Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 897
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Аз ползвам Б12 на Бетър Юhttps://www.marvi.bg/shop/betteryou-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0% … F-25-%D0%BC%D0%BB/хванах първи линк, потърси из другите сайтове за най-добра цена Simple Smile- да уточня, че е много вкусен....с вкус на кайсии Simple Smile Преди няколко месеца ползвах една опаковка, после приемах Б комплекса, но го свърших и него......сега мисля пак да ги пия отделно/Б-тата и не всички/, понеже от много време насам се канех да пробвам алфа липоева к-на, а случайно видях че го има комбиниран с биотин, но понеже четох доста за алфа липоевата к-на, си поръчах R форма и отделно биотин.....в петък трябва да ги получа....ще видим...
И аз ще пускам изследвания/надявам се вече тази седмица/ и моята АГ ми даде разни направления.....така не се бях радвала и на майка си, но като ги смятах пак си остават цифра Sad Мислех да пускам пак Б12 и вит Д/последно ги изследвах окотмри месец Дто беше супер, Б12 беше малко под средата/, да видя какво е дреджето с тях, ама май ще отпаднат че двата само са 50 кинта....а скоро трябва и на малката да пускам нови, и направо искам да си направя харакири с тези изследвания......чак и аз не знам вече какво търся........знам де, ГХ искам да видя след като спрях метформина, феритина искам да проследя дали още е нисък/беше 37 / фолиевата ми беше над горна граница.....още я мисля ....щитовидните искам да видя как се движат, че и там имах колебания....ще пусна едни генерални  и се надявам скоро да не ми се налага/а дано всичко се е нормализирало, все пак след рязкото сваляне на кг беше нормално да са ми разбъркани резултатите.....затова се надявам сега да видя общата картинка.....като цяло нямам оплаквания в момента.

# 301
  • ГО
След 30 часа фаст не съм мръднала на кг. Sad Снощи вечерях броколи със сирена и сметана, кашкавал и днес, след посещение на вц., пак съм същите кг. Заковах и не мърдам. Много демотивиращо. Много!

# 302
Много са ти млечните мисля аз. На мен такива комбинации от няколко млечни продукта ми действат възпалително и задържам вода. Някой беше писал по-назад, че рибата е най-подходяща за първо хранене след такъв дълъг фаст.

# 303
  • Столичанин ама не в повече :D
Ми при мен първото хранене беше грейпфрут и киви (ама това съм си аз), и всъщност за първо хранене след фаст никога не съм започвал с животинска храна), но може би рибата е по-добре от директно някакво месо. Относно млечните и аз съм на това мнение, просто са инсулиногенни, може би единствено киселото мляко е по-приемлив избор, заради полезните бактерии. Simple Smile

# 304
След 30 часа фаст, няма значение каква ще е храната. Няма нужда от специални мерки и захранване. Аз след моя 60 и малко не съм се захранвала. Направо си ядох, без проблеми. При по-дългите вече може и да има нужда, но така или иначе по-дълги е добре да се правят от хора с опит или под контрола на такива.

# 305
  • Пловдив
Ако няма сериозна причина, ще навреди ли пиенето на Глюкофаж? Преди 3г ми беше изписан по 1т на ден...

# 306
Ако няма сериозна причина, аз бих си спестила хапчетата. Ако няма сериозна причина и само диета ще е пре-достатъчна. Все пак метаболитните заболявания са в резултат от неподходящо хранене, най-вече.

# 307
Ми при мен първото хранене беше грейпфрут и киви (ама това съм си аз), и всъщност за първо хранене след фаст никога не съм започвал с животинска храна), но може би рибата е по-добре от директно някакво месо. Относно млечните и аз съм на това мнение, просто са инсулиногенни, може би единствено киселото мляко е по-приемлив избор, заради полезните бактерии. Simple Smile
Това с "полезните" бактерии в киселото мляко/от магазина/ е абсолютен мит....освен нишесте -друго няма вътре......разбира се, ако е домашно квасено е друг въпрос Simple Smile

mystic woman- защо пускаш на час по малко инфо Simple Smile? Дай подробно- ще ти бъдем по-полезни

Камъче- сирене, сметана и кашкавал -не е много добра комбинация. При мен най-добър резултат има след риба+салата, отделен е въпроса че не съм особено по рибата и не я ям често....

# 308
  • Пловдив
Blush  ами нямам много инфо, освен, че искам да махна едни 5 килца. Обаче зациклих...е, аз и не съм супер стриктна, ама...
Незнам от де ми хрумна за Глюкофажа, че подтиска глада и спомага за кг....та така.

# 309
  • ГО
На мен Глюкофажът не ми действа подтискащо на апетита, нито кг. мърдат…
Колкото по-малко килограми имаш да сваляш, толкова по-трудно става.

# 310
  • Столичанин ама не в повече :D
Това с "полезните" бактерии в киселото мляко/от магазина/ е абсолютен мит....освен нишесте -друго няма вътре......разбира се, ако е домашно квасено е друг въпрос Simple Smile

mystic woman- защо пускаш на час по малко инфо Simple Smile? Дай подробно- ще ти бъдем по-полезни

Камъче- сирене, сметана и кашкавал -не е много добра комбинация. При мен най-добър резултат има след риба+салата, отделен е въпроса че не съм особено по рибата и не я ям често....
Ами не ми се вярва, че ще пишат, в съдържанието българските бактерии и няма да ги има вътре, нали затова могат да ги осъдят, виж, вече за нишестета дали има не знам.

# 311
Момичета, от скоро следвам правилата на фаста и НВД и имам питане. Нямам някакви доказани здравословни проблеми, просто имам 10 кг за сваляне и най-накрая ми стана толкова нетърпимо, че се вкарах в действие със следното. Фаст от 16 до 18 часА  всеки ден. Храня се от около 12 до към 18.00 - 19.00 с НВД, не броя нищо , просто не примема въглехидрати. Спорт - 3 пъти в седмицата. Въпросът ми е фаста ок ли е така или трябва да се прави по рядко? Аз се чувствам добре, вечер може да ми е леко гладно, но на следващия ден около 12.00 дори се насилвам да обядвам..., че то няма кога да ям иначе... Мисълта ми е да не си навредя с фаста с две думи, досега както знаем съм била на мнение, че закуската не се изпуска, вечерята е лека и т.н.

# 312
Не си чела явно за фастовете.
Фаст всеки ден е гладуване.
Идеята на фаста е друга.

# 313
Blush  ами нямам много инфо, освен, че искам да махна едни 5 килца. Обаче зациклих...е, аз и не съм супер стриктна, ама...
Незнам от де ми хрумна за Глюкофажа, че подтиска глада и спомага за кг....та така.
А имаш ли ИР? МОже да си вземеш Хром Пиколинат за подтискане на глада, но не разчитай на метформина Simple Smile

# 314
Naneto, важното е когато ядеш, да се храниш добре и да не ограничаваш количествата. Не значи да се тъпчеш, но да се нахранваш хубаво.
Най-голямата грешка е да се прилагат фастове + рестрикция на храната във времето за хранене. Води до хроничен занижен прием на енергия, от което тялото забавя метаболизма, за да компенсира. Според мен от там идват и проблемите с щитовидната при някои хора, особено тези с наднормено тегло, които с години внимават колко ядат.

Общи условия

Активация на акаунт