Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 209
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Яденето на въглехидрати те кара да огладняваш. И аз едно време се разтрепервах за храна, ядях по 5 пъти на ден, а проблемите са били на лице, без да знам. Споменаваш инвитро, така че, едно натоварване, за да си изясниш имаш ли ИР или не. Щото ако имаш, това ти прецаква яйцеклетките. Този филм съм го гледала 4-5години, ама на никой не му хрумна, че може да е това, а причина за неуспехите все нямаше. До изводите за съжаление пак сама стигнах, след като минаха години и попрочетох разни неща. Ако искаш подробности, пиши на лични, че тук вече съм разказвала няколко пъти, сигурно им е писнало.
Към момента ям по 2, от време на време 3 пъти на ден. За цял ден без храна не съм готова.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 07:56 от alivi

# 346
Катето - просто си коригирай храненето, според мен е напълно достатъчно , яж повече протеин и бавни ВХ...с тях няма да изпитваш такъв глад...

Елора- не си пълни главата с тези неща моля те.......направо тръпки ме побиват.....искате ли да ви дам още една книга да четете за ИР....обаче трябва да разбера дали може да се качват файлове тук....аз си го свалих на компа.....утре това Simple Smile

Принципно не бих, ама му видях името си викам що не.
Ама не са глупости. Може да науча нещо интересно. Ще чета иначе по-бързата процедура.

Много Ви благодаря за отговорите, много сте мили  и отзивчиви!  Ще ходя във вторник при доц. Любен Вълков от Торакс София. Отзиви?
Вие кои лекари посещавате, за хората от София?
Също, бихте ли ме ориентирали за примерна диета, режим на хранене?
Явно трябва да се взема в ръце.
Никога не съм обичала сладко, ям го защото действа за малко. Бих се радвала, ако не ми се налага да го употребявам.
Прочети първия пост, там си пише всичко.

# 347
https://shop.slimpastabg.com/mobile/product/details?Id=6&langId=0

Здравейте, яли ли сте такива спагети, какво ви е мнението?

# 348
Здравейте другарчета Simple Smile
Искам да ви поканя в новата ми група във Фб- свързана с храненето при ИР и Д2 Simple Smile https://www.facebook.com/groups/1134953687088313

# 349

Яли сме. Някои не могат да понесат аромата им след отваряне. Като се измият престава да мирише. По мое мнение стават, но не ми харесва, че не поемат соса и предпочитам да си правя спагети от тиквички.

# 350

Яли сме. Някои не могат да понесат аромата им след отваряне. Като се измият престава да мирише. По мое мнение стават, но не ми харесва, че не поемат соса и предпочитам да си правя спагети от тиквички.

Alivi, страшно много благодаря! Никога нямаше да се сетя да потърся рецепта за спагети от тиквички. Още днес ще се опитам да намеря уредчето, с което ги режат, за да ги направя : ))))))

# 351
Здравейте другарчета Simple Smile
Искам да ви поканя в новата ми група във Фб- свързана с храненето при ИР и Д2 Simple Smile https://www.facebook.com/groups/1134953687088313
Пратих покана.
Спрях диетата и съм + 3 кг 😵💫😵💫😵💫

# 352
Аз съм с малко тъп въпрос фастинга 16/8 може ли да се прави всеки ден четах разни неща, но не срещах отговор на въпроса ми

# 353
  • Столичанин ама не в повече :D
Да.

# 354
Всеки ден фаст, вече не е фаст, а става системно гладуване.
Ама кой както си реши.

# 355
Ама кой както си реши.
Елора, това да ядеш в прозорец 8 часа два пъти, нали не е фаст ?
За мен фаст е например от 20 часА днес до 20 часА утре.
Два пъти седмично се опитвам да ям еднократно, не повече.

Да ви кажа как " блеснах" с моите познания от тази тема в съда на тема диабет 🤣.
Вчера по едно дело колежка обяснява , че клиентът и не можел да плаща 300 лева издръжка, щото бил с диабет и не можел да работи. Ей, като я зачесах, има ли ТЕЛК , какъв вид е диабетът, дали е диабет, или ИР, малииии.
Спазва ли хранителен режим, какви медикаменти приема и в какви дози. Всички онемих 🤣.
И после в пледоария си развих тезата, че една трета от пълнолетните у нас страдат от ир, живеят прекрасно до дълбоки старини, работят пълноценно и продущтивно , ако...дъра бъра. Че се и вдъхнових. Че е обратимо, ако... така, така, така .Никой не ме прекъсна, и тримата съдии ме гледаха ококорени. Как не цитирах и Фънг, жалко 🤣

# 356
Абе много зависи и какви са тия прозорци.
Кога е храненето. За мен при фаста трябва да има повече гладни часове. Нощта малко не я броя.
Но пък аз примерно днес съм на фаст. Моя си вечерен.
Сутринта си пийнах кафето, хапнах малко череши. След час лапнах малка лъжица кокосово масло и 2 бразилски ореха. Качих се на магарето и 45 минути откарах, после стречинг, петте тибетци, гири, лицеви, корем. После си обядвах към 12.30 и това е за днес.

# 357
Аз изядох половин килограм ягоди😟 Като си представя колко фруктоза съм погълнала😬

# 358
16-8 баш си е фаст....нищо че е през ноща....като се добавят още няколко часа до обяд си е супер.....и аз го практикувам, но не за друго, а защото мразя да закусвам Simple Smile Всеки си определя сам кога да са тези 16 часа Simple Smile
https://-spam152-/bg/2019/nutrition-bg/niskovaglehidratna-dieta/

Ураган-и аз съм изяждала половин кило-нищо ми нямаше Simple Smile не се кахъри толкова

Тайс- браво- убиЛА си ги Simple Smile

# 359
Ама кой както си реши.
То на това му се вика по-скоро интрвално хранене, ама на английски си е intermittent fasting. Същата дума дето и два дена да не ядеш пак тя се ползва, така са си в английския - не им стигат думите и си нямат отделна за всяко нещо Joy
ОМАД нали е пак така - не ядеш, не ядеш, пък си изядеш яденето за деня на едно сядане и после чак утре отново.
Хич не е гладуване, освен ако човек много не се постарае да си го направи гладуване. Ама то това пък е постижимо и с всякакъв брой хранения за ден...
За мен такова ми е нормалното хранене, сравнително късен обяд и после вечеря, гладуване определено няма.
И аз като Азара не съм гладна сутрин, не че агитирам други да пропускат закуската като мен.

Общи условия

Активация на акаунт