Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 325
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Не съм в групата, но ми стана странно, защо админа ви не е една от вас, а чужд човек?

За имената аз съм с близнаци момчета. Искам едното да е на мъжът ми, но се притеснявам когато пораснат другото да не се сърди и да се чувства пренебрегнато?
И не мога да реша. ММ предложи др. да е на мен, но имената със свекървата са ни подобни и не искам да си мислят, че кръстено на нея, а и ще е същотото като на починалият ми дядо на когото пък аз съм кръстена. И не знам дали е редно.

# 511
Име избрахме най-после. Няма връзка с роднините. Всъщност не познавам жена с това име. До колкото знам ММ също. Голяма чуденка беше, все се ровех в сайтовете с имена. Пишехме и драскахме в един списък. Събирахме идей и от роднини. Дълъг процес беше. Но и аз не искам да го казвам на никого преди да се роди детето.

Мисс, имала си си истински контракции. Надявам се да са отминали. Колкото до идей за името - хващаш големите празници - Ивановден, Гергьовден, Никулден, Цветница и т.н. и който светия или пък ритуал свързан с празника ти е най-на сърце за него ден избираш име. Толкова са си хубави имена като Иван, Николай, Георги, Явор, Христо, Симеон, Йордан, Стефан.

За хемороидите и аз препоръчвам фитороид. Има вариаант за бременни.

Фейсбук групата, няма общо с тази в бг мама и затова не е някой от нас. Просто вякои от нас членуват в нея.

Пера на 60 градуса с тео бебе и после в сушилнята.

# 512
Аз ползвай Сенсимо прах за пране, няма аромат. Пере добре и съм доволна. Минахме на други може ми чак след годинката. Сега пак от него взимам.
За името го бяхме решили още преди да се роди първото, но излезе момче и решихме, че това ще си остане за момиче ако имаме, а измислим друго за момчето. Искахме да си отиват двете имена и опция ако второто е пак момче да го кръстим с мъжкия вариант. Е момиче е и ще си го ползваме сега. Тогава много късно измислих ме името, само баща ми се зарадва искрено като го чу, въобще няма нищо общо с неговото име. Всички бяха в ступор. А докато го измислим минахме през 100 варианта и реакцията на хората беше потресаваща. Сега с момичешкото е по-стандартно, но вече никой не ни пита, защото очакват нещо странно и не смеят да питат Joy ние си я наричаме така от ден 1 и малкия даже и е измислил галено име и така и вика. А за галено име, за малкия нямахме и му викахме как ли не в началото, сега сме му измислили и вече си има. Те децата сами си измислят в един момент.
Не знаех за фб групо до преди няколко дена, не съм в нея и нямам намерение. Не съм конфликтна, но знам от предната бременност Какво става в тия групи и нямам намерение да си го причинявам  Joy та и аз не знам каква е драмата там.

# 513
Аз прах с Персил, има мноого лек аромат, не знам как са другите, но този си ми мирише на бебе Heart Eyes

Относно имената аз се спрях на Божидар и Виктор, а ММ - на Александър и Симеон, но решихме компромисен вариант - Виктор и Симеон, за сега тези ще бъдат. Честно на мен всяко ново нещо ми е странно и докато свикна с ново име, пък после с някакво обръщение... Но с тях няма да имам време да отлагам 😁 Някои дечица си идват с имено - на празник, друг е въпроса, че някои родители не искат да имат 2 празника в 1. Всичко е индивидуално Blush

А относно фб групата - админката нещо се е взела много на сериозно, била админ на няколко групи и се държи като шефка. Спазваше се добрия тон, докато не се намеси тя и реши доста да блокира и трие коментари, защото така и изнася Simple Smile

# 514
Аз не можах да спя тази нощ от притеснения, заради контракциите. Пих Но шпа и ме отпусна. Направо съм забравила, че подготвителните контракции бяха само стягане, без болка. Аз имах лека менструална болка, слава богу не отиваше към кръста, че да съм се шашнала още повече, ама какво ли не ми мина през главата. Рано ми е, утре влизам в 34 седмица и не му давам да излиза поне още месец, но кой ме пита.
Представям си как като кажа на АГ ще ме изпрати на тонове или директно в отделение, а сме до никъде все още с подготовката. Даже днес имахме планове да отидем да напазаруваме, каквото остана за бебето...даже комплект за изписването няма още.  Стаята не сме я почвали още, защото все няма време, а аз сама нищо ме мога да свърша. Много ми е тежко и едва върша нормалните ежедневни задължения.

С ММ не искаме да кръщаваме на никой от родителите ни, защото все ще има някой сърдит. Синът ни също не е кръстен на никой, но ми е много неприятно, че свекървата разнася навсякъде, че бил кръстен на свекър ми (което не е така, близки имена са, но не е с цел. Даже първите им букви не са еднакви). Името на сина ни бяхме избрали още преди да забременея даже. Не се е налагало да го обсъждаме толкова и ни беше спокойно. Още тогава си мечтаех да го кръстя на ММ, но не с пълното име, а поне буквичката, само че така и не стана. Сега вече съм съгласна второто да е изцяло с името му, но както вече споменах баткото се сърди и не дава, защото щели да бъдат с еднакви имена и ако някой извика по име щели да се обръщат и двамата. На мен притесненията са ми, че баткото може да се разсърди и чувства пренебрегнат, затова се колебая вече. Другият вариант е да е с моята буква. За него баткото се съгласи, даже това беше първото име, което той предложи, но пък някакси не мога да го усетя името.
Филме, това правих и аз. Карах по азбучен ред, отварях календара с именни дни, гледах и какви именни дни се празнуват около юни и юли...и греда.
Не казвам, че не са хубави тези типично български имена, но на мен не ми допадат Иван, Петър, Симеон и т.н. ММ също е с име на владетел, но то ми харесва поне. Не си представям да чакам да родя и тогава да реша как ще се казва.

# 515
Като говорим за реакции на роднини, вчера тъкмо обсъждах с майка ми името (тя знае отдавна) и баща ми като чу (все бях останала с впечатление, че съм му казала) и вика - как, това е много старо име, вече не се използва, все едно е някой дядо, помислете си пак!
Много ме изненада такава реакция. Но може би и други хора ще мислят същото. Нека споделя какво сме избрали - Витан.

# 516
На мен ми харесва много, но аз съм фен на имената, които не се срещат често и нямам против да са стари. Имаме и приятел, на когото викаме Вито и е готино според мен Simple Smile

# 517
  • София
Момичета Сано Максима има много лек или почти никакъв аромат след като се изперат дрехите. Да не слагате по-голямо количество? Той е много силно концентриран и се слага много малко. Леля ми е представител на Сано и само с него сестра ми пере дрехите на племенницата, всички бебешки дрехи миришат само на бебе. Перем на 40 градуса всичко, включително и наши дрехи. Не помня преди четири години как е било с баткото, но пак ще взема от него, точно защото не мирише много и не ме дразни.
Относно имената - не мога да разбера защо се чувстват длъжни да изкоментират дали им харесва или не?!! Свекърва ми уж на майтап ама само обработва другите да ни предлагат да кръстим бебето Емма, понеже е в нейния месец. Е , и!? И си измисля всякакви тъпотии, за да ни откаже от това, което искахме - Алиса. Имало някакви циганки на село, дето се казват Алиса и били черни и грозни. Много ме е яд ня нея, честно! Еми да ама успя - сега мм се е заинатил и иска да е Алис. Да не е като онези въображаеми индивиди на селото, които никой пък освен нея не познава. Пълни глупости, толкова ме изнервят, че съм готова да се откажа от името вече. Само ме е яд, че всички свикнаха и само питат какво прави Алиска, включително и сина ми. Съвета ми е - не казвайте изобщо на никой как ще го кръстите. Пред свършен факт няма какво да мърморят. Направихме грешката да кажем, защото с Калин нямахме никакви коментари и абсолютно всички приеха името. Само за това се подведохме и споделихме.

# 518
Ние с ММ бяхме говорили за дете, но не бяхме решили точно кога да действаме. Сутринта на 10 октомври се събудихме, ММ ме прегърна и нацелува и просто ей така от нищото каза "искам да си направим бебе днес", та действахме(по случайност после видях в календарчето, че тогава ми се пада овулацията).Същата вечер ни се обадиха, че най-добрия приятел на ММ, човек като част от семейството за нас (момчето, което ни запозна) е починало. В същия момент вече някак си знаех, че след две седмици ще се окажа бременна с момченце и ще е кръстено на нашия приятел, който така ни се радваше и много искаше, когато някога имаме дете да му бъде кръстник. Може би за много хора ще е странно, че бих си кръстила детето на почитал човек, но за мое оправдание майката на ММ и моя баща имат същото име. Така, че живот и здраве аз чакам да прегърна Димитър. Честно казано името не ми е от фаворитите, но просто заради странния начин по който се случиха нещата чувствам, че така трябва да бъде.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 11:16 от March93

# 519
И ние сме готови с името, но също го пазя ревностно в тайна. Славянско е. Имам още едно подготвено, ако случайно получа някакъв факс пак!
Харесва ми иначе името Невена, което споменахте, при нас беше една от опциите, които обсъдихме.

За препаратите за пране, както казах с Тео Бебе изпрах, но програмите на новата ми пералня са много дълги, не ги съкратих умишлено и се въртяха дрешките над 3 часа с допълнително изплакване. Сушилнята също отне много от аромата, в момента почти не се усеща. Много зависи от водата в района, в който живеете. В София водата е отвратително мека и отмива много трудно!!! В родния ми град Сливен е доста твърда и тези проблеми ги няма (има други - варовик Laughing).

Преди седмици си взех слинг ползван 2-3 пъти и дойде миришещ супер силно на омекотител, направо ми се насълзиха очите! Порових в нета как да махна аромата и най-простото решение се оказа абсолютно ефективно. Изнесох го на сушка на вятър и слънце, за 6-7 часа нямаше и помен от миризми по него. Така, че ако след пране дрешките миришат все още силно, пробвайте малко да ги поиздуха ветрец.

# 520
Аз изпрах с Тео бебе,без омекотител и през сушилня и да ви кажа ,че почти няма аромат. А в другата ни къща ( ние сме малко номади,между две населени места и се подготвям и на двете😀) ,след съхнене на слънце 5/6 часа,съвсем не се усеща. Относно имената,аз още като видях положителния тест за бременност,знаех че ще бъде или на баща ми или на майка ми и то точно техните имена. И двамата са покойници,но дълбоко в душата си знаех,че те ми помогнат и ще я пазят. Един вид обърнах суеверието в мой душевен комфорт,а и съпругът ми е кръстен на покойния си дядо и даже е късметлия. Та малко дълго стана ,ама се надявам живот и здраве ,да си гушкам скоро Жана.

# 521
Аз нямам нищо против да се кръсти на починал човек - както го чувстваш, това е важно, а ако си с голяма рода да не казвам, че винаги може да се върне назад и да се намери.

Много харесвам български имена, още по-хубаво, ако не са често срещани. Витан е готино.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 10:54 от deska90

# 522
Моят мъж така ме ядосва! избрали сме 2 имена (по-скоро накрая аз надделях), и сега му викам...казвай,взимай решение,че няма да ти звъня от родилното да решаваме....
Ама го чакам. Не могъл да го измисли окончателно,щяло само да си дойде. Накрая май ще остане изненадан 🤣🤣🤣🤣🤣

# 523
При нас каката е родена декември, а знаете зимата е трудно да се съберат повече хора за празнуване и държах да е с имен ден в по-топло време. Така тя има 2 празника и не върви бебка да е 2 в 1. Затова търсех име в по-студените месеци.
 Витан наистина е рядко срещано в наши дни. Като порасне ще му викат Дон Вито Корлеоне 😁

# 524
За първото ми дете още като казаха,че ще е момиче и вече знаех, че ще е Александра, кръстена е на мъжа ми. Но за второто имах две избрани, но мъжа хареса първото и така ще е. Никой не знаеше нито първия път, разбраха в родилното вече след като ни видяха , нито сега знаят. Само ние 2 го знаем, даже и на каката не казваме, че цялата детска градина ще знае 😁😁😁

Общи условия

Активация на акаунт