Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 080
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
Аз още донякъде мога да си хлътна корема и получавам малка видимост, останалото с напипване.

Днес съм на тонове, този път ще ям малко преди това, дано да будува бебо.

Чудя се вече какво да обличам. В тази жега само с голи крака ми понася, но се оказа, че заради корема, роклите доста са ми окъсяли. Не искам специално да си купувам дрехи за бременни на този етап, защото то малко остана. Ходих да търся по-разкроени рокли или поли, които да си нося и след това, но наистина със стърчащ корем си е трудно да уцеля модел, който ми допада.

# 721
В петък съм на кола маска, най-вероятно последната преди раждането, мисля че ще успея да бъда в приличен вид. Но и аз се утешавам с мисълта, че АГ сигурно се е нагледал на всичко, едва ли съм най-страшния случай Grinning Пък и само в началото прави такъв вид прегледи.

Аз си обличам моите си рокли, нормалните, само една си купих специално за бременни. Да, понякога може би не е много естетически добре отпред, но грам не ми пука, прекалено голяма жега стана. Днес планирам даже цял ден да се крия.

# 722
Аз пък се чудя кога да си запиша час за последна кола преди раждането 😁 в началото доста се притеснявах и гледах често да ходя, ама след като се издухме така, започна и повече да боли и започнах на месец и половина и не ми пука как изглеждам.. бая са се нагледали, така че... 😁

В петък съм на кола маска, най-вероятно последната преди раждането, мисля че ще успея да бъда в приличен вид. Но и аз се утешавам с мисълта, че АГ сигурно се е нагледал на всичко, едва ли съм най-страшния случай Grinning Пък и само в началото прави такъв вид прегледи.

# 723
Ами аз ходя от години на кола маска и съответно растат бавно и нарядко, на месец и половина ми е добре като период. Относно болката е супер притъпена, мисля че тялото се подготвя за раждането и една кола маска бълха го ухапала 😂 Не знам дали ще издържа до термин, така че трябва да е ок за големия момент.

# 724
  • Замък сред облаците
Интересно, аз знам че особено последния триместър не препоръчват кола маска и епилатор, защото може да предизвика контракции болката от издърпването.

# 725
Аз май само кола маска правя от 15г. От няколко години имам и филипс лумеа и съм доста доволна. Сега съм го спряла и само на кола ходя, ама тя ми е много близка и преди всеки преглед съм първо при нея Joy, та на 2-3 седмици,  не че има нещо за махане ама там да чисти каквото има. Аз не виждам и я използвам да ме огледа тя, че ММ е податлив и гледам да не го дразня, че секса е забранен Joy
За колата съм питала доктора с първата бременност. Каза че няма никакъв проблем, бях последно деня преди да родя. И понеже сега си ходя често съм спокойна, че няма да има изненади.

# 726
Аз преди да забременея ходех на кола маска,но после не посмях, вените ми се влошиха и с епилатор много ме боли и гледам да не си докарам контракции и за съжаление стигнах до добрата стара самобръсначка.

Аз мисля да хапна  някъде 2 часа преди тонове, хем да не ми е много тежко като легна, хем да не е гладен той, макар че предния път спа цял ден, сложиха коланите и полудя направо.

# 727
  • София
Да, при нея съм. И ти ли? И аз вчера бях на тонове в 12 часа, също за 3-ти път. Подпитвам за прегледи, но все ми казва за другия път само тонове пак.

Krisinka, ти при Апостолова ли си или бъркам?
Вчера бях на тонове за трети път. Първите два бяха без преглед, но вчера самата АГ каза, че следи и продължаваме прегледите на 3 седмици.
Бебо е вече 2920гр. с уговорката, че на този етап от бременността има range от +/- 400 гр. Заради ниската плацента съм с планирано секцио след 3 седмици живот и здраве.

# 728
  • София
Привет, мами! Какви памперси мислите да купувате за бебчетата?

# 729
  • София
Аз взех Pampers premium care 1 и 2

# 730
В какъвто и вид да отидете няма да ви върнат. Аз имам проблемна кожа и избягвам обезкосмяване там. Та като отидох в болницата да раждам извадиха една бръсначка от ония старите металните с ножчета и ме избръснаха. После покрай бебето нямах време да си обърна внимание макар още в болницата да почнаха гнойните торбички (не пъпки, а направо топчета). Та по-късно се наложи цели 2 месеца лечение. 😒
Сега може да взема пример от вас и да се опитам сама да се мина със самобръсначката.

Bookaddict8, аз използвам за каката памперс премиум кеар и взех такива и за бебето.

# 731
Аз взех Pufies Sensitive

# 732
  • Варна
Аз искам нещо по-изчистено и не мога да реша дали да поръчам от по-еко памперсите (тип Moltex) или да заложа на био серията на DM babylove или на нещо, което го има навсякъде - Pampers Harmonie … които уж също са изчистени и без избелване и тн

# 733
  • Велико Търново
Останах с впечатлението, че козметиката на Лидл е доста по- изчистена от някои големи марки, та мисля като за начало да пробвам техните памперси и козметиката им.

# 734
Дъщеря ми купуваше в началото на Лидл памперсите и бяхме доволни, докато в един момент започнаха да пропускат и да се обрива , мисля, че когато малката беше на около 5-6 месеца  ги сменихме с Pampers aktive fit.  И от тогава до сега ,тя вече е на почти 1г. и 5 м. е само с тях. Хипоалергенни са, не запарват и не пропускат. Малката е с проблемна кожа, но за сега тези отговарят на всичките ни изисквания. И малкия когато се роди живот и здраве ще е с тях. А мокри кърпички ползва на Aveno, на Pampers нещо са по твърди и на малката не й действат добре.

Общи условия

Активация на акаунт