Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 44 909
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Честит празник, дами!

С това мохито дето се обсъжда тези дни не се въздържах и си взех едно безалкохолно. Приятно е. Има и сладък и лимонено кисел, и ментов вкус.

# 286
Здравейте момичета! Отдавна не съм чела форума(станах бизнес мама), надявам се всичко да е наред при всички вас. Аз да се оплача. От един месец съм с разширени вени на левия крак, получавам крампи в долните крайници много често(боли адски особено нощем), бебето го усещам болезнено на моменти и отделно нервите ми са опънати до краен предел. Снощи имах болки под корема, които продължиха около час. Най-вече, когато се движа и тръгна да лягам. Минаха като заспах реално. 31+4г.с съм вече,бебо върви седмица и малко напред.  Ако някоя от вас има проблеми с вените, моля да ми каже как да се справя, защото съм постоянно на крак, което не е много препоръчително вече, но се налага.
Прегръдки на всички!
Здравей LionMamma, аз съм с разширени вени след първото раждане и сега си нося чорапи по предписание на ангиолог. Малко е кофти като е жега и малко шкембето пречи за обуването, но пък краката не ми се подуват и за разлика от първата бременноста, когато много често ми се схващаха нощем краката, сега не ми случва. Иначе в Гермния знам, че изписват на всички жени, независимо дали имат разширени вени или не, да носят чорапи дори и по време на раждането, което явно и аз ще трябва да направя. Ангиолог ти дава листче  и сутрин веднага след ставане мериш обиколтата на крака на различни места. После с листчето отиваш в магазина за чорапи и ти дават твоя размер.
Ако знаех за тези чорапи щях да си ги взема още при първата бременност и нямаше да стигна до разширени вени, но...... няма какво да направя вече.

# 287
Хаха, мислех че само при мен се случва този странен звук, но явно не съм сама 😁
А сега да ви питам - на някоя случва ли се да чува странен звук при движение на бебето? Не мога точно да опиша, но е като пукане на костица или цъкане с нокът Grinning дано ме разбирате. Това се случва много, много често при движение на плода, а с първата бременност го нямаше. Какво ли би могло да е? Дали е свързано с това, че плода е по-едър? Или пък нещо свързано с околоплодните води?

# 288
Момичета как се казва приложението, в което пише кои храни стават и кои трябва да се избягват в момента?
Може ли да се хапва сварено жито 😁

# 289
  • Варна
Да, разбира се - няма никакъв проблем 😝 избягват се само сурови храни от животински произход като сурови яйца и месо

# 290
Много благодаря 😁 И аз така си мислех ама викам да питам за по-сигурно 😁

# 291
  • София
Като имате дата за секцио, а бебето реално тръгне по-рано как се процедира?

Аз бях с термин 9.06 , имах дата за секцио 01.06, но родих на 28.05 . Първо раждане с магнезий и Нош-па до последния ден. Сега най-вероятно ще е още по-рано. Всичко след 36 г.с. ме устройва 😁

# 292
  • Замък сред облаците
При моя позната просто я вкараха за спешно секцио.

# 293
Като имате дата за секцио, а бебето реално тръгне по-рано как се процедира?

Аз бях с термин 9.06 , имах дата за секцио 01.06, но родих на 28.05 . Първо раждане с магнезий и Нош-па до последния ден. Сега най-вероятно ще е още по-рано. Всичко след 36 г.с. ме устройва 😁
Отидох с 9 см разкритие и родих нормално, казаха че няма време за секцио

# 294
  • гр.Пловдив
Предполагам се отива по спешност

# 295
точно така - планираното секцио става в общия случай спешно секцио, освен ако не е тръгнало раждане, когато стигнете в болницата.

# 296
  • гр.Пловдив
Разглеждам комплект шишета за новородено,че в болницата искат 2бр ,вие купихте ли,имате ли някакви препоръки,нещо да похвалите? Simple Smile

Свят ми се зави от притурките и нещата,които трябва да се купят и подготвят за родилното-то са памперси,мокри кърпи,лигнин,тензухени пелени,дрехи,кърпа,шишета,козметика,еднократни чаршафи, подложки,превръзки,помпа,крем за зърна,подплънки,нощници,еднократни гащи..No Mouth

# 297
  • Замък сред облаците
В държавните е така за съжаление. В моята искат документите, джапанки и лични вещи (дрехи и бельо, козметика, хигиенни, помпа по желание), но пък си плащаш за удобствата. Аз все пак ще си взема някои дреболии като превръзки за бременни, подложки и крем за зърна, вода, шоколад и каквото друго се сетя (май назад писах).

# 298
Каква е разликата между тензухени и бархетени? И малко глупав въпрос - за какво се използват? 😂

Разглеждам комплект шишета за новородено,че в болницата искат 2бр ,вие купихте ли,имате ли някакви препоръки,нещо да похвалите? Simple Smile

Свят ми се зави от притурките и нещата,които трябва да се купят и подготвят за родилното-то са памперси,мокри кърпи,лигнин,тензухени пелени,дрехи,кърпа,шишета,козметика,еднократни чаршафи, подложки,превръзки,помпа,крем за зърна,подплънки,нощници,еднократни гащи..No Mouth

# 299
  • Замък сред облаците
Тензухената пелена е тънка, полупрозрачна, бархетът е мек памучен плат, плътен. Подлагаш под бебето, на рамото си да се оригне, мяташ му я отгоре в количката, такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт