Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 559
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Азара в ужасна хипофункция съм
ТСХ - 2.8 ( адекватно, преди месец два ми беше 3.8 ), но:
ФТ3 -1.4 при Реф. (2- 4.40)
ФТ4 - 10 ( 9.30 -17)
За сравнение, преди режима ми, пък и първите месец два ми бяха в средата на нормната (тоест пак не оптимални,  но сега са ужасни)
Чувствам се изцедена всеки ден от месец два насам и де убеждавах че е пролетната умора, никаква енергия ни да ходя, ни да правя нищо, да не говорим че се чувствам и страшно подтисната..аз го обвързвам със хипото

# 106
ТсХ сам по себе си не е основен показател за работата на ЩЖ-там имат роля Т3 и Т4- Тсх е хормон на хипофизата

Коки- да, имаш класическите симптоми за намалена фънкция- няма такова нещо като пролетна умора......хормоните са проблема. А приемаш ли нещо за хипото?

# 107
  • ГО
За първи път чувам за връзка между НВ и проблем със щитовидната. Моята ендокриноложка ми каза, че това е правилният режим за този проблем.
Аз започнах с Глюкофаж ХР 500 по веднъж на ден, вечер с храна, после с много колебания ми го вдигна на 750 и то след пуснати изследвания. Според докторката ми не бива да се изсиляме с висока доза и то отначало.

# 108
Просто на някои хора им се ядат всякаки В и започват да ръсят недоказани глупости как режим вредял на щитовидната.
Че ако беше така защо по-дяволите сте се докарали до тук, като сте яли въглехидрати.

Евала kama4e на твоето ендо.
Направо и дай името тук да си знаят хората.
А не да се ходи при лекари за които инсулина е без значение и не го пускат, щото нямало значение.

# 109
Просто на някои хора им се ядат всякаки В и започват да ръсят недоказани глупости как режим вредял на щитовидната.
Че ако беше така защо по-дяволите сте се докарали до тук, като сте яли въглехидрати.

Евала kama4e на твоето ендо.
Направо и дай името тук да си знаят хората.
А не да се ходи при лекари за които инсулина е без значение и не го пускат, щото нямало значение.
Елора, става дума за прекалено ниски ВХ.....и аз съм чела за това.....не веднъж.......не помня къде.....не знам дали е вярно....а прекомерното хранене в ВХ мисля че всички в тази тема знаят до къде води.......

# 110

Елора, става дума за прекалено ниски ВХ.....и аз съм чела за това.....не веднъж.......не помня къде.....не знам дали е вярно....а прекомерното хранене в ВХ мисля че всички в тази тема знаят до къде води.......

А това е така. Изпитано.
Но булшинството  като им кажеш, че ниски В не може си продължават по-старому.

# 111
Елора, не че ще тръгна да споря с хора, които знам ,че са по наясно от мен с режима и ИР, но аз виждам резултатите черно на бяло..не мисля че е правилно да се сравнава един организъм с друг..ремижа Е абсолютно полезен никой не го отрича.. и аз не отричам че ми де ядат вгх от време на време но нямам проблем с това да не ги ям.. все пак ги отрязах от храненето си за буквално 10 дена
Но си виждам резултатите на хартия...и чета Медицински статии и научни публикации..не знам колко е доказано и колко не е, но както ти виждаш резултатите на хартия от режима- подобряване на ИР , е аз виждам същото подобряване, но виждам И влошаване на щз.
Има хора на жестоко кето, на вгх по ниски от 20 гр на ден, но не им мърдат щитовидните ..но има и такива на които им мърдат, я от предразположеност, я нещо друго ( а аз съм обременена в това отношение семейно)
Организъм на един човек не е равно на организъм на друг човек. Под никаква форма никой тук не твърди че режима вреди, не е възможно като се виждат всички резултати постигнати.. но да се отрича връзка между вгх и щитовидни също не е правилно, защото не е еднакво за всички
Как да имам прогрес със ИР, когато щитовидната ми едвам функционира? Всичко е обвързано и ако за някои баланса се намира по лесно, за други не толкова.
В природата няма еднакъв организъм. Не твърдя че ако де вдигнат вгх хормоните ще станат перфектно, защото реално погледнато може би няма, особено ако си генетично предразположен, но поне да не ти се влошават. Трябва да се опита всичко, а преценката всеки си я прави според общото състояние

# 112
Здравейте отново!

Тъй като съм от малък град и тук ендокринолог идва само в събота, и то след записан час, все още не съм се свързала със специалист (даже обмислям да направя онлайн консултация през healee).
От 3 седмици съм спряла захарта без да знам, че моята е повишена, явно тялото си казва, но общо взето от тогава станах зле - нощно изпотяване, през деня съм като труп, всичко ме боли, главата ме боли, тялото, нямам сили. От една седмица и кусур не ям картофи, ориз, даже червена леща ям с недоверие, опитвам се и да спортувам удома, че цяла зима не съм мръднала, ама то ми се разхлопва сърцето, краката не ме държат.  Сякаш започна и да ми изсъхва устата, все пия вода.
Чудех се, ясно, че лекар ще ми изпише хапчета, а аз искам без тях да мина, но дали няма да се терминирам преди това... Някой от вас имал ли е подобни симптоми?

# 113
За щитовидната са проблем редовното недохранване в опит да отслабне човек по-бързо, а не режима. Тъпченето с трева  и недостатъчна консумация на протеини и/или мазнини.

# 114
Елора, не
Скрит текст:
че ще тръгна да споря с хора, които знам ,че са по наясно от мен с режима и ИР, но аз виждам резултатите черно на бяло..не мисля че е правилно да се сравнава един организъм с друг..ремижа Е абсолютно полезен никой не го отрича.. и аз не отричам че ми де ядат вгх от време на време но нямам проблем с това да не ги ям.. все пак ги отрязах от храненето си за буквално 10 дена
Но си виждам резултатите на хартия...и чета Медицински статии и научни публикации..не знам колко е доказано и колко не е, но както ти виждаш резултатите на хартия от режима- подобряване на ИР , е аз виждам същото подобряване, но виждам И влошаване на щз.
Има хора на жестоко кето, на вгх по ниски от 20 гр на ден, но не им мърдат щитовидните ..но има и такива на които им мърдат, я от предразположеност, я нещо друго ( а аз съм обременена в това отношение семейно)
Организъм на един човек не е равно на организъм на друг човек. Под никаква форма никой тук не твърди че режима вреди, не е възможно като се виждат всички резултати постигнати.. но да се отрича връзка между вгх и щитовидни също не е правилно, защото не е еднакво за всички
Как да имам прогрес със ИР, когато щитовидната ми едвам функционира? Всичко е обвързано и ако за някои баланса се намира по лесно, за други не толкова.
В природата няма еднакъв организъм. Не твърдя че ако де вдигнат вгх хормоните ще станат перфектно, защото реално погледнато може би няма, особено ако си генетично предразположен, но поне да не ти се влошават. Трябва да се опита всичко, а преценката всеки си я прави според общото състояние
На много хора им липсва баланса. Златната среда. Я ще ядат много протеини, я много мазнини или дори зеленчуците ще анатемосат.
На кето никога не съм била.  Всъщност имала съм и такива дни, но усещам стягане в областта на шията, щж мърмори явно. На мен целта ми е организма да се учи да обработва правилно В, а не да го лишавам и после като му дам малко ориз, картоф и да си вика "аз сега това какво да го правя"

Кето и нввмх са различни режими, въпреки големите прилики.
Но и аз съм като теб. Познавам хора само с Ир и постигат уникални резултати и свалят за месеци по 40-50 кила, а аз 2 години се мотая. Ясно е, че е заради щж. Ама  не се отказвам, ще си сваля и последните.
Фастовете помагат. Сваля се мъничко, после малко се възстановява, но някак си се раздвижват нещата.
Вече проблема при мен е ако съгреша с нещо по-така, тогава ми се стопира.
Миналия месец забелязах, че като си карам на фастове и не съгрешавам и нещата тръгнаха.
Но наскоро пак така фаствах и на работата на ти бонбонче, онзи донесъл баничка, ама с повече кори и аз викам едно парченце. Не че ми стана лошо, нямах драма с кз. Просто ми стопира процеса на отслабване за седмици.

# 115
  • ГО
Имайте предвид, предполагам го знаете, че излишният протеин = глюкоза. За това всяко нещо трябва да е с баланс, а не тъпчене с месо и да си мислим, че няма въглехидрати и няма да качим.

# 116
Знаем, знаем....Grinning
Е, някои знаят.

# 117
Днес реших да фаствам. Често в неделя фаствам, че ми е удобно.
Пък  то било някаква четвърт лунна Grinning
Някой с мен има ли?

# 118
# 119
Току-що се наядох като попско дете на задушница Simple Smile
Пилешки сърчица с гъби и много лук......
Елора май ще си сама Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт