Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 44 850
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
  • Замък сред облаците
Това с режима е мит, просто няма как да има такъв, при условие че се случва хиперразвитие на множество процеси за свръхкратко време.

# 211
Ох, аз също се филмирам за движенията. Повтарям си, както казвате, че е нормално сега да има промяна в интензивността, но аз и през цялото време не съм била особено чувствителна. Бях ви споменала, че ми се иска и мен да ме рита така, че да ме болят ребрата Grinning
Днес, например, имах доста ходене и сега съвсем не мога да го накарам моя кротушанчо да се движи...

# 212
съмнявам се някой чак да си е записвал, но все пак особено ако си си вкъщи и не си завт, резки разлики се забелязват и се набиват на очи Simple Smile та теорията е че в активен час трябва да има 10 движения на час, които не са много, но зависи много какъв ден му е на бебето. Аз за това четох първо в приложението за бременност, което ме съветваше от 28ма седмица да ги броя.

Моето бебе иначе нито има определени часове, в които да рита, нито един ден може да се сравни с друг по активност, но ми трябваха месеци, за да разбера че това е нормално. Още повече че като съм споделяла съм срещала реакции тип - а, не знам, моето си рита постоянно Simple Smile) Да не говорим че и АГ ми задаваше въпроса по един и същи начин ли го усещам всеки ден, а после като ходих два три пъти на тонове се оказа, че то си било човек и всеки ден можел да е различен. Така че някакъв информационен консенсус трудно се открива по темата, четох и доста статии че при всякаква промяна в обичайните движения трябва да потърсиш лекар, пък ако ще да е фалшива тревога. Вече не бих, щото имах два три пъти фалшиви тревоги и свикнах, ама искам да кажа да не се чудите Simple Smile има откъде да му хрумне на човек подобно нещо Simple Smile

# 213
И аз нищо не броя, но може би, ако не беше толкова активен постоянно и аз щях да се паникьосвам.
Няма ден, няма нощ, все нещо прави това маймунче. Ама явно на баща си прилича от сега, изобщо не го свърта на едно място. Даже на ФМ го молеха да спре да я клати този главичка 🤣 Пръстче смука, крачета и ръчички опъва, устата отваря. Цял бащичко, умора няма 🥴
За пример давам сегашната събота когато бях седнала 2 часа към обяд, ами той не спря. Не знам какво прави, ама корема щръква и се криви. През секунди или макс през 2-3 минути се показваше. Даже и да съм активна, доста често заедно с мен и той нещо се чекне. Но добре, че е предната плацента, че до сега не ми се мисли дали сън щях да имам.
То и това не знам до каква степен е добре, ама явно ще си е такова детето. А аз ще чакам съботите и неделите с нетърпение за да мога да поспивам малко повече.

Нашият дребосък редовно си отвръща. Даже едната сутрин таткото целува корема и му вика "Бебееее, хайде събуждай се да почваш да риташ майка си". И малчо като по поръчка, точно там кадето моя целува, почна да побутва. Усети ли ни някъде и си ни побутва. 😅 Ама ако не хареса някой и спира да побутва 🤣 По това прилича на мен, не е контактен с хора, които не понася 😁

# 214
Блазе ти! Аз съм шашната и паникьосана всеки ден - но винаги е бил от кротките.. Явно съдбата ми дава някакъв урок Grinning

И аз нищо не броя, но може би, ако не беше толкова активен постоянно и аз щях да се паникьосвам.
Няма ден, няма нощ, все нещо прави това маймунче. Ама явно на баща си прилича от сега, изобщо не го свърта на едно място. Даже на ФМ го молеха да спре да я клати този главичка 🤣 Пръстче смука, крачета и ръчички опъва, устата отваря. Цял бащичко, умора няма 🥴
За пример давам сегашната събота когато бях седнала 2 часа към обяд, ами той не спря. Не знам какво прави, ама корема щръква и се криви. През секунди или макс през 2-3 минути се показваше. Даже и да съм активна, доста често заедно с мен и той нещо се чекне. Но добре, че е предната плацента, че до сега не ми се мисли дали сън щях да имам.
То и това не знам до каква степен е добре, ама явно ще си е такова детето. А аз ще чакам съботите и неделите с нетърпение за да мога да поспивам малко повече.

Нашият дребосък редовно си отвръща. Даже едната сутрин таткото целува корема и му вика "Бебееее, хайде събуждай се да почваш да риташ майка си". И малчо като по поръчка, точно там кадето моя целува, почна да побутва. Усети ли ни някъде и си ни побутва. 😅 Ама ако не хареса някой и спира да побутва 🤣 По това прилича на мен, не е контактен с хора, които не понася 😁

# 215
  • Асеновград
И аз съм много спокойна, един път в началото само не го усещах много за ден два, но помислих че се е завъртял, така и беше, не съм ходила на лекар. И сега не броя ритници и удари, радвам му се всяка вечер като почне дискотеката.😁 Но при мен има още място, още не съм влязла в 8-мия месец, а тези от вас които са по-напред знам че е нормално като стане тясно да не мърдат много.

# 216
В 8ми съм,  аз също чакам да му утеснее малко. Ама имал повече води, и нищо, че върви към 3 седмици напред, той заради водите си имал място да бушува. На сестра ми маймунката е по- кротичка 🤣 Даже го пита кога спи, видя го и го усети колко е див 😁
Признавам си и аз му се радвам на дискотеките, ама като ми нацели пикочния мехур, като ми изтръпне влагалището или някъде ме заболи, изобщо не се радвам.  И аз все му казвам на бебока, че скоро ще му стане тясно, ама изобщо не го трогвам 😁
hopetphope, спя много дълбоко, а се е случвало да ме събужда, така че се радвай 🤣

# 217
Поне щях да съм една идея по-спокойна Grinning ММ постоянно се шегува, че ще ме остави в болницата просто да живея там, докато родя Grinning Joy

В 8ми съм,  аз също чакам да му утеснее малко. Ама имал повече води, и нищо, че върви към 3 седмици напред, той заради водите си имал място да бушува. На сестра ми маймунката е по- кротичка 🤣 Даже го пита кога спи, видя го и го усети колко е див 😁
Признавам си и аз му се радвам на дискотеките, ама като ми нацели пикочния мехур, като ми изтръпне влагалището или някъде ме заболи, изобщо не се радвам.  И аз все му казвам на бебока, че скоро ще му стане тясно, ама изобщо не го трогвам 😁
hopetphope, спя много дълбоко, а се е случвало да ме събужда, така че се радвай 🤣

# 218
Аз съм с близнаци 29+4г.с
Моите са от кротоките от към ритници и бутания, по-скоро ми изпъква корема. Но от седмица усещам ръчкане много ниско до срамната кост и ходя по малка нужда много често, но оскъдно.
Една приятелка ми обясняваше как не е разбрала, че и е паднала тапата обаче корема и се бил смъкнал преди раждането ...
И нощес като се филмирах да не ми се е смъкнал корема и затова да усещам толкова ниско движение....чак на 3 юни съм на преглед....

# 219
  • гр.Пловдив
Момичета,чудя се за козметиката,която ми искат в болницата каква разфасовка и вид да е,понеже,естествено,че има вероятност и да не ми я върнат,няма да занеса туба на Bioderma от 0,500..Те по принцип ползват там от спонсори,а защо искат да се носи идея си нямам..

# 220
Има мострени опаковки по аптеките. На мен ми бяха пратили и от Хип. Можеш да вземеш мострички, а можеш и това, което имаш намерение да използваш. Няма да ти го вземат. Пък, ако си взела само големи опаковки може да се пресипе малко. Реално ще има едно две къпания и след тях мазане с масло или мляко и след смяна на памперса може да се маже против подсичане. Това е. Те даже първите сменяния ги правят те за да видях изаква ли мекониума. Първите пъти е черно и после от млякото стават като горчица.

# 221
За АГ Варна има доста дълъг списък и на почти всичко пише, че остава за болницата...

# 222
  • Замък сред облаците
Мда, в доста държавни искат от майките, независимо че получават и спонсорства. Спонсорствата рядко са регулярни и в обем за всички особено в държавните болници.

Виж дали има изискване за марките в твоята болница (някои държат на конкретна нарка), иначе за Варна болниците получават активно спонсорство от Бебо примерно, но освен че е евтина бг марка, нямам отзиви за качеството.

# 223
  • София
Аз съм с близнаци 29+4г.с
Моите са от кротоките от към ритници и бутания, по-скоро ми изпъква корема. Но от седмица усещам ръчкане много ниско до срамната кост и ходя по малка нужда много често, но оскъдно.
Една приятелка ми обясняваше как не е разбрала, че и е паднала тапата обаче корема и се бил смъкнал преди раждането ...
И нощес като се филмирах да не ми се е смъкнал корема и затова да усещам толкова ниско движение....чак на 3 юни съм на преглед....
Егати и приятелката! Спокойно, много жени си носят ниско бебетата цяла бременност. Ако нямаш други симптоми просто си почивай. Иначе за тапата много мога да разказвам, не винаги пада от веднъж. За пример на сестра ми тапата пада по малко през целия девети месец и нищо. Накрая преноси две седмици и предизвикаха раждането. Спокойствие ти пожелавам, както и на другите, които броят движенията. Първата бременност знам колко е непонятна и за всичко ве притеснявате, но повярвайте наистина си вредите така - не е клише. Опитайте да не броите движенията, просто им се радвайте и си чакайте прегледите, още малко остана!

# 224
  • гр.Пловдив
И в Пловдив са на Бебо ,дам това с пресипването в по-малка опаковка е супер идейка:)

Общи условия

Активация на акаунт