Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 310
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
При нас каката е родена декември, а знаете зимата е трудно да се съберат повече хора за празнуване и държах да е с имен ден в по-топло време. Така тя има 2 празника и не върви бебка да е 2 в 1. Затова търсех име в по-студените месеци.
 Витан наистина е рядко срещано в наши дни. Като порасне ще му викат Дон Вито Корлеоне 😁

ако някой знае кой е дон вито корлеоне, като порасне. аз самата не съм гледала кръстникът, та трябваше да гугълна Simple Smile

# 526
Да, аз съм изумена хората как изчаткват и дори по принцип да  се държат нормално, решават,че трябва да ти дават акъл как да се казва детето. Аз никога никой не слушам и много мразя да ми се дава акъл.. но сега поредният абсурд, нашите бащи се казват почти по  еднакъв начин, името е хубаво, но вече имаме детенце в семейството кръстено на един от тях, съответно не смятам  половината рода да е с едно и също име, но имаше и такива подмятания или пък на свеки включванията,която е измислила някакво тъпо име,което е между моето и на ММ и така му вика на бебето, докато не сме им кажели, ами ще чакат до юли Grinning

# 527
  • Велико Търново
Моят мъж много държи да бъде кръстена на родителите ни, да сме продължели традицията. Лично аз много не харесвам това да се кръсти на някого, предпочитах да си има свое име или поне да е кръстено на баща си. Но в крайна сметка стигнахме до име между двете баби, важното е че и на двама ни ни харесва. Само се надявам да не е вярно, че на когото кръстиш детето ще има неговия характер,  че ще бъде доста странна комбинация 🤣. Майка ми е тих и кротък човек, който се оставя да я тъпчат, а свекито е обратно, налага си мнението, все мърмори и не се оставя никой да я манипулира. Та сме се спрели на Виктория.

# 528
Името, което аз харесвах беше Алиса. Но моят мъж хареса много Ивана, защото е чужденец, а името звучи хем славянско, хем интернационално. Хареса му как звучи с фамилията му, подобно на Ивана (Иванка) Тръмп. Аз бързо се съгласих, защото майка ми е Ива и това я направи супер щастлива. От този момент не обсъждаме друго име. Голям плюс за мен е, че детето ще има голям празник зимата, а рождения ден ще е лятото.
Разбира се, споделянето на хората за името вече не го правя, не от някакво суеверие, а просто защото явно са глупави и нетактични. Включително един наш (по-възрастен) приятел каза, че в чужбина звучи добре, но тук е просташко и елементарно име. Щели да ѝ викат Иванка (в което силно се съмнявам). Имало и поп фолк певица такава. (И какво от това?). Според баба ми също е грозно, защото е кръстено на майка ми.
Мога да напиша цяла книга с нетактични изказвания, които съм чувала, повреме на цялата си бременност. Вече спря да ми пука.

# 529
Момичета, вчера не съм ви чела и сега наваксах! Grinning

Относно праха - аз си взех зеления Тео бебе, пуснах дрешките в пералнята, която има програма за бебешки дрехи и като ги извадих, не миришеха на абсолютно нищо.

За името - ние с ММ много съжаляваме, че споделихме изобщо с когото и да е било за името, защото стана голяма драма в нашето и в неговото семейство, което донесе изключително голямо напрежение. Първоначално искахме да е на баща му, но не ни харесваше цялото име и решихме само буквичката ( аз също съм кръстена на моя дядо само с буквичката, сестра му също, затова изобщо не ни хрумна, че ще има някакъв проблем ). Но, стана огромна драма - той не искал да е кръстено на него, защото така само с буквата все едно не било на него, не искал хората да си мислят, че е на него и тем подобни щуротии ми наприказва, което, както можете да предположите, влияе зле на бременна жена и съответно се разплаках. А така харесвах името! Но, сега като го чуя това име, го свързвам с тази неприятна ситуация и ми е тъпо, а съответно и ММ се обиди доста.
Споделихме на моите родители, които като хора, които са кръстили собствените си деца само с първите букви, в началото много бяха против реакцията на родителите му, защо имали проблем с това и т.н. Решихме да е на баща ми, но - същата случка, как така само буквата, та те даже нямат нищо общо с имената, абе - едни и същи приказки! Затова, решихме да не е на никого - в момента всички са сърдити и ни упрекват, но като са недоволни от всичко..! Също така, сънувах, че бебето се казваше така и още повече се убедихме в избора. Simple Smile

Вчера бях на абитуриентски бал - не знам от многото стоене на стола ли, днес адски ме болят кръста и опашката, чак се притесних - не мога да стана, да седна нормално.. Иначе бебето рита, дано не съм му навредила по някакъв начин, но беше на сестра ми и то не в града, така че нямаше как да си тръгнем много рано..

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 13:35 от hopetohope

# 530
hopetohope, ако е било дървен стол със сигурност е това. Мен ме боли от пейките на площадките.

# 531
тежи на опашката, затова така става Simple Smile аз често имам нужда от помощ за ставане, когато съм седяла по-дълго време . раздвижване и упражнения обикновено ми помагат

# 532
  • гр.Пловдив
За името решихме, че ще е на двамата дядовци Георги и Никола, да празнува 2 именни дни и да е успешна като тях, а и ни харесва как звучи Гергана - Никол, на галено Гери-Никол Stuck Out Tongue Winking Eye

# 533
Дървен, уж с мекичко отгоре, ама.. 😃

hopetohope, ако е било дървен стол със сигурност е това. Мен ме боли от пейките на площадките.

# 534
Моля за помощ. Далеч съм от цивилизацията, а умирам от кисилини. Тука ми предлагат ЕМАНЕРА, чета в нета, нищо не пише за бременни. Някой с мнение?

# 535
Моля за помощ. Далеч съм от цивилизацията, а умирам от кисилини. Тука ми предлагат ЕМАНЕРА, чета в нета, нищо не пише за бременни. Някой с мнение?
На мен ми помага много една малка лъжичка сода разтворена в малко вода.

# 536
Esomeprazole е активната съставка, не е изследвана върху бременни, т.е. не може да се каже дали е опасна или не според сайта на NHS. (https://www.nhs.uk/medicines/esomeprazole/pregnancy-breastfeedin … ing-esomeprazole/)
Пробвай с домашни лекове. На някои жени помага газирана вода, на мен ми помага донякъде студено прясно мляко на глътки.

# 537
Здравей, аз съм доволна от Антиметил. Таблетките са против гадене и повръщане. Лично аз съм го пила при силни и непоносими киселини. Препоръчвам ти го.
Може да се употребява от бременни жени.

Състав: Стандартизиран екстракт от джинджифил (Zingiber officinale) – 50 mg (съдържа 10% gingerols)
Съдържа още: целулоза; пълнители: калциев фосфат, силициев диоксид, магнезиев стеарат; филмово покритие: хипромелоза, титанов диоксид, талк, глицерол

# 538
  • Sofia
О, аз съм готова вече да се бия. Как не им омръзна на тия хора да ми набиват канчето и да ми обясняват аз как не разбирам. На моя техните са разведени, но тъй като и двамата са с буквата В.... бебето да е Виктория,иначе не! Викам иначе ще го върнете ли, кво?
И аз съм пред житейска дилема обаче. В моето семейство, не насила, а от уважение и желание се е случило, че от 200 години се редуват Мария и Калина. Майка ми и братовчед ми - Калин/а, аз и баба ми- Мария и така до пра-пра баба ми. И като чуха, че е момиче си чакат Калина. Аз го харесвам името, много ми е скъпо, но никога не съм чувствала, че мога да нарека това бебе така.Сега се чувствам като предателка.😂
С таткото решихме да не е кръстена на никого. Името, което си харесахме  дори изтеглих после  от първия път сред  още 50 листчета с имена в една купа. Иначе всякакви коментари. Не било хубаво да се мисли името предварително, до 40-тия ден да съм къпела бебето само с жълтък да му се в твърдят костите(?!), да не съм викала докато раждам, да не е страхливо бебето(викам ела го роди ти) . Искам да ви кажа, че всички знаят как точно трябва да гледам Моето бебе.Казвам ви, ще се бия 😂😂

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 19:01 от Marsythecat

# 539
Esomeprazole е активната съставка, не е изследвана върху бременни, т.е. не може да се каже дали е опасна или не според сайта на NHS. (https://www.nhs.uk/medicines/esomeprazole/pregnancy-breastfeedin … ing-esomeprazole/)
Пробвай с домашни лекове. На някои жени помага газирана вода, на мен ми помага донякъде студено прясно мляко на глътки.

Как се ползва това приложение? Написах две наименования на лекарства и нищо не ми излиза Confused

Общи условия

Активация на акаунт