Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 306
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аха, подкрепям АА и моите наблюдения са такива над някои амбициозни майки. Фотосесии, фотографи. големи партита, изкувствени рокли- едни тюлове и накрая бебето се разцепва да реве. Ми то и аз да съм и аз ще рева. Да не говорим за едно кръщене, на което бебето (1 година беше вече) рева общо взето през цялото време, защото тъкмо се заиграе и хоп - взимат го за снимки, после същото и хоп пак го взимат за снимки, като преди това се преоблича с рокля номер 2. Еми не издържа душичката и накрая всички изнервени, всички снимки с ревящо бебе. Това са едни от примерите в живота, които съм се зарекла да не ги причинявам никога на децата ми. Като гледам и някои комплекти за изписване с едни рокли, едни чудеса.. само си представям юли месец на жегата как 30 минути се мъчим да напъхаме малката в дрехите за да е много красива на изписването и излизаме обляни в пот. Grinning
За климатика, нашия апартамент е много топъл лятото, защото е на последен етаж и напича. Тя ще го пускам като сме в съседна стая и ще ве местим. И сега с баткото така процедирам, че сме много кекави на климатик всички. Пусна ли го докато сме в стаята ни се запушват носовете. Хем сме с щора уж да не духа надолу, а само нагоре, слаба перка и пак.

# 331
  • Замък сред облаците
Деси, чистите ли филтрите редовно? Аз признавам че първите години в квартирата го пускахме 10 пъти годишно и за пръв път ги измихме третото лято 😂, но покрай хоум офиса саикнахме и чистите филтри са game changer.

Аз за изписването се бях наточила да няма роднини, ама ММ ме разубеди 🙄 Отсега си представям колко ще съм кисела, натъртена от раждането и потна от юнско-юлските жеги 🫡

# 332
Аз пак съм пропсунала новата тема, чак сега скоквам в нея. Благодаря.
На мен ми остава още седмица и половина до майчинството и май вече нямам търпение, нищо-нищичко не съм приготвила. Почти всичко за бебето ми е в Германия-количка, столче за кола, легло, матрак и какво ли още не. Само дрехи имам тука. Уж, ще организираме транспорт скоро да ги пренесем нещата, но леко взимам да изпадам в паника ще сваря ли с всичко. Искам и апартамента да се изчисти из основи.
Иначе и при нас е много жега и аз мисля да процедирам с климатик в едната стая и ние да сме в другата. Гледах, че и за костюмчета за изписването сте писали и за мен да облека бебето с рокля и подобни ми идва в повече. Със сигурност ще е нещо леко и памучно и аз на angelbaby съм се спряла. А това с роднини на изписването даже и не съм го преживявала. Каката я родих в Германия, изписаха ни и излязохме през задния вход на болницата, изобщо няма такава "традиция" с идване на роднини, снимки и .т.н. Даже сега се замислих, че може би ще трябва поне една спирала да сложа и да си оправя косата, че сигурно снимка поне ще има, дори и да сме само с таткото и каката.

# 333
Някоя да я боли кожата на корема ниско долу? При допир е най-неприятно, а пък ако засърби е кошмар..

# 334
Оф, тва изписване и мен много ме дразни, не го разбирам това, но някак в един по-омекнал момент се съгласих родителите д дойдат, но сега малко съжалявам - отсега не ми е до това, смятам го за тъпо в суматохата, не знам дали ще искат да гушкат бебето и дали ще съм готова да го подхвърлям от ръце на ръце. И аз - дебела - в жегата, стресирана. Но пък знам за жени, които и приятелки си викат, но всеки с предпочитанията си.

а най-много да бъде на изписването настоява свеки, която живее на долния етаж, та... все ще го види бебето, нали, не разбирам съвсем идеята.

# 335
  • гр.Пловдив
В Пловдив лятото е кошмар,като чета за някакви летни чувалчета и пелени за бебета и ми загрява всичко Smiling Imp

За изписването си нагласих лотче от 20лв с една тънка пеленка,колкото да се поеме бебето от таткото и газ към вкъщи на хладно..

# 336
И аз от сега си казвам на всички, че не намирам идването на много хора на изписване за подходящо и таткото съм инструктирала.
Иначе за дрешките, аз съм взела 56 и 62 р-ри, от размер 50 не съм взимала нищо, предполагам, че най-много за няколко дни 56 да му е по-голямо.

# 337
  • София
Да, чистим филтрите редовно. В началото викахме техници, че беше гаранционен, но сега вече мм ги сменя като прецени. За изписването аз съм сигурно една от малкото доволни, че ще дойдат баби и дядовци, че да могат да обръщат внимание на баткото. Имам теория, че докато се настаним в нас и е лудница ще приеме бебето по-леко. Докато ако сме само четиримата ще се суетим около бебето и нама да мога да му обърна необходимото внимание. А за в болницата честно казано, грам не ми пука кой ще дойде, стига да си ходят после,да не очакват да ги събирам в нас. До колкото си познавам кумовете ще е така, за това нямам притеснения.

# 338
Даже и не съм мислила тези неща за изписването. Само си набелязах рокличка за мен и си я пера да си я сложа в багажа. На бебока още не съм наресала нещо за изписването. Иначе който иска да идва, на 150 км от нашия град едва ли ще са много желаещите. Със сигурност ще дойде свекървата, че тя ще е единствената баба на бебето, иначе за прабаби ще има 2. Не знам дали ще е разумно сестра ми да дойде с моя, че да не вземе да роди по пътя, ако все още не е родила, че нали с нашите 3 дни разлика нищо не се знае 😆
ПП: не си мислете, че имам много багаж. Взела съм единствено рокля за изписването и свещички Профенид. Имам едни тубички където ще си сложа шампоан балсам и маска за коса и интимен гел. Нощници още нямам, но като отида да се видя пак с АГ ще питам какво точно да си взимам 😁

# 339
Да опцията с баби и дядовци като има по-голямо детенце е разумна, но при нас е първо и аз мисля да го играя асоциална- с татко под ръчичка и вкъщи. Адски ще се напрегна да ми се събера фамилията, защото айде ще кашеж родителите, ама ние и двамата имаме сестри, моята е семейна с деца , а на ММ е шантава студентка и не мога да разчитам как ще се изолира поне една седмица, за да не лепне някой вирус на бебето.

И наистина както казвате е въпрос  на приоритети- по-рано говорих с една позната,която ме пита как съм и аз така отгоре отгоре викам добре- сега какво да и кажа,че съм тотално изкуфяла от хормоните,чак сама си се дразня, не спя и ме болят вътрешностите и ми се гади Grinning  И тя ми викаа
ама най-важното уреди ли? И аз почвам да мисля сега какво количка, стол, пелени, дрехи ала бала, нещо изпускам и тя : " Не, не  фотосесия за бременни. Не може да родиш без, ще съжаляваш цял живот,ако не направиш".

Не ме разбирайте погрешно и на мен ми харесват, ама толкова съм се омотала във всякакви други неща и притеснения,че даже не се бях сетила, но да различни хора,  различни приоритети Grinning

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 18:12 от mexicana___

# 340
  • Замък сред облаците
Мда, и аз такива неща пропускам. Даже шок - няма да си правя нокти и прическа за раждането (даже трябва да ида да ми свалят гел лака идната седмица). Едно че пулсоксиметрите с лак засичат трудно, второ че ноктите ми растат нечовешки бързо от бременността и са здрави и твърди - не си представям как ще “боравя” с бебето, ако не ги поддържам изрязани до дъно.

# 341
Аз бременни фотосесии изобщо не харесвам. Още повече тип "Риана" не виждам нищо симпатично в бюстие и огромен гол корем. За мен това перчене с корема е неразбираемо. Но пък харесвам много фотосесии на новородено бебе🤗толкова са сладки, малки пашкулчета. Това мисля да направя аз.

# 342
Специална фотосесия за бременни няма да правя. ММ ще ме снима в градинката на зелено. Харесах си една черна рокля, от моите. Не съм купувала специална.

# 343
Във всичко, което облека, се чувствам като "биренка". Не знам дали ще се харесам с някоя рокля за изписването. Казала съм на родата, че искам да сме си тримата с бебето в началото, особено докато и таткото е вкъщи. Само мъжът ми на изписването, който иска да се сърди. За да няма неприятни изненади, датата на изписването може да се пази в тайна.
И ние ще сме на климатик през лятото от другата стая, че мен ако ме подухне, веднага съм със синузит. В момента вкъщи е 27 градуса на отворени прозорци, без да е най-горещият ден в годината...
Също не съм фен на фотосесиите за бременни, имам си снимки от телефона за спомен, стига ми.
Имам питане за стерилизацията. Мислех предварително да стерилизирам шишенца и биберони, но ми се струва, че няма логика. Сигурно от момента, в който се извадят нещата от съда вече няма начин да се задържат стерилни? Т.е. ако правилно го мисля, всичко се стерилизира директно преди употреба?

# 344
Фотосесия от най-дебелия период в живота ми - да бе да хаха. Честно казано, дори и с перфектно тяло не разбирам полуголите сесии с корем, някак ми се бият нещата. Да си направиш някоя снимчица с таткото и корема за спомен и да запечаташ радостта от очакването вече е друго Simple Smile Но това си е мое мнение, аз като цяло доста от нещата, които бременните правят не ги разбирам, свързани с показност, но аз съм и една сравнително интровертна и умерено суеверна личност, та може и оттам да идва цялото нещо

Общи условия

Активация на акаунт