Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 340
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
  • Замък сред облаците
Е, аз под дрехи за мен включвам и нощниците за престоя там плюс за изписване. Виж за връхно не съм се сетила, ще нетна една тънка жилетка, ако я изровя къде я прибрах 😂

П.п. На Дафра детските ги има и в сайта на Дундьо - те са серията For babies: https://dundio.com/for-babies

# 316
Някой да има пак едно гадно горчиво усещане в устата- от няколко дни не мога да го разкарам- от киселините ли е не знам и аз, все едно дежа вю от триместър 1.

# 317
В списъка за Тина Киркова пише и халат - предполагам той трябва да е връхната дреха, но жилетката е добра идея, и без това халат не мисля да си купувам, а и трудно ще намеря при мойте размери.

На мен чат пат ми се гади иначе само, но мисля че е защото стомахът ми се притиска, и задухът тия дни се засили, надявам се временно :/ че е доста мъчително. Проверявам кръвно, пулс и сатурация - всичко е 6, само дето аз дишам като хипопотам, и така изглеждам де Simple Smile) всичко в синхрон. Даже днес за първи път от първи триместър ми призля в магазина.

# 318
Аз за изписването съм решила да взема боди потник от тези на дупките, рокля с дълъг ръкав и ританки или ако намеря рокля тип боди с дълъг ръкав, ще мина и без бодито потник. А за болницата бодита с къс ръкав + едни като жилетки имам от баткото, супер тънък памук с едно копче и дълго ръкавче. Бебе на няколко дни ме беше много страх да му обличам бодита с дълъг ръкав. Предния път бях взела едни с предно закопчаване за болницата и ми беше супер удобно, после като се прибрах в нас и всички си бяха нормални, направо умрях от яд, един месец докато стане по-стабилен се бях изморила от преобличане.

# 319
https://tochici.bg/produkt/bebeshki-komplekt-za-izpisvane-ot-5-c … ca-v-cvyat-ekryu/
Аз съм се спряла на този комплект за изписване! Влюбих се от пръв поглед,още повече,че смятам да го пазя и да го дам на малкия мъж...като стане вече голям такъв.
Относно списъците...за болница и т.н...плаша се , като ви чета. Ние сме в ремонт все още,даже най-вероятно няма да се справиме докато родя. Изобщо не мисля за себе си.....дрехи имам купища вече,от най-добрата ми приятелка,от майка ми,която не спира да пазарува. Всичко се сортира по месеци,ама нямам нищичко готово. Ще го мисля след още 1-2 седмици....

# 320
По- назад бях добавила и едно ШЛЬОП, но на Феталната ми казаха, че е заради многото води. Това шльопване, както и пукането ги чувам като бебчето мърда. Пукането не знам дали е свързано с това, че бебчето тогава беше почти 3 седмици напред (2500гр). Но определено не сте сами 🤗

Хаха, мислех че само при мен се случва този странен звук, но явно не съм сама 😁
А сега да ви питам - на някоя случва ли се да чува странен звук при движение на бебето? Не мога точно да опиша, но е като пукане на костица или цъкане с нокът Grinning дано ме разбирате. Това се случва много, много често при движение на плода, а с първата бременност го нямаше. Какво ли би могло да е? Дали е свързано с това, че плода е по-едър? Или пък нещо свързано с околоплодните води?

# 321
Да, точно когато има някакво движение и еднократно се чува някакъв звук 😁
По- назад бях добавила и едно ШЛЬОП, но на Феталната ми казаха, че е заради многото води. Това шльопване, както и пукането ги чувам като бебчето мърда. Пукането не знам дали е свързано с това, че бебчето тогава беше почти 3 седмици напред (2500гр). Но определено не сте сами 🤗

Хаха, мислех че само при мен се случва този странен звук, но явно не съм сама 😁
А сега да ви питам - на някоя случва ли се да чува странен звук при движение на бебето? Не мога точно да опиша, но е като пукане на костица или цъкане с нокът Grinning дано ме разбирате. Това се случва много, много често при движение на плода, а с първата бременност го нямаше. Какво ли би могло да е? Дали е свързано с това, че плода е по-едър? Или пък нещо свързано с околоплодните води?

# 322
Момичета , не разбрах само пелените ,памперсите и козметиката , които носим в болницата, само те ли остават там или,  и шишета и всичко .. май нещо се обърках

# 323
  • Замък сред облаците
Виж си условията на твоята болница, не се ставнявай с другите.

# 324
До кога едно бебе се води новородено?
Четох една статия, в която пише да забравим да слагаме къси ръкави и панталони на новородено, заради терморегулацията. Аз съм купила доста къси ръкави от 1 до 3 месеца, до края на септември поне би трябвало да става за къси. Новородено от 0 до 1 месец ли е хипотетично?
Мисълта ми е...на летните бебета слагат ли им се в един момент къси ръкави и панталони или докато се оправи терморегулацията  и е дошла есента? Със зимните беше толкова по-различно....

# 325
До кога едно бебе се води новородено?
Четох една статия, в която пише да забравим да слагаме къси ръкави и панталони на новородено, заради терморегулацията. Аз съм купила доста къси ръкави от 1 до 3 месеца, до края на септември поне би трябвало да става за къси. Новородено от 0 до 1 месец ли е хипотетично?
Мисълта ми е...на летните бебета слагат ли им се в един момент къси ръкави и панталони или докато се оправи терморегулацията  и е дошла есента? Със зимните беше толкова по-различно....

Ако е така не виждам логика да продават къси ръкави и панталончета в най-малките размери, защото излиза, че те просто са неизползваеми..

# 326
Именно. Затова се чудя дали ще останат неизползвани. Живеем в доста гореща част на България. Гледам да имам размер 50 наистина 2-3 неща само с дълъг ръкав, но тези 56 какви ли да са? На Уайкики ги дават 0-1м, на HМ 56 са 1-2м. От 56 взех повечето къси и няколко с дълъг.
Просто спирам с покупките, имаме да изкараме достатъчно време, докато се ориентирам според самото бебче. Батковците ми се родиха по 4кг и първия месец качиха 1.5кг, надали и този път ще е така, а всъщност кой знае...

# 327
Рафаела, първия месец смятай. Пак можеш да го облечеш с късо, но ще го завиеш с пелена. То бързо си проличава прегряването и ще се ориентираш за напред.

Аз ще взема ей тия за изписването само трябва да ги изгладя и ще ги сложа в сака за болницата.

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 12:31 от fillme

# 328
  • Замък сред облаците
Първият месец е новородено. Помня на 40-дневната погача на бебето (родено края на юни) на една приятелка въпросното се скъса да реве. Нахранено, с чист памперс, люшкано да заспи…. Взех я да я полюшкам малко и то милото прегряло в една розова тюлена рокля…. Преоблече я майката и веднага се кротна. Това беше в началото на август, с късо ръкавче и панталонче му беше добре на детето.

Друго имайте предвид и как е лятото във вашия апартамент/къща. Нашия примерно много се напича особено следобеда, пускам климатика в хола, че иначе не се трае. Ще го видим това лято как ще се справяме.

# 329
Ние ще се гледаме на климатик. Иначе няма да оцелея. От хормоните след раждането пада потене. А и всички препоръки са бебето да спи на 20 - 22 градуса. Е няма да ги държа 22, ако навън е 35. То си е ясно.
Иначе аз с каката като почнеше необясним рев карах по ред на номерата. Храна, смяна на памперс, събличане гола, люшкане гушкане. И ако нищо не помогне включваме сешоар да ѝ духа леко топличко към коремчето и да бръмчи. На някой мами пък аспиратора им е най-добрия приятел. Бял шум да има.

Общи условия

Активация на акаунт