Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 219
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Ама как така няма да има възглавница?

Ама как така без завивка? А ако му е студено с този чувал?

Ама наистина ли ще го мъчиш с аспиратор за нос? ( покеже искам да купя) Едно време бебетата и без аспиратор си караха, ня теб ще ти е приятно ли така да те мъчат (аз просто искаммдя имам за всеки случай)

Ама няли няма да го извеждате навън (първия месец)?

Ама ти по-добре всеки ден да излизаш и сама, аз ще го гледам през това време ( за да не ме хванела депресия)

и всякакви други неродени петковци, дето изобщо не съм питала. това за солта обаче е опасно и е пълна глупост - брат ми е къпан със сол - дойде ли пубертетът, нищо не може да спре смрадта освен редовно къпане и дезодоранти Simple Smile

# 556
Ох и при мен не се спират тия възмутителни въпроси от роднините от страната на ММ: “Ама, как няма това да правиш…” и т.н. Аз, обаче, длъжна не им оставам, че и без това прекаляват с непоискани съвети. Казвам им, че предпочитам да се доверя на медицински източници, а не на техните приказки и така само въртят очи и спират да коментират. Simple Smile С майка ми нямам проблеми, тя такива бабини деветини също не харесва и не е спазвала.

# 557
Ние с ММ бяхме говорили за дете, но не бяхме решили точно кога да действаме. Сутринта на 10 октомври се събудихме, ММ ме прегърна и нацелува и просто ей така от нищото каза "искам да си направим бебе днес", та действахме(по случайност после видях в календарчето, че тогава ми се пада овулацията).Същата вечер ни се обадиха, че най-добрия приятел на ММ, човек като част от семейството за нас (момчето, което ни запозна) е починало. В същия момент вече някак си знаех, че след две седмици ще се окажа бременна с момченце и ще е кръстено на нашия приятел, който така ни се радваше и много искаше, когато някога имаме дете да му бъде кръстник. Може би за много хора ще е странно, че бих си кръстила детето на почитал човек, но за мое оправдание майката на ММ и моя баща имат същото име. Така, че живот и здраве аз чакам да прегърна Димитър. Честно казано името не ми е от фаворитите, но просто заради странния начин по който се случиха нещата чувствам, че така трябва да бъде.
Просто не го наричайте или го наречете на светеца. На кой ден Ви е термина, ако не е тайна?

# 558
Ние с ММ бяхме говорили за дете, но не бяхме решили точно кога да действаме. Сутринта на 10 октомври се събудихме, ММ ме прегърна и нацелува и просто ей така от нищото каза "искам да си направим бебе днес", та действахме(по случайност после видях в календарчето, че тогава ми се пада овулацията).Същата вечер ни се обадиха, че най-добрия приятел на ММ, човек като част от семейството за нас (момчето, което ни запозна) е починало. В същия момент вече някак си знаех, че след две седмици ще се окажа бременна с момченце и ще е кръстено на нашия приятел, който така ни се радваше и много искаше, когато някога имаме дете да му бъде кръстник. Може би за много хора ще е странно, че бих си кръстила детето на почитал човек, но за мое оправдание майката на ММ и моя баща имат същото име. Така, че живот и здраве аз чакам да прегърна Димитър. Честно казано името не ми е от фаворитите, но просто заради странния начин по който се случиха нещата чувствам, че така трябва да бъде.
Просто не го наричайте или го наречете на светеца. На кой ден Ви е термина, ако не е тайна?
Наричам го на моя баща Димитър и на свекърва ми Димитрина. И двамата го заслужават. Вътрешно си знам, че и другото играе роля за решението. Термина ми е на 3-ти юли, но се налага секцио между 17-23 юни.

# 559
Оооо, суеверията са ми толкова далечни. Това да не кръстиш дете на покойник… пълна глупост. Как да го почетеш по-достойно? Ако ти е бил скъп и свиден, идеално е!!!

# 560
А случва ли ви се, момичета, да говорите с майки, които са нашето поколение, и въпреки това да вярват в повечето бабини деветини? И аргументът към мен, когато споря или дори давам примери - ти много четеш (явно най-големият недостатък на света), то не е баш така, ще видиш като родиш! Ами, честно, много дразнещо ми действа.

# 561
Ами има много патриархални семейства все още и затова. И двете крайности не са много хубави - много модерни и много суеверни.

Всеки, който дава непоискан акъл е дразнещ 😂

А случва ли ви се, момичета, да говорите с майки, които са нашето поколение, и въпреки това да вярват в повечето бабини деветини? И аргументът към мен, когато споря или дори давам примери - ти много четеш (явно най-големият недостатък на света), то не е баш така, ще видиш като родиш! Ами, честно, много дразнещо ми действа.

# 562
Аз също съм солена, но 2-3 пъти с няколко зрънца сол във водата. Така, че все едно не съм солена.
Лошото е, че таткото все ми казва "Абе то се слага много малко, нищо няма да стане"
Това не е като да раздадеш сол, за да не ти се спъва детето. Тава е да го киснеш в сол...
Една приятелка редовно ходи на солниците да се къпе в солената вода, че после кожата я сърби, лющи се и става суха и бърза да се прибере за да отмие солта, така че сол на новородената кожа на бебето- НЕ, мерси.

Относно пипането на корема не ми пречи, защото имам чувството, че усеща хората. Ако човека е добър почва да го побутва, а ако не е спира и все едно замръзва 🤣 Имам приятелка, която няколко години се мъчиха да имат детенце, мина през какви ли не лечения и накрая на работа се появила бременна циганка и срам не срам, попитала циганската дали може да я поголи по корема. И то защото е чула, че ако погалиш корема на бременна жена и ти ще забременееш. Пипна я и вече има бебче на няколко месеца. Явно суеверието помага за да се успокоиш, когато си напълно отчаян и не виждаш друг изход.
Това е другата причина да не откажа, когато някоя позната ме попита дали може да ме пипне.
Казала съм името само на най- близките за мен хора, не знам дали ММ е казал на родителите си, но и да е казал те са такива, че не взимат отношение. Само майка му ми изцепи, че трябвало да е с дълъг ръкав поне месец... Да тя е имала лятно бебе, но почти преди 33 години, сега слънцето изобщо не може да се сравни с тогавашното, пък и детето само ще си покаже. А за името като го кажа никой не ме е гледал странно или пък да ми каже ама защо това, е не еди си как.
Когато усетите името на детето не се поддавайте на провокации, детето ще го гледате с мъжът си, а не със съседите или роднините, затова го кръстете както си искате. И да ми кажат, ама еди си кой мангал от еди си кое село се казва така не ми пука.
На работа идваха доста цигани, и даже някои от тях бяха Димитър, Иван, Стоян и куп други български имена, но какво от това? Да не си кръщаваме децата така както искаме, защото някой си казал нещо лошо за името. Изобщо да не ви пука. Чак аз се ядосах на изказването на свекървата за името Алиса, че имало незнайни циганки с това име. Еми живи и здрави да са, името е много хубаво, а и още по- важното е, че си го усетила това име за бебето.
А тези, коите още не сте измислили бъдете спокойни, защото сестра ми и мъжът и до последно са се колебаели за името с първото детенце. И в родилното на магарето казала как окончателно ще се казва детето.

# 563
Здравейте мами дасе отчета и аз.
Днес бях на преглед тъкмо влизам в 34 г.с,с бебо всичко е наред но мислят ,че няма да искара до термина.Станал е 2560кг и 48 см дълъг,малко ме притесниха поне да изчака още две седмици.Хемоглобина ми бил нисък исписаха ми лекарства,и сега започвам да пера и гладя че несе знае, а си бях толкова спокойна че има време Simple Smile

# 564
  • Замък сред облаците
Е, това, че слънцето няма нищо общо с това преди 33г е меко казано смешно. А за дългото ръкавче писах и назад - новородените нямат терморегулация, свикнали са на 37 градуса в тялото на майката, нормално е разголени да им е студено. Тук човек ще се води по обективните показатели в собствения му дом, нашият дадох пример че много се напича, но други са много прохладни (със или без охлаждащи уреди).

# 565
Прегледът на ултразвук ли е?

Здравейте мами дасе отчета и аз.
Днес бях на преглед тъкмо влизам в 34 г.с,с бебо всичко е наред но мислят ,че няма да искара до термина.Станал е 2560кг и 48 см дълъг,малко ме притесниха поне да изчака още две седмици.Хемоглобина ми бил нисък исписаха ми лекарства,и сега започвам да пера и гладя че несе знае, а си бях толкова спокойна че има време Simple Smile

# 566
Добре ще го кажа по- друг начин. Температурите са по- повишени от преди. Всяко следващо лято става все по- топло, поне това съм забелязала, а и не само аз мисля по този начин.
Не смятам да му слагам зимен гащеризон и одеяло в количката. Все пак целта не е да си изпека бебето в количката навън, а да му е добре. Затова едно тънко ромпърче и за всеки случай пелена, ако видя, че му е студено. Или пък късо ръкавче като мине 1-2 седмици от раждането му и  една пелена мисля, че е напълно достатъчно.
То е свикнало на 37 градуса, но едва ли ще си държим къщите на 37 градуса или пък ще спим на 30.
А и забравих да кажа, че тази жена е спазвала суеверието да не излиза до 40- ти ден на бебето. Но аз не смятам да го спазвам. И за разходка в количката, като се вземе предвид, че като е затворена  температурата вътре  е поне 5 градуса нагоре от тази която е навън и мисля, че стана ясно какво имам предвид.

АА при нас също е адска жега в апартамента и без климатик е 26 градуса, ходя по бельо. Представи  си като се затопли още какво ще се случи. Като ходим на къщата там е малко по- хладничко и "се живее".
Нямам предвид, че от родилното ще е с потници, но все пак ме е страх да не го претопля.
Майка ми казваше едно нещо, което имам като правилно: " Води се по детето си, ако видиш, че му е горещо ще го съблече по- рано от това, което някой ти е казал или си прочела, ако видиш, че му е студено ще го облечеш. Всяко дете е различно още от раждането му.
По- добре 2 тънки дрешки през лятото, за да можеш да съблечеш едната при нужда, отколкото 1 дебела"
Сегашните ни планове как точно смятаме да ги обличаме или пък храним може напълно да се променят. Така, че да сме живи и здрави ние и семействата ни, да си гушкаме  и да се грижим за децата си. Пък те вече ще ни покажат от какво имат нужда.

# 567
Наричам го на моя баща Димитър и на свекърва ми Димитрина. И двамата го заслужават. Вътрешно си знам, че и другото играе роля за решението. Термина ми е на 3-ти юли, но се налага секцио между 17-23 юни.
Точно така, важно е какви са усещанията Ви! Питам Ви за термина, защото и аз забременях на 10.10.
Желая Ви щастливи мигове с малкото човече!
Бъдете здрави! 😁

# 568
Новороденото по-голям риск е да го претоплим, отколкото друго. Аз съм родена в средата на лятото. От радости, украси по кошчето и прочие - хоп, топлинен удар - и са ме върнали скоростно в болницата за 10 дена.

# 569
  • София
Много ви препоръчвам онлайн лекциите на Елена Василиева (училище Ма-Ма), много са интересни и според мен реалистични повечето съвети. Специално за обличането на новороденото - има една лекция 'Първи грижи за бебето у дома' или нещо подобно беше заглавието.
В общи линии наистина по-голяма е вероятността да го претоплим, но е факт и че новороденото няма терморегулация. Така че при съвсем новородените (поне първите няколко седмици) трябва да сме по-внимателни. Затова колкото и да ни е топло на нас, първите седмици след раждането е хубаво да спазваме принципа 'както ни се иска да сме облечени ние + 1 слой дрешки'.
Във видео лекцията имаше и показно - снимки как изглежда претоплено бебе и как изглежда преохладено бебе.
Ще разпитам и в родилното живот и здраве, мисля, че могат да дадат най-добри съвети Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт