Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 829
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Спокойно сега, стресът трябва да избягваме ние Wink
Бих се обадила на ендокриноложката по телефона, ако съм много притеснена. Доколкото знам имате добра връзка с нея?

Аз също нищо не знам по въпроса, но при такива драстични режими и промени като нашите със сигурност стойностите се изместват доста. Моята пък сега се е засилила да ми изследва щитовидните, те не бяха съвсем ОК и при първото изследване де. Явно иска да види има ли промяна в тях от режима на хранене. Освен това взимаме и промишлено количество добавки /моите са 10-тина/, предполагам че и при вас са много, те също се отразяват.

Аз не ги пия постоянно и не ги пия всичките де, сега съм редуцирала до 6-7 - вит. Д, Б12, ашваганда и още една за кортизола, карсил за черния дроб и магнезий, имам и още изписани, но не ги взимам. Едното е екстракт от червен ориз за холестерола, направо си взех червен ориз и веднъж месечно ям. Другото е родиола за енергия, аз вече си имам енергия и ми е излишна. Ябълковият пектин оттук разбрах, че пречи на асимилирането на витамини и не е добре дългосрочно да се взима, той така или иначе беше за запълване на стомаха и контролиране на апетита, а моят се подобри драстично и берберин, който не взимам, защото искам да видя как се контролира кръвната ми захар само от храна.

# 376
  • Столичанин ама не в повече :D
Офффф, много съм притеснена хора.....значи от към диабет съм оправила всичко...резултатите ми са чудесни/Гликиран хемоглобин 5.6, глюкоза 5.5/....но изобщо не мога да се зарадвам....Ноември като си пусках вит Д и Б12, пуснах и фолат и феритин/по съвет на Невена/, та всичко беше чудесно/е ,феритина беше нисък, но не чак трагичен/, вит Д -80 при горна граница 120....нагледах се на дефицити по чуджите резултати из групите.......б12 беше малко под средата, което не беше чак толкова лош резултат, но още тогава Фолиевата к-на/Фолат-а/ беше малко над горна граница....днес го пуснах пак и ...ужас..... още по-завишен е...с три стрелки нагоре еоцветено тъмно червено........и никой не може да ми обясни защо е така, а аз ще откача...това е всъщност вит Б9....февруари пих наистина една опаковка Б комплекс коензимиран, и чак към финала се сетих че в него има фолиева...после спрях с Б комплекса, като знаех че ще пускам нови изследвания,,,,,но поне месец е минал от тогава......даже и два.....говорих с моята АГ- тя ми каза да се обърна към ендокриноложката...аз имам  записан час, но той е чак след 2 седмици Sad(((( Инфото което намерих не е много конкретно..масово проблема е на дефицит към Б9...само при мен е в излишък.....Някой знае ли нещо по тази тема? Sad
А сега колко е б12?

# 377
Въобще не мисля, че фаста вдига кортизола чак толкова.
Сега ако не искаш фастове да правиш, недей.
Може поне по-кратки.
Примерно вечерен веднъж в седмицата. Не е голяма работа.

# 378
Еми чела си какво означава висок Б12, аз бих се обадила на докторката и помолила за по-ранен час! Т.е. след като й обясниш по телефона какво е показало изследването.

Стискам палци и не бързай да се шашкаш! Пиши какво е казала.

# 379
Джереми- не го пуснах днес....а мислех, заедно с вит Д, но половината ми неща бяха с направления, а за малка част доплатих 100 лв и реших да не ги пускам:( НО писах в темата за мед. разчитания мибобо ми каза, че щом вмомента приемам вит Б независимо кои от тях, резултата не е реален......Аз сега пия от около месец/Бенфотиамин/Б1/ , магнезиев малат, а от няколко дена пия Биотин/Б7/ и алфа липоева к-на R форма..
Ето целите изследвания.....Джер, това Т3 хипо ли показва? Нямам никакви оплаквания и симптоми......Б12 приемах на спрей февруари месец, не ми се вярва да е от него... Ей измъчиха ме днес от лабораторията....чак в 16:30 ч ми пуснаха резултатат за ГХ.....може ли да са такива мръсници......такова чакакне падна.....Sad
Скрит текст:

# 380
Емаа щом пиеш някакви добавки няма как да е реално, това дето не пиеш точно фолиева няма значение, винаги всякакви добавки се спират за минимум 10 преди изследване (а аз лично препоръчвам поне две седмици), витамините от групата б са свързани по някакви начини (поне това, че прием на фолиева може да замаскира дефицит на б12 предполагам си го чувала). Да хипофункция си е, но лека, и тсх и фт4, също са неоптимални, а и конверсията ти е влошена (която съм го казвал и друг път на 80% се случва в черния дроб).
Витамин д е задължително винаги да е оптимален.

# 381
Емаа щом пиеш някакви добавки няма как да е реално, това дето не пиеш точно фолиева няма значение, винаги всякакви добавки се спират за минимум 10 преди изследване (а аз лично препоръчвам поне две седмици), витамините от групата б са свързани по някакви начини (поне това, че прием на фолиева може да замаскира дефицит на б12 предполагам си го чувала). Да хипофункция си е, но лека, и тсх и фт4, също са неоптимални, а и конверсията ти е влошена (която съм го казвал и друг път на 80% се случва в черния дроб).
Витамин д е задължително винаги да е оптимален.
Витамин Д преди Нова година ми беше 82 при горна 120.....така се омотах с тези добавки и резултати че ....ще се гръмна.....освен пак да пускам след извесно време и да спирам всичко Sad

# 382
Ама ти д изобщо ли не пиеш, просто наистина е много много препоръчително да го вдигнеш над 100 примерно около два месеца приемай по 5000 iu дневно и след това като направиш контрола, профилактично по 3-4 пъти седмично. Д подобрява инсулиновата чувствителност.

# 383
Ама ти д изобщо ли не пиеш, просто наистина е много много препоръчително да го вдигнеш над 100 примерно около два месеца приемай по 5000 iu дневно и след това като направиш контрола, профилактично по 3-4 пъти седмично. Д подобрява инсулиновата чувствителност.
Взимах го от време на време, но умишлено спрях с него, защото смятах да го пусна, а днес като чух сумата и се отказах, че исках да пускам и за хеликобактер и някво комплексно пак за червата- само двете са 80 лв:( И не издържам финансово вече....Не знам какво ще правя, ще го мисля..днес ми е тотално объркан деня и не мога да мисля особено адекватно..Благодаря ти Simple Smile

# 384
Аз се отказах от разни харчове, за да имам за изследванията, това е важно. Преди, като извършвах разни разходи, уж като 'грижа за себе си', пак не бях добре, даже бях много по-зле. Пренасочих ги към прегледи, изследвания и по малко добавки и нещата се подобриха. Тази година съм орязала почивките. Наистина са скъпи изследванията, аз съм с фонд и въпреки това предишният транш ми излезе към 300 лв. /без сумата, която фонда ми върна/. Ами, глупости говоря, не са 300, това беше само за един месец, а разходите бяха в три месеца, значи едно 400-450 сумарно. Прегледи, изследвания и добавки /отделно фонда ми върна към 300/. Отделно повишената цена на храната /месо и зеленчуци за сметка на зърнени и бобови/.

# 385
Аз ще ходя за направление скоро за щитовидни и каквото успея друго да взема.
Отделно ще пускам Д, В12 и желязо и феритин.

# 386
Азара, не се притеснявай толкова за повишения фолат, нищо фатално не е. Единствено замаскирва дефицита на Б12, ако имаш такъв. Пусни си едно изследване на Б12 след седмица примерно, не пий повече фолат, за 2 седмици ще го изпишкаш и ще се нормализира. Ако пиеш и добавки с Б12, спри и тях. Изобщо спирай всякакви витамини поне 10 дни, ако имаш намерение да ги изследваш.

# 387
Аз доколкото разбрах тя не пие фолат.

# 388
Здравейте момичета,

Записвам се и аз към темата. 😊

Започнах да чета първата тема и малко по малко ще наваксам с всичко.
Имам обаче един основен въпрос, който не успях да коментирам с ендокринолога си.
Имам изписана Метфогамма 850мг по 1/2 таблетка сутрин и вечер, както и Пикозитол. Доколкото знам Пикозитола се взима преди хранене/кафе, така че стартирам с него сутринта. В последствие, при приемане на метформиновия препарат, какво бихте ми препоръчали - да добавям повече въглехидрати на съответните хранения сутрин и вечер или да разпределя всичко по равно до достигане на до 75гр въглехидрати дневно. Тук ме притеснява основно възможна хипогликемия.
И другият въпрос е свързан с приемането на пробиотици заедно с метформин, предвид възможността от стомашно-чревни неразположения - имате ли опит с тази комбинация и дали има някакъв ефект?

А и.. Нещо, с което може би трябваше да започна - при мен на гладно изследванията са ок (даже инсулинът ми е занижени), но след натоварване вече се вижда ИР. Щитовидната жлеза ми е окей. Хормони още не съм пускала.

Благодаря предварително!

# 389
Момичета, когато правите обременяване с глюкоза в лабораторията ли следите през цялото време, пфф 2-3 часа си е голямо висене. И колко инсулина и КЗ да пусна 3- на 0 на 60 и на 120 мин. или....?

Общи условия

Активация на акаунт