Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 305
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Marsythecat хахахах мале смешно ми е ама не ти е лесно със сигурност. Аз не знам какво да правя, теле съм и на инат бих я записала Алиса, ама ще е тъпо да не се съобразя с таткото. Който също е голям инат и не мога да разбера наистина ли не му харесват моите предложения за имена или го прави на инат. И сега заради глупостите на свекърва ми и Екатерина (а беше мое предложение) не искам да се казва (тя е Емилия), казвам ви изобщо не искам да свързвам това бебе с нея по никакъв начин, толкова съм и бясна. Алис ако го кръстим също както каза някой по-горе ще ми напомня сигурно цял живот за тая гадна случка..
За киселини мен газирана вода ме влошава, но наистина прясно мляко на глътки ми помага. Също една малка лъжичка сода за хляб ми помага. Млякото обаче го предпочитам..

# 541
И при мен от сега се започна със съветите от преди 100 години.. Много е досадно! Пък и се опитват да се налагат - как така нямало да ги следваме?! Също, вчера се изненадах как хората смятат за удачно да те галят по корема, еми беше странно - минават и всеки те пипа по корема и такива..

О, аз съм готова вече да се бия. Как не им омръзна на тия хора да ми набиват канчето и да ми обясняват аз как не разбирам. На моя техните са разведени, но тъй като и двамата са с буквата В.... бебето да е Виктория,иначе не! Викам иначе ще го върнете ли, кво?
И аз съм пред житейска дилема обаче. В моето семейство, не насила, а от уважение и желание се е случило, че от 200 години се редуват Мария и Калина. Майка ми и братовчед ми - Калин/а, аз и баба ми- Мария и така до пра-пра баба ми. И като чуха, че е момиче си чакат Калина. Аз го харесвам името, много ми е скъпо, но никога не съм чувствала, че мога да нарека това бебе така.Сега се чувствам като предателка.😂
С татко решихме да не е кръстена на никого. Името, което си харесахме  дори изтеглих после  от първия път сред  още 50 листчета с имена в една купа. Иначе всякакви коментари. Не било хубаво да се мисли името предварително, до 40-тия ден да съм къпела бебето само с жълтък да му се в твърдят костите(?!), да не съм викала докато раждам, да не е страхливо бебето(викам ела го роди ти) . Искам да ви кажа, че всички знаят как точно трябва да гледам Моето бебе.Казвам ви, ще се бия 😂😂

# 542
Нищо не ми помага, но ще чакам да се прибера по-късно и ще пия гадни гавискон Joy
Алиса ми е едно от любимите имена,  но който както го усеща.
А за пипането по корема, една ме пипа оня ден и вика, ооо тука ръчичка усещам. А аз от инжекциите съм цялата на буци и и показвам и викам не, инжекции са Joy тя изпадна в ужас като видя синините Joy  А аз искрено се забавлявам . Ми да знае, да не пипа повече.

# 543
  • София
Днес свекърва ми ехидно чакаше да я помоля да дойде за 1-2 седмици като родя да ми помага с баткото, че след секцио ще ми е трудно с двамата. Ама не я викнах, умишлено защото знам, че ще ме изнервя повече. Тя пък после споделила на моя мъж, че лятото няма как да дойде, защото ще и умрат цветята в градината, зимата ще дойде. !?! Абе ако тръгна да ви описвам за изминалия месец в който бяхме заедно на какви глупости се наслушах, книга мога да напиша. Grinning Ама евала, мъжа ми и той поне се потресе, че цветята са и по-мили от внуците. После да съм си кръщавала детето на нея, ама ха.
Едно от най-абсурдните неща, които съм чувала от тези бабини деветини е, че привечер трябва да събереш простора, защото бебешки дрехи не трябва да нощуват на терасата - не било на добре. Grinning Grinning Grinning Бас ловя, че това го е измислила някоя снаха като мен с мързелива свекърва, която не е искала да събере дрехите от простора. Laughing
Алиса никога не ми е било любимо име, просто това дете си го усещах с това име, някаква интуиция. И много други имена има, които ми харесват ,но просто не мога да си представя моето дете да се казва така. Може и в мен да е проблема и в хормоните ,не знам вече. Губи ми се линията кое е нормално и кое ненормално.

# 544
  • Замък сред облаците
Как се ползва това приложение? Написах две наименования на лекарства и нищо не ми излиза Confused

Пише се активната съставка на лекарството на латиница. Имената на лекарствата са локални, ако тук е панадол, в САЩ е тиленол.

За нощуването на простора е старо поверие, да не ги хеанат зли сили - реалността е: да не се овлажнят от сутрешната роса и да не разболееш бебето с влажни дрешки (едно време не са имали по 20 чифта дрехи и памперси и всичко е било в постоянен оборот на носене)..

# 545
Моля за помощ. Далеч съм от цивилизацията, а умирам от кисилини. Тука ми предлагат ЕМАНЕРА, чета в нета, нищо не пише за бременни. Някой с мнение?
Александрия, Еманера съдържа активното вещество на лекарството,което имам за гастрит. Последно като бях на преглед питах АГ дали при нужда мога да го пия,отговори ми,че мога да го пия ,но да не прекалявам и да го пия само при силни болки. Така,че ако е нетърпимо положението пий.

# 546
Това с жълтъците не го бях чувала, а направо може да е опасно!
На съветите на бабите една усмивка и едно Мхмммм, толкоз! Повече се забавлявам като баща ми започне да раздава съвети (не е гледал бебе) и реплики от порядъка "Майка лесно не се става". Ти ли знаеш, тате? Grinning Беше ми изцепил и нещо от порядъка, че мъжът ми не можел да къпе бебето, защото било момиче?! Сега като го пиша всичко това, се чудя дали да не отворя книга за бисери и да си ги записвам...човек е хубаво да гледа от веселата страна, ако може.

# 547
  • София
Ооооо баща ми беше единствения, който ми повтаряше "майка не се става лесно" Grinning Не знаят ли колко абсурдно звучи от тяхната уста.

# 548
Има една щуротия да се къпе бебето в листа от орехова шума, отвара...представям си моето бебе с прозрачната бяла чувствителна  кожа как го кисна и то се отказва от мен чрез държавен вестник...

Иначе свеки бисерите, довод да дойдели вкъщи след изписването да сме къпели бебето, викам спокойно то ще е изкъпано в болницата. Плюс че си изместиха морето с 1 седмица като жест и сега видиш ли трябва бебето да се роди  точно  на термин, че иначе как щели  да го видят Grinning На моменти се изнервям, но основно ми става смешно. Но слава богу, че живеем отделно и не се виждаме често,  чудесни хора са, но така на битови ниво нямаше да се разберем хич.

Баща ми вика, аз съм изтърпял майка ти и сестра ти бременни, ама с теб не могада изляза на глава и май се отказа на дава акъл.

# 549
А някоя от вас чувала ли е за мазане със сол Anguished

# 550
  • Замък сред облаците
Ето един материал от доктор дерматолог с коментари за осоляването, обтриването с мас, ракия, къпането с яйце и прочее традиции: https://todeva.com/blog/kakvi-sa-posledstviyata-ot-osolyavane-na-bebeto-360

Ореховата шума има антисептично действие и се препоръчва при кожни проблеми, част е от народната медицина, присъства и сред леченията на Петър Димков, НО не е показна за новородени.
Примерно при сериозно подсичане може да се мие дупето със смрадлика/тетра, слаба отварка, с много добър антисептичен и оздравителен ефект. Впрочем, майките също могат да ползват киснене в смрадлика или компреси по 5-10 мин след раждането, за разкъсвания, шевове и хемороиди.
Мазането със сол е противопоказно, във форума е дъвкано много пъти - изгаря кожата на бебето, а е криворазбрана останала традиция от някога, когато хигиената е била под всякаква критика.

П.п. Много от тези традиции са имали своя смисъл и ползи за времето си, но отдавна са излишни и мотивът “майка ми/баба ми/свекърва ми така правеше/така каза, че трябва” не е достатъчен аргумент.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 20:48 от АА

# 551
Точно - в тези отминали традиции е имало смисъл и логика, но са наистина от едно време и бас хващам, че всеки който "съветва" сега дори не може да се обоснове защо трябва да се прави така.
На мен такива стари съвети не са ми давали и акъл за имена няма, въпреки че накрая може да има обидени, но няма как да се угоди на всички.

Преди коментирахме изписването - нашите и свеки дойдоха, подържаха я за снимки и после айде в колата и всеки по пътя си. Може би и сега така ще бъде, ще обсъдим с ММ, но у дома никой няма да идва със сигурност. И за помощ няма да ги моля, просто искаме ние сами да си се оправяме. С първото така стана, бях казала на майка ми само да има готовност, ако трябва, но всъщност много добре се оправихме двамата и сами си я къпахме и рязах нокти и всичко. Свеки навсякъде ни хвалеше, в родния град на ММ никой не можеше да повярва, че тя не е идвала да ни помага с тези неща 😂

# 552
Ооох, момичета, весело ми стана с тези стари “бабини деветини”. Смях, смях. Не зная кой ги е мислил и с каква житейска логика, ама… то жълтъци, то орехова шума, то чудеса! Не ги бях чувала. Еййй, забавлявам се истински.
Че иначе ми се плаче. Едвам се мъкна вече, а баткото е див и щастлив и е малко дяволче. Не мога да търча след него вече… ММ е зает и мрънка, че му идва в повече като помага, майка ми не може да се включи кой знае колко… Абе… “Цъфтя и Вързвам” 😁
Ще го избутаме този месец все някак.
Имена не сме споделяли, за да не слушаме коментари. Емоционална съм и няма да ми стане никак хубаво. Дори и позитивни да са, за мен е много лично и само ние двамата си знаем. Като се появи, живо-здраво, ще го съобщим и толкова.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 21:44 от HappyRSmile

# 553
  • София
И при нас подобни истории. Хем искат бабите да дойдат на изписването, хем са си направили планове за почивки и само ми казват гледай да не е преди Еди си коя си дата, ама да не е след Еди си коя си, и са ми оставили един кратък диапазон 😂😂😂😄 все едно аз ще реша, кога да се роди.
Името си го избрахме много рано и единодушно с ММ и не в е на никой. Не сме го крили и не сме имали и драми за избора.
Аз прах дрешките с Тео бебе и след сушилнята не миришеха на нищо.

# 554
Най-любимото ми- "Ама как така няма да слагате сол във водата като го къпете, така ще мирише потта след време!!!" или пък: "Как така няма да мажете бебето с мас?! "

Общи условия

Активация на акаунт