Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 548
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
И аз имам кетони в урината, но това е заради кетозата. Нямам висока захар. Лекари са ги виждали и казват, че явно си спазвам режима както трябва щом ги има.
Сега прочетох за тази кетоацидоза или там както се казва. Пише, че може да се развие при диабет тип 1,когато няма достатъчно инсулин в организма. Не мисля, че някой от нас има такъв проблем.
На мен в Бодимед ми бяха сметнали грешно хома индекс. От тогава не стъпвам там. Ходя в Цибалаб.
Аз бях с кетоацидоза, когато ми излезе резултата на високата КЗ и при постъпването ми в болницата.....но и беше ясно че инсулина ми се беше сринал съвсем
Скрит текст:

# 91
Кетоазидозата се получава при високи захар и кетони и липса на инсулин. При хора с инсулинова резистентност е нищожен рискът от развитие на такова състояние. В риск са хората с диабет, при които панкреасът не произвежда или произвежда нищожни количества инсулин.

# 92
Дамата, която е с кетони от предната страница е с висок инсулин, така че едва ли е това.

Елора, аз отидох в Цибалаб по препоръка на ЛЛ. Доволна съм.

# 93
А за кафе на гладно да питам, повишава ли инсулина ?

# 94
Не, не повишава.
В кафето няма въглехидрати.
Ако е чисто. Ако сложиш мед, захар и други глупости - да.

Мерси Hurricane.
До Рамус при мен имало и цибалаб. Мисля там другия път да опитам.

# 95
Здравейте на всички! Честит имен ден на всички с прекрасните имена Елена и Костадин!
Искам да ви споделя какво става с мен.. Вчера отново си направих обременяване, ето го резултата
Докторката каза, че нямам диабет, имам си инсулинова резистентност и за това, че захарта ми е в горни граници ми изписа Глюкофаж хр 1000 по една таблетка вечер. И сега се чудя, при положение, че съм постигнала толкова добър резултат с режима, защо да пия хапчета?! Каза, че трябва лечение, за да не стане по лошо. Питах я след година лечение ще оздравея ли, не ми даде ясен отговор. И незнам какво да правя? За въпроса с хипото, аз съм с хипо, имах някъкви оплаквания, но излезе че имам генерално тревожно разтройство, щитовидната изглежда добре, нямам изменения и стойностите на хормоните ми са в норма.

# 96
А на какъв режим си?

# 97
ниско въглехидратен- високо мазнинен. От тук го видях в темата, една година съм вече. Даже сега последните две седмици ям доста либерално, понеже  за натоварването трябваше да приемам повече въглехидрати. Под либерално имам предвид ориз, картофи в малки Количества. Ето и резултатите от предните натоварвания

# 98
Може ли да ми помогнете с разчитане на тези резултати. На приятел са.

# 99
loveme_2016, от вчерашното обременяване не се разбира кой инсулин на кое боцкане е. И виждам само два инсулина, а кз са три.
Но не разбирам защо толкова често го правиш това нещо и се натоварваш.
Просто си карай на режим.
Иначе това от февруари ти е по-добро.
Да не си карала ковид нещо?
Вече за хапчето ти си решаваш.
Аз ако си направя, със сигурност ще има драма, но няма да е като първото обременяване.
За мен Ир си е състояние до живот и си трябва съобразяване с храната.

# 100
loveme_2016, от вчерашното обременяване не се разбира кой инсулин на кое боцкане е. И виждам само два инсулина, а кз са три.
Но не разбирам защо толкова често го правиш това нещо и се натоварваш.
Просто си карай на режим.
Иначе това от февруари ти е по-добро.
Да не си карала ковид нещо?
Вече за хапчето ти си решаваш.
Аз ако си направя, със сигурност ще има драма, но няма да е като първото обременяване.
За мен Ир си е състояние до живот и си трябва съобразяване с храната.
Елора, здрасти, направих го отново, защото февруари кръвната захар на 120 минута беше 13 и  трябваше да се види дали имам диабет. Аз преди да направя натоварването февруари се хранех режимно, а сега разширих гръга на храната, като включих ориз, картофи, спагети, но не в големи количества, а само като гарнитура. Защото прочетох че преди натоварването трябва да се приемат над колко грама въглехидрати не помня, та сега виждам, че има раздвижване. Инсулина нулева мин е 5,а 120 - 28. Да февруари е 22,но нулева ми е 7. Имам само два инсулина, защото аз си ги пуснах на моя глава, докторката каза само кръвна захар, защото през февруари инсулина е подобрен и няма нужда сега, но аз реших така и така ще ми взимат кръв, поне да видя на 120 мин. как върви, защото това било по важно, дори и от на гладно, за да се види как се усвоява захарта. Иначе тогава през февруари имах някакъв вирус, не си правех тест, но бях контактна с омикрон, имах доста симптоми, освен това няква бактерия имах, урината не ми беше добре, и сега пак урината не ми е чиста. Не пия вода много в последно време, което ще го оправя. Много благодаря на всички, от вас се информирам повече, отколкото от докторите. А за хапчето, незнам, ще реша, но много се чудя какво да правя.

# 101
Момичета, понеже при мен се оказа, че щитовидните не са добре и според ендокриноложката ( както и други мнения тук във форума срещнах по различните теми) намалянето на въглехидратите  *е много възможно*  да е причината за хипофункцията съм малко в дупка..не знам какво да правя по това отношение
Хем ако ги вдигна , пък било то и пак в допустими граници ( от сорта на 100 -150 гр дневно, както се препоръчва за здравето на ЩЗ) знам , че това ще се отрази зле на ИР, хем ако продължа с ниски вгх, щитовидните ще се влошават и може да си навлека още повече проблеми..не може хем едното, хем другото
Имам преглед при ендото -знам какво ще ми каже ..вдигни вгх, яж пълнозърнест ляб и ей ти хормон за ЩЗ вероятно..аз хляб че няма да ям няма колкото и да ме убеждават..обаче се пудя дали да не вкарам някакви много минимални количества бобови примерно..
Тук може би трябва да питам jerami, ако ни чете..нали той беше малко повече по тези неща..
В това отношение доста почетох за видовете ориз и ако искам да вкарвам ще е само черен ориз (не че го водят по малко вгх, но се казва че има най много нутриенти) , евентуално леща ( червена ли е по добре?) ...говоря за нещо от сорта на 100 гр макс на седмица..примерно по лъжица-две във супа.. за пробата, после изследвания пак и според резултатите ще видим как ще се продължава..

# 102

CRP-то показва че има възпаление в организма...Глюкозата е видимо висока, но сама по себе си не говори повече, трябва инсулин и ГХ.

Ловми- браво, имаш подобрение....ако смяташ че се справяш с режима не предприемай хапчетата, има добавки, които биха помогнали/но си иска доста четене/, метформина според мен не е ок.....

Кокикс, колко "не са добре" щитовидните.....и аз имам подозрение, че съм си "помогнала" с намалянето на ВХ на ЩЖ.....но като си направя новите изследвания ще имам по-голяма яснота .

# 103

CRP-то показва че има възпаление в организма...Глюкозата е видимо висока, но сама по себе си не говори повече, трябва инсулин и ГХ.

Ловми- браво, имаш подобрение....ако смяташ че се справяш с режима не предприемай хапчетата, има добавки, които биха помогнали/но си иска доста четене/, метформина според мен не е ок.....

Кокикс, колко "не са добре" щитовидните.....и аз имам подозрение, че съм си "помогнала" с намалянето на ВХ на ЩЖ.....но като си направя новите изследвания ще имам по-голяма яснота .
Благодаря за отговора Азра. Колкото до щитовидни те, да ви кажа при мен какво се случи, аз докато не включих повече въглехидрати Tsh  ми беше 3,85 прии полужение, че пия по 50 мг Елтирокс, сега като включих въгл. Ми е 2.20. Знчи оказват голямо влияние тези въглехидрати на щитовидната.

# 104
loveme_2016, ревизирай си храненето.
13 кз на гладно не е нормално.
Провери и витамини да видиш няма ли липса.
Тука неведнъж сме били свидетел как уж някой е на нв и накрая коня е у реката.
Водата е много важна. Чак ми писна да го повтарям.
Миналата седмица имах един ден пих по-малко вода.
На другия ден кз ми беше по-висока и бях доста отпаднала.
Инсулина може да  ти е 5, но кз не е хубава. ВИждам, че е 6.
Щом за тази лекарка инсулина не е важен е от старата генерация дето чака кз да скочи и да ти даде хапче.
Никаква работа не вършат такива "специалисти".
Може и 500 с удължено да започнеш.

Общи условия

Активация на акаунт