Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 44 901
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Мен АГ веднъж като ме видя как ми се избутва корема напред докато стоях на стола при нея, аз си мислех до тогава, че просто бебето се намества някъде си в корема, но ми каза, че това било контракция.

# 226
Аз не броя движения, абсурд е и да разбера и със 100% кое се движе. От самото начало усещам движение само като легна на ляво, на дясно или по гръб.
И са  едни нервни...затова и не мога с спя. Все се места,  че на някое бебе не му  е "удобно"...

# 227
  • Замък сред облаците
И аз подозирам че вече е почнало смъкването. Пъпът ми беше започнал да стърчи/да се обеъща отвътре навън/ от едната страна, сега го гледам от два дни е нормален както преди бременността. Не съм усещала и задух тия два дни макар това да не е показател категорично, пък и бебето понякога продължава да изритва долните ребра.
Но и на мен сега ми минават мисли дали няма да падне тапата, дали всяко ниско придърпване е начало на родилни контракции…. 😁 Да добутам 36 седмица (още 10 дни) и ще ми е сигурно по-спокойно да не е осмаче.

# 228
Здравейте момичета! Отдавна не съм чела форума(станах бизнес мама), надявам се всичко да е наред при всички вас. Аз да се оплача. От един месец съм с разширени вени на левия крак, получавам крампи в долните крайници много често(боли адски особено нощем), бебето го усещам болезнено на моменти и отделно нервите ми са опънати до краен предел. Снощи имах болки под корема, които продължиха около час. Най-вече, когато се движа и тръгна да лягам. Минаха като заспах реално. 31+4г.с съм вече,бебо върви седмица и малко напред.  Ако някоя от вас има проблеми с вените, моля да ми каже как да се справя, защото съм постоянно на крак, което не е много препоръчително вече, но се налага.
Прегръдки на всички!

# 229
  • София
Мале колко сте напред.. Соня, когато бебето ти бута корема като потупаш леко с пръсти -реагира. Като е контракция си седи стегнато каквато и поза да заемеш. И после отпуска след примерно 10 секунди. Ако нямаш болка са си нормални. Пък даже в приложението ми пише, че и болка може да има тези месеци..

# 230
Моля, моля, никакви раждания преди девети месец! Simple Smile И аз имам някакви особени усещания ниско долу, особено в областта на шийката, когато нещо се презоря леко, иначе бебето си ме рита в пикочния мехур и ниско долу вляво от месеци, някой път така остро, че чак имам чувството че ще ми пробие нещо там, не мисля че това е признак на смъкване на корема. То все пак няма къде да се дене много, та използва наличното пространство да ръчка Simple Smile

Аз тези дни пера и гладя, само нензнам как да ги сгъвам тези миниатюрни бодита, гледам и чета за кърменето, и се опитвам да не си слушам страховете, които не са един и два, но пак си прегрявам чат пат и вчера се разревах защото опитвайки се да срежа един етикет на боди, го разших хаха. Изобщо избива ме Simple Smile Притеснявам се как ще се справя, кое как ще протече, ама сигурно в нормално за тоя период. За съжаление, алкохолът е все така противопоказен. С удоволствие бих ударила едно малко хаха

# 231
И аз следях движения, защото е имало случаи, в които да усетя бебето да се движи сигурно 10 пъти за целия ден. Прецених, че само се филмирам, защото след спокоен ден, редовно следва много активен и спрях записването. Реших за себе си, щом съм усетила движения, дори и малко, всичко трябва да е наред.
За смъкването на корема мисля, че е започнало. Както АА се ориентирам по пъпа си, който беше по-изпъкнал, а сега не съвсем. Но все още си имам задух. Всичко ми изглежда толкова близо, а аз се чувствам все така неподготвена. Scream

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 11:42 от Bubblezz

# 232
JoyJoy, и мен ме ритат много ниско долу. То просто едното бебе е там, а другото малко над пъпа. Започва и все повече да им става тясно, та всичко е наред. Аз съм 28+1 днес, в четвъртък съм при АГ да видя, как са разположени. Още не съм се напишквала, но по някога така ме рита там долу, че съм на ръба.

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 17:05 от M_lady

# 233
Леле, момичета, колко сте писали, писали.. 3 теми съм ги изтървала изцяло. Нямате ли си работа Smiley Шегувам се, просто моята явно е в повече. Надявам се всичко да е добре и да няма родени бебенца тук, че по групите гледам вече има юлски мами Sad
Всеки ден му повтарям на моето бебе - "салам, стой си там" и засега слуша...
Леко да ви е на всички Purple Heart

# 234
И на мен една позната ми каза, че ми се е смъкнал корема.. аз не виждам разлика честно казано, а и ако има нещо го отдавам на това, че съм почти 32г.с. и бебетата натежават вече, общо са около 4кг. Blush

# 235
Мислех днес да се похваля, а тя каква стана цялата седмица ми се обърка. Трябваше да ми издадат 45 дневния, но акушерката е болничен - до кога, никой не знае и тя не си вдига телефона. Че и с малката се замъкнах днес.
Срешнахме госпожата от яслата, общо взето ми каза да не я пускам и да си я държа вкъщи, както винаги ме натискат. Основен ремонт ѝ правят и щом кашляла, сигурно ще да е от прахоляка там. Ще трябва да съм доста гъвкава за прегледи и тонове, нямам търпение да минава на ДГ вече.

Ритници не съм брояла нито с първата бременност нито сега. Сегашната бебка е доста по-шашлива и ръчкането е постоянно. Дори в момента много, ама много ниско долу ме тормози, след малко пак ще тичам до тоалетната за едното нищо. А и винаги успявам да я размърдам като поискам, особено като хапна нещо ново - преди няколко дни реагира бурно на череши, снощи на студен чай.
Имам още да глася за бебето, ама явно с бавни стъпки ще е 😊

Относно алкохола, така ми се е допило мохито или джин с швепс. Купих си онзи ден от розовия швепс, сипах си го в подходяща чаша с лед и само си представях, че има джин вътре 😂🍹

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 14:09 от deska90

# 236
  • Замък сред облаците
В Лидл тази седмица трябва да има безалкохолно мохито, ама забравих да потърся днес 😁

# 237
Аз нали ви казах, че вчера ми казаха днес АГ да види записа - тя пък ми каза, че ако има 10 движения в деня, всичко е наред. Явно всеки си казва нещо различно - на едно място чета по 10 на час, на друго 10 на два часа, на трето, ако не усетиш 10 движения за един час, директно да ходиш на лекар.. Ама явно колкото повече чете човек, толкова повече се филмира, но - както беше казала една от мамите тук - като е първа бременност, нищо не знам какво е нормално и какво да очаквам Joy И на мен ми казаха, че коремът ми се е смъкнал, честно да ви кажа - усеща си се по-надолу, дано не тръгне много по-рано..

# 238
Взех да се потретвам с тия движения...
С близнаци съм и ъпсурт да имам 10 движения с две бебета за час т.е по-малко са.
По някой път ги усещам само вечер и то като се нахраня и полегна да гледам ТВ . Като споменах на никое не му харесва да му лежа на страната, а аз не мога по гръб, защото ми спира дъхът от тежестта и тогава  има нервни движения.
През деня имам изпъкване на корем обаче я от ляво, я от дясно... някой обаче писа не знам дали бе в тази тема, че акушерката и казала, че това е контракция след като е видяла корема докато чака....
Та спокойно мога да си направя харакири Simple Smile...

АА, как не съм разбрала по-рано за безалкохолното Мохити Simple Smile.  Днес бях в Лидъл, ех.

# 239
Не знам за мохито 😂 ама аз си пиивам безалкохолно съмърсби, приятно е 😁

Общи условия

Активация на акаунт