Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 44 918
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Аз откакто прочетох ето тази статия, не ми изглежда много читав лекаря като човек най-малкото. https://www.168chasa.bg/article/6358070
Като професионалист не искам да го коментирам, ама оставам с впечателние за същото..

А за пишкането гледам да си легна не по-рано от 00:30-01:00 иначе заспиване НЯМА. После поне 3-4 пъти ставам - на всеки час като по часовник 😀 и после малко спокойствие..

# 271
  • Замък сред облаците
Ох, да. Специалист проблемни и кардиолог… На една от дамите в Искам бебе не видя потенциално фатален дефект на сърцето и кръвотокана бебето, добре че тя ходи и на друга ФМ и веднага след като изродиха бебето направиха спешна операция и вече е при родителите си.

# 272
АА, преди да заспиш пак е добре, аз тамън задремя и айде хоп шут в мехура и ставай по 5 пъти, а ми се пие вода яко и все съм пресъхнала, уж КЗ и щитовидните са  ми е ок. Всяка вечер се потя по 1-2 пъти и се будя вир вода, преди ми се случваше така  всяка пролет от хормоните, викам си  ще  ме подмине сега, ама нейсе .

# 273
  • Замък сред облаците
А, от бременността си е в момента. След всяко посещение на ВЦ надигам бутилката. Но бебето трябва да наддаде с кило и нещо за месец и нещо, обмяната на течности е важна, ще го преглътнем и това неудобство.

# 274
March93, и аз съм така. Планираме секцио за края на Юни, доста след теб, и ми се вижда цяла вечност. Тежи ми, бута ме, едвам място си намирам вече.
И като ми кажат някои: ооо, малък ти е коремът… Направоооо!!! 🤪🤪🤪

Не е ли рано края на юни? В коя седмица ще си тогава?
Аз едва издържам вече… нищо общо с първата бременност Confused
Такива болки в таза и кръста, че чак ми се реве, а по-голямото ми дете е още бебе така да се каже (на 1 год и 2 месеца) и е много трудно Cry
Нищо не съм си приготвила още, не знам май е време да стягам багажа а уж термина ми е за 24 юли…
Планирали сме да ходим на почивка след около 10 дни, но пътят ще е дълъг. Вече почнах да се чудя, да ходим ли или не…
Май не съм за никъде вече, ама пък това ни е последната възможност за някаква почивка и малко разнообразие, а и детето ще се радва много. После вече с две породени деца никъде няма да може да отидем (поне това лято).
Никога не съм се чувствала по-изтощена и тромава. Жегите ме морят вече много, подуват ми се ръцете и краката, корема ми е огромен за разлика от първата бременност и доста често съм с контракции… оплаках ви се Grin Heart
Нямам почти време да ви чета и изпуснах поне две теми, но нищоо… Heart

# 275
Vivka9, моят термин е 05 Юли, така че - не, не е рано. Даже късно може да е, като гледам и аз как съм с подготвителни контракции още през Май.
Първата бременност никакви не ги усещах, но сега… Отделно: няма как да лежа и да си почивам с малкия наоколо. То нещата вероятно са свързани. Ами. Да… Успех на всички и да устискаме до края!

# 276
А сега да ви питам - на някоя случва ли се да чува странен звук при движение на бебето? Не мога точно да опиша, но е като пукане на костица или цъкане с нокът Grinning дано ме разбирате. Това се случва много, много често при движение на плода, а с първата бременност го нямаше. Какво ли би могло да е? Дали е свързано с това, че плода е по-едър? Или пък нещо свързано с околоплодните води?

# 277
March93, и аз съм така. Планираме секцио за края на Юни, доста след теб, и ми се вижда цяла вечност. Тежи ми, бута ме, едвам място си намирам вече.
И като ми кажат някои: ооо, малък ти е коремът… Направоооо!!! 🤪🤪🤪

Не е ли рано края на юни? В коя седмица ще си тогава?
Аз едва издържам вече… нищо общо с първата бременност Confused
Такива болки в таза и кръста, че чак ми се реве, а по-голямото ми дете е още бебе така да се каже (на 1 год и 2 месеца) и е много трудно Cry
Нищо не съм си приготвила още, не знам май е време да стягам багажа а уж термина ми е за 24 юли…
Планирали сме да ходим на почивка след около 10 дни, но пътят ще е дълъг. Вече почнах да се чудя, да ходим ли или не…
Май не съм за никъде вече, ама пък това ни е последната възможност за някаква почивка и малко разнообразие, а и детето ще се радва много. После вече с две породени деца никъде няма да може да отидем (поне това лято).
Никога не съм се чувствала по-изтощена и тромава. Жегите ме морят вече много, подуват ми се ръцете и краката, корема ми е огромен за разлика от първата бременност и доста често съм с контракции… оплаках ви се Grin Heart
Нямам почти време да ви чета и изпуснах поне две теми, но нищоо… Heart
И моят оригинален термин е около 25 юли, бебето е напред с около 10 дни. И на мен много ми се ходи на моренце, Гърция, на някаква почивка. Питах моя доктор дали мога да пътувам...Той ме попари като каза по-добре да не ходя никъде след 31 май.Sad
Добре ме попари и ние не сме мърдали никъде от година....да не говорим, че от пазене и покрай пандемията не излизах много първите 6 месеца....

# 278
  • Замък сред облаците
За пукането - мен ми пука/хрущи таза основно след като съм била известно време неподвижна, понякога откъм корема се чува това “цъкане с нокът” ама или са черва или от амниотичната течност нещо.

# 279
Vivka9, моят термин е 05 Юли, така че - не, не е рано. Даже късно може да е, като гледам и аз как съм с подготвителни контракции още през Май.
Първата бременност никакви не ги усещах, но сега… Отделно: няма как да лежа и да си почивам с малкия наоколо. То нещата вероятно са свързани. Ами. Да… Успех на всички и да устискаме до края!
И аз съм така🙂термина ми е 4.07 , а датата за секцио ще е края на юни. Моето бебече също върви с две седмици на пред.

# 280
  • Замък сред облаците
За нормално раждащите - онзи ден попаднах на някаква статистика, че първескините раждат средно 39-40 седмица, а тези с второ и следващо дете - 38-39 седмица (това е валидно за тези без обективни рискове като прееклампсия, проблеми с шийката и т.н). За секциото повечето лекари държат да е 37+, за да са отворени дробчетата (пак ако няма индикации за спешно по-ранно вадене на бебето).

# 281
Значи да се готвя по-рано 😄. Каката се роди 6 дни преди термин. Чела съм, че при първескините е най-голям процентът на преносване и, че на термин се раждат само 5 процента от бебетата.

# 282
Аз бях с термин 9.06 , имах дата за секцио 01.06, но родих на 28.05 . Първо раждане с магнезий и Нош-па до последния ден. Сега най-вероятно ще е още по-рано. Всичко след 36 г.с. ме устройва 😁

# 283
AA, и за нормално, и за ‘ненормално’ раждащите е важно. Секциото се планира, ноооо ако реши по-рано, екшънът е пълен да преживееш и двете.

# 284
  • Замък сред облаците
Хепи, права си, просто има сума показания и всеки случай както обикновено е строго индивидуален 🤗

Общи условия

Активация на акаунт