Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 894
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Е, реално тя фастове не прави.
Щеше да е фаст, ако 3 или 4 дни си ядеше по режима и после си спретне фаст. Да кажем само обядва, не вечеря и яде чак на сутринта или на обяд направо.

# 316
  • Пловдив
Азара, нямам ИР...
А фастовете част от режима ли са? Т.е нещо като задължителни или за който може да ги прави?

# 317
Азара, нямам ИР...
А фастовете част от режима ли са? Т.е нещо като задължителни или за който може да ги прави?
Фастовете са полезни за ИР, защото всяко хранене предизвиква отделяне на инсулин, а когато има налице метаболитен проблем/високи нива на инсулин в организма/, е желателно инсулина да се държи нисък. Аз лично вече не правя дълги фастове, защото нямам нужда да свалям повече кг....храня се в прозорец от 12:00-20:00ч с 2 основни хранения- обяд и вечеря...междинни хапвания имам понякога, но са по-скоро изключения. Ако порцията е съобразена с нужните количества протеин, мазнини и ВХ - човек не би трябвало да изпитва нужда от храна през останалото време на деня Simple Smile Отделен е въпроса, ако човек е свикнал да "дъвче" нещо по всяко време, особено вечер...това по-скоро са лоши навици, които могат да се премахнат с времето ...
https://www.forlife.bg/kakvo-e-intermitentno-hranene-i-kak-da-go-prilagame

# 318
Азара, и аз разбирам информацията, че може да е част от диета... Ето още по темата - https://www.forlife.bg/intermitenten-fasting-7-metoda#iLightbox[gallery157670]/0
Аз не претендирам, че знам как се спазват диети, даже хич и затова питам. Според мен аз лично много намалявам приема на калории във времето за хранене, но то просто някакси няма време да огладнееш, а пък калории не ми е ясно как да броя много, каква храна би ми дала много калории и да е нисковъглехидратна? Днес например ядох кюфте и шишче със салата на обяд, в 18.00ч. ядох кисело мляко с чиа и мед (да, знам , че не е НВД), едно яйце, малко салата и малко кашу... и с това мисля да приключа за днес - малко ли е според вас?

# 319
Няма нужда нищо да броиш, просто когато ядеш, яж стабилно. Аз ям докато не мога да хапна хапка повече.

# 320
Азара, нямам ИР...

Няма нищо задължително тук. Нито режим, нито фаст.
Който иска да се оправи спазва режима. С фастове резултата е още по-добре.
Защото фастовете чистят тялото. И особено черния дроб, който е важен за Ир  и е задръстен от гликоген.
Всеки един въглехидрат който ядем се метаболизира в гликоген. Излишното се трупа предимно в черния дроб, но и по други места.
С годините и боклуците, които се ядат в черния дроб вече няма място. Започва омазняване на органи, трупане на сланинки.
Затова са фастовете. За да чисти дроба и сланинките и да имаме по-бързи резултати и да се повиши инсулиновата чувствителност.

# 321
Нани, както ти е казала МИоки- трябва да станеш "нахранена" от масата....Аз никога не съм броила калории...не мога, и не искам да се затормозявам излишно....горе долу с времето се свиква и човек знае от колко храна се нуждае за да го държи сит за доста време....аз гледам винаги да има зеленчуци- най-1есто сега са домат и краставица, добавям малко сирене или кашкавал, ако нямам месо, ям яйца....варени, пържени в малко краве /кокосово масло или бъркани...в началото  изяждах по 2 яйца,  а сега изяждам 3 или 4 . От млечните единствено кис.мляко не ям, защото преди много ми качваше КЗ/аз съм с Диабет 2/....скоро не съм се засичала......както и сирене купувам оснвоно козе или биволско....Ядки много обичам, но се наложи да ги спра, защото не ми влияят добре на стомаха/червата, иначе ги използвах като междинно хапване, когато съм навън и съм изгладняла.....

И аз като Нати съм фен на кИфтетата......започнах да експериментирам с различни добавки....до скоро слагах нарязана червена чушка+лук+яйце и подправки в каймата, сега добавих и гъби- много ми харесаха, и малката ги яде така, а ина1е не мога да я накарам да яде гъби Simple Smile Задължителна подправка е кимион и магданоз ....пека във фурната или на скара, слагам 2 яйца на 1 кг кайма- стават супер сочни Simple Smile

# 322
О да, то хем е все кюфте, хем и много различно може да бъде. И аз си правя експерименти с подправките, веднъж не знам какво и как съм мешала но бях ги докарала да миришат на салам Grinning
С плънка също правя - цяло парче я сиренце, я бекон, я гъбка вътре в кюфтето. За шотландските яйца да не отварям дума, хем са интересни хем засищащи. Пушен червен пипер слагам понякога, става доста различно. На чисто телешки съм слагала сух джоджен, отива им. Изцедена настъргана тиквичка също може в сместа, абе всичко може. Както казваше един от бившите ми колеги - всичко с всичко може, само бой с бой не е хубаво Joy
И аз както ги правя в еърфраера, направо са ми свободни ръцете докато се готвят, голямо улеснение си е за човек дето хем работи на смени, хем иска домашна храна да яде. И бързо стават, аз и често омесвам сместа преди да ида на работа или пък направо замразявам оформени кюфтета като заготовка.
Наистина с времето свикваш от каква порция имаш нужда че да се заситиш - от кое колко и можеш да предвидиш след колко време ще започнеш да огладняваш. При мен са 2 хранения, като между второто за деня и първото за следващия са обикновено поне 16-17 часа, често и повече. Огладнявам чак следобеда така че се събират, ако и да вечерям сравнително късно. (Това с уточнението че аз и лягам късно, не е като да се наям и след малко да си легна, така че не ми е проблем).

# 323
Минавам само да кажа, че спрея B12 на Better you е намален на 8 паунда в английския амазон. До колкото знам през ggbg може да се поръча без дължимо ДДС/ мито, но не съм пробвала лично. Ако има някой по-запознат може да сподели опит.

Някой има ли рецепта за магданозени кюфтенца, че ги видях днес на топлата витрина и ми се приядоха.

# 324
Преди много време правех магданозени, ама вече забравих какво сложих. Ама имаше сирене и яйца и май чесън.
Виж в нета. Всякакви рецепти. Иначе съм купувала чат пат от някакви места такива кюфтета и много са ми харесвали. Виж моя експеримент нещо не ми се получи чак толкова, но се ометоха.
Правех ги на фурна. Аз вече не пържа.

# 325
Ами нахранена ставам, но то след 16 часа фаст колко му трябвал на човек да се нахрани. Днес се насилих и направо преядох по ваша препоръка. Муждудругото от групата на Атанас Узунов се включих пък във вайбър , където изпращат седмично меню, че даже и със списък за покупки, не съм го разглеждала подробно, мернах днес и ми се стори много удобно.

# 326
Аз пък не преяждам.
Понякога и аз си хапвам докато не се заситя, но аз вече бързо се засищам и не ми трябва много.

# 327
Ами нахранена ставам, но то след 16 часа фаст колко му трябвал на човек да се нахрани. Днес се насилих и направо преядох по ваша препоръка. Муждудругото от групата на Атанас Узунов се включих пък във вайбър , където изпращат седмично меню, че даже и със списък за покупки, не съм го разглеждала подробно, мернах днес и ми се стори много удобно.
Няма нужда да се тъпчеш насила, но и да не ставаш от масата "леко гладна" каквито са широко прокламираните препоръки.

# 328
Значи, аз си знам че съм лакомия обаче 16 часа изобщо не го броя за такъв пък фаст че да отвикна да ям за това време.. Ям си като стой та гледай, обядът ми обикновено респектира околните като видят че аз наистина ще го изям "това всичкото" Joy Какво гледате бре, това ми е половината храна за днес?!? И изчезват дори и редките вече коментари.
16 часа без храна е минало покрай фаста, аз на това му казвам интервално хранене просто. И то в доволно широк интервал.
Скрит текст:
Държа да отбележа обаче че работя заобиколена от жени и техните представи за здравословно и диетично са много различни от моите. Според тях е супер вредно това че не закусвам, а пък цял ден без храна го имат направо за опасно за живота... Щяла да ми падне кръвната захар и да приритам. Ми до тук вие приритвате и дъвчете по нещо час по час, пък аз си карам деня спокойно, не че нещо.
Тактично сме се съгласили много много да не коментираме храненето на другите, то там няма как да излезем на едно мнение никога.
Точно от Узунов не знам удачно ли е да се взема пример, наскоро мярнах някъде някакво видео в което дава интервю. Нямах кога да го изгледам (пък и не съм убедена че исках), но ми направи впечатление господинът че е лоша реклама за бизнеса си какъв корем е завъдил.

# 329
Дядо ми така казваше. Леко гладен трябвало да става човек.
Ама ако яденето е с повече в, няма как да стане.
Виж номера минава ако яденето ми е нв.

Общи условия

Активация на акаунт