеми с жлъчката вследствие на повишения прием на мазнини при режима? Приемам и метфокон вече близо 8 месеца с прекъсване.
Да възможно е, провери пикочна киселина, урея и креатинин.
Днес засякох в кварталната аптека един хомеопат, който идва всеки петък за консултации и хората се редят яко. Говореше с една жена и докато чаках на касата, само дочух някои ключови думи като "преддиабет" и "няма да ядеш след 3 часа следобяд". Май само до средностатистическия ендокринолог не е стигнала мълвата за ползите от фаста.
Тоя човек, който всъщност е фармацевт (и аптеките са негови), беше първия, който ми даде някаква надежда за излекуване (не относно ир, а х-то) и може да се каже, че макар и хомеопатията да нямаше желания ефект, косвено ми помогна много, защото тогава почнах да чета много и да си променям мисленето.

# 197
Пуснах пакет с ПКК, холестеролите, чернодробните, бъбречните, всичко излезе в референтни стойности с изключение на пикочната киселина, която е по-ниска , НО
Глюкоза   6.06   
Гликиран Хемоглобин  5.59
Преди месец, когато пусках за проверка ХОМА инсулинът беше 20, а глюкозата 5,95.
Когато ми откриха ИР глюкозата беше 5,58. Не би ли трябвало да спада, а не да се покачва? Или понижения инсулин вече не е достатъчен да я сваля? Пия метфокон 2000 мг на ден. Другия месец съм на ендокринолог. На режима съм от 3 месеца, но моите очаквания ли високи или нещо не е както трябва?

# 198
Аз да попитам, случвало ли ви се е от режима да ви падне много кръвната захар? Ако да, какво правите в този случай? Знам, че Хипогликемията е опасно състояние

# 199
Аз да попитам, случвало ли ви се е от режима да ви падне много кръвната захар? Ако да, какво правите в този случай? Знам, че Хипогликемията е опасно състояние

Не.
Зависи на какъв режим си. Че много хора са минавали тук и си въобразяват, че ядат по режима уж.
Хипо имах преди режима. След режима съм имала, но защото бях и на хапче и на режим. Затова го спрях. Но и бяха по-леки хипогликемии.
При правилен режим не може да има хипо.
Хипогликемията е опасно, да.
И е знак, че нещата са много, ама много напреднали.

# 200
Аз май обърках темите. Нямам ИР. Просто се храня кето и се притеснявам да не би да стигна до Хипогликемия в даден момент. Веднъж мисля, че се случи, но нямах глюкомер  в момента, за да го твърдя със сигурност.

# 201
Не знам, аз кетото не го одобрявам.

# 202
До хипогликемия се стига, когато се ядат въглехидрати, тогава кз може да скочи, после инсулина, за да я смъкне. Когато не се ядат вгх, кз не скача. Ако не се храниш достатъчно или гладуваш дълго, може да има някакъв проблем в тази насока.

# 203
Пуснах пакет с ПКК, холестеролите, чернодробните, бъбречните, всичко излезе в референтни стойности с изключение на пикочната киселина, която е по-ниска , НО
Глюкоза   6.06   
Преди месец, когато пусках за проверка ХОМА инсулинът беше 20, а глюкозата 5,95.
Когато ми откриха ИР глюкозата беше 5,58. Не би ли трябвало да спада, а не да се покачва? Или понижения инсулин вече не е достатъчен да я сваля? Пия метфокон 2000 мг на ден. Другия месец съм на ендокринолог. На режима съм от 3 месеца, но моите очаквания ли високи или нещо не е както трябва?
Когато проследяваш с изследвания, гледай гликирания по-скоро отколкото глюкозата. Тя може да е инцидентно повишена в момента на взимането на кръвта, така че не я взимай прекалено сериозно. Колко ти е бил гликирания когато ти откриха ИР?
Подчертаното не е вярно.

Не. Откакто съм на режим - 3 години и половина, нямам нито една хипо. Преди си ги правех честичко.

И още нещо, вече 60 часа съм на фаст - вода и чисто кафе и не съм имала хипо, савмо вече ми се ядат пържоли Satisfied, но ще изтрая до довечера.

# 204
Благодаря за отговорите. Не ям въглехидрати, точно затова попитах. Ям основно меса,яйца и зеленчуци, понякога сирене и кашкавал.

# 205
Глюкоза   6.06   
Когато проследяваш с изследвания, гледай гликирания по-скоро отколкото глюкозата. Тя може да е инцидентно повишена в момента на взимането на кръвта, така че не я взимай прекалено сериозно. Колко ти е бил гликирания когато ти откриха ИР?
Подчертаното не е вярно.

Не. Откакто съм на режим - 3 години и половина, нямам нито една хипо. Преди си ги правех честичко.

И още нещо, вече 60 часа съм на фаст - вода и чисто кафе и не съм имала хипо, савмо вече ми се ядат пържоли Satisfied, но ще изтрая до довечера.

Досега не съм изследвала гликиран хемоглобин, само HOMA-IR. При откриването на ИР инсулина беше 30, а глюкозата 5,58.

# 206
Здравейте,

Включвам се и тук да попитам как ви се струват резултатите от Огтт? Чак другата седмица ще мога да се видя с ендокринолога си, а ми се иска да имам някаква яснота преди това.

Благодаря!

# 207
Браво Миоки, ти си герой.
Как ти се отразяват сега тия три дни?
Колко свали?

# 208
Браво Миоки, ти си герой.
Как ти се отразяват сега тия три дни?
Колко свали?
Ами като изключим, че ми се яде на устата и ме цепи тиквата от време на време, се чувствам съвсем нормално.

Не изпитвам някакъв неистов глад, нито прималяване. Огладнявам от време на време, но нормално като усещане и след някакво време отминава. Всъщност повече ми липсва вкуса на кафето с масълце, отколкото храната, но за това пък глезените ми днес са напълно нормални. Още вчера забелязах намаление на отоците, днес са си екстра. Не знам дали фаста дава отражение или просто им дойде времето да се върнат в нормално състояние и изобщо какво беше това чудо, но е е факт, че има съвпадение.
За момента съм -2кг

dices, според мен, ще ти каже доктора, че имаш хиперинсуленимия. За сега инсулинът ти държи захарта под контрол, но ако не направиш промени в начина си на хранене, ще се задълбочават проблемите, които не знам какви са, но за да се тестваш с натоварване, значи има нещо което теб или докрота ти ви притеснява.

# 209
Миоки, душицо моя, слушай кака си.
Пий вода, моля ти се.
Всеки път като не пия вода на фаст и ме цепи главата. Това са токсини.
При такова изчистване се чисти организма, отделят се токсини откъде ли не. И във всяка мастна клетка има.
Даже тури едно шише вода, стопли я в купа. И пий по-топла.
Има значение, повярвай ми.
Айде, почвай.

Общи условия

Активация на акаунт