Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 44 908
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
  • гр.Пловдив
Каква е разликата между тензухени и бархетени? И малко глупав въпрос - за какво се използват? 😂

Разглеждам комплект шишета за новородено,че в болницата искат 2бр ,вие купихте ли,имате ли някакви препоръки,нещо да похвалите? Simple Smile

Свят ми се зави от притурките и нещата,които трябва да се купят и подготвят за родилното-то са памперси,мокри кърпи,лигнин,тензухени пелени,дрехи,кърпа,шишета,козметика,еднократни чаршафи, подложки,превръзки,помпа,крем за зърна,подплънки,нощници,еднократни гащи..No Mouth

Абсолютно никаква идея нямам защо ги искат в болницата, комплект от 3бр са 15лв..

# 301
Тези пелени ги продават по бабешките магазини. Като им кажете и те ви дават, на нас ни искат два комплекта. Аз предния път се прецаках да пера и гладя, но в болницата ми казаха, че те почиват бебето с техни и тези които носиш си ги стерилизират. Иначе са ползват непосредствено след раждането, с тях повиват бебето. В държавните болници искат страшно много неща, защото като дойдат от малцинствата и са като в частна болница и джапанки не си носят. Иначе нямат оборотни.
Сега гледам, аз раждах преди две години и сега новия списък за същата болница е променен и са махнали козметиката за бебето. Явно си имат достатъчно вече.

# 302
Има ли проблем, че взех не тензухени, а бархетени? Confused

# 303
  • Замък сред облаците
Нямам идея. Тензухени има комплект от 3бр в ДМ впрочем.

# 304
Има ли проблем, че взех не тензухени, а бархетени? Confused
Няма да те върнат каквото и да занесеш. Но да знаеш, че остават в болницата, та ако са някакви хубави си ги остави за теб, ще ти влязат много в употреба и си вземи от тези комплекти.

# 305
Тези тензухените на мен ми се струват твърди за повиване, ама кой знае. Взех енди други доста по-мекички, може би са въпросните бархетени, които ми се струват по-подходящи. А за тензухените знам, че една приятелка ги ползва за подсушаване за баня - пак ми се струват леко груби, ама нейсе, купих си вече. Под името “памучни пелени” си купих три напълно различни неща по три броя Simple Smile Да не говорим, че и на тънките одеалца от два пласта пришит памучен плат им викат памучни пелени също. Такова нещо мисля да взема вече да увием бебето като го изписват.

# 306
  • Замък сред облаците
Аз за изписването ще имам два комплекта българско производство. И двете баби искаха да вземат по нещо, аз ги бях харесала така или иначе и едната ще вземе единия, другата другия, а аз ще комбинирам дрешки, шапка и пелена от двата да са всички щастливи.

Ето единия: https://angel-baby.eu/drekhi/602-komplekt-za-izpisvane-dinozavrc … eta-s-pelena.html
Ето другия: https://www.organic.dafra.biz/?fbclid=IwAR2gJPUJwjOxaNtL2HYc9m-R … JoSqzNITc_vD-RZow

# 307
И аз от няколко дена ги гледам тия пелени и се чудя колко и какви да взема. Чудя се с какво ще бъде подходящо да се завива бебето- с чаршаф ли с бархетна пелена ли ,муселинова пелена ли ,въобще идея си нямам 🤔

# 308
  • Замък сред облаците
Аз се бях наточила за боди късо ръкавче да взимам само обаче бебетата нямат нашата терморегулация и ще им е студено. Задължително вземете и двата вида да не търчи таткото по спешност.

# 309
На мен ми препоръчаха Авент Натурал и взех комплекта от 2 големи и 2 малки шишета, в комплекта има и четка за почистване и 1 залъгалка.
Още не съм си харесала дрехи за изписването, но и аз мисля да взема боди и с дълъг и с къс ръкав и ританки. Шапката я мисля, може би ако поискат от болницата таткото ще купи набързо.
Разглеждам комплект шишета за новородено,че в болницата искат 2бр ,вие купихте ли,имате ли някакви препоръки,нещо да похвалите? Simple Smile

Свят ми се зави от притурките и нещата,които трябва да се купят и подготвят за родилното-то са памперси,мокри кърпи,лигнин,тензухени пелени,дрехи,кърпа,шишета,козметика,еднократни чаршафи, подложки,превръзки,помпа,крем за зърна,подплънки,нощници,еднократни гащи..No Mouth

# 310
Аз първо се бях насочила към комплектите точно от Angel Baby, обаче миналата седмица ми попаднаха тези другите, които си споделила и си поръчах от тях, само че не готов комплект, а различни части. Уникални са, страхотно качество, просто бях изумена. 😍 А иначе от Angel Baby съм взела чувалчета и пак съм много доволна.
Аз за изписването ще имам два комплекта българско производство. И двете баби искаха да вземат по нещо, аз ги бях харесала така или иначе и едната ще вземе единия, другата другия, а аз ще комбинирам дрешки, шапка и пелена от двата да са всички щастливи.

Ето единия: https://angel-baby.eu/drekhi/602-komplekt-za-izpisvane-dinozavrc … eta-s-pelena.html
Ето другия: https://www.organic.dafra.biz/?fbclid=IwAR2gJPUJwjOxaNtL2HYc9m-R … JoSqzNITc_vD-RZow

# 311
АА, от angel baby и аз харесах едното комплектче - бялото с количките, ама още спорим с мм дали да не е супергероя Simple Smile) Много са сладки и си е направо с пелената за завиване.

Вие на какво чувалче се спряхте, аз мислв да взема 1 тог за лятото, макар че имам приятелка, която е ползвала само 0,5. Другия вариант да взема и двете направо. Иначе гледах в западни сайтове чувалчета, но те са с размери като дрешки - 50,56,62, 70, не знам дали ще е ок да взема директно 70 от 0 до 6 месеца, най-вероятно това е точният размер на тези от ейнджъл бейби, ама нот шур.

# 312
  • Замък сред облаците
Няколко човека ме посъветваха да изчакам за чувалчето, че с лятно бебе може и да не иска с него. А особено ако е топлокръвно като баща си, съвсем (ама това ще си покаже, първите дни и седмици след раждането ще му е по-хладно отколкото на нас). Та чувалчето, антистрес пелена (тя е като се прояви рефлекса на Моро втория месец да не се стряска от собствените си движения) - тези покупки съм оставила за след раждането и ще се отиентирам по бебето.

# 313

Уау, този втория сайт е направо страхотен! Браво, много хубаво са го направили, много професионално и интересно е направен!
И аз мислех да взема отделно боди с дълъг ръкав, ританки и тънка шапка, ръкавички и пелена за завиване. Струва ми се ОК за юлските жеги.
Нещо подобно - https://www.lcw.com/bg-BG/BG/product/outlet/LC-WAIKIKI/%D0%B1%D0 … 2/4730999/1481588
Ама подобно, не това. Сега виждам, че материята не е съвсем ОК.
Утре ми пристига една пратка с бебешки дрешки 56-ти размер, само да сглобим скрина и почва пране и гладене.
За пелените всичко бях забравила, леле. Влезна ли в 8-мия след няколко дни, почвам да отмятам едно по едно.

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 00:52 от Raffaella_

# 314
  • София
А дрехи какви са нужни? Не си ли си с нощницата и евентуално нещо връхно?

В държавните е така за съжаление. В моята искат документите, джапанки и лични вещи (дрехи и бельо, козметика, хигиенни, помпа по желание), но пък си плащаш за удобствата. Аз все пак ще си взема някои дреболии като превръзки за бременни, подложки и крем за зърна, вода, шоколад и каквото друго се сетя (май назад писах).

Общи условия

Активация на акаунт