Колко често намирате време за четене на книги?

• 7 033
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Всеки ден. Трябва много да съм болна за да не прочета стотина страници на лягане. Чета и на хартия, и на таблет. Бих казала, че предпочитам на хартия, но на практика се оказва, че чета повече електронни книги.

# 31
  • някъде другаде
Чета предимно събота и неделя. До обяд свършвам домакинската работа и след обяд чета. За двата дена прочитам една книга.

# 32
  • на последния етаж
Всеки ден чета. Чета само на хартия, нямам четец, не слушам книги.

# 33
  • София
Чета всеки ден, в последните години главно електронно. Преди ММ да ми подари четеца, му обяснявах как няма начин да ми хареса да чета на такова нещо, как нищо не може да замести хартиената книга, ароматът й и удоволствието от разлистването на страниците. Но учудващо за мен свикнах много бързо и напоследък все по-рядко си купувам хартиени книги, просто защото вече отдавна нямам място за тях.
Но аудиокнигите са нещото, което не мисля, че някога ще ми хареса. Още откакто се помня винаги ме е дразнело да слушам как някой ми чете.

# 34
Глезотия си е четецът, много е удобно че така един куп книги не заемат място, а и лесно се носят с теб нявсякъде Grinning
Виж за аудиокнигите и аз не съм им фен, предпочитам аз да си чета. Имам обаче приятели които по една или друга причина вече зрението им не позволява дълго четене или пък изобщо не могат, за тях са супер и е чудесно че ги има, за да не се лишават от книгите.

# 35
Ще ме навиете да си купя електронен четец за книги. Няма къде да трупам хартиените книги вкъщи. И без това е натрупано навсякъде. Много обичам да ми мирише на чисто нова книга. Опияняващо е. Като дрогирана съм и все когато купя нова книга, списание или вестник, все ги душа.
Хубава марка на електронен четец да ми препоръчате? После ако искате да четете определено книга, която ви е харесала, купувате ли онлайн от някакъв сайт или има сайтове за безплатни книги?
Иначе 1-2 пъти седмицата, ако намеря време чета по няколко страници от дадена книга или вестник. Все се чувствам уморена и без енергия от вършене на домакинска работа и нямам сили да чета като преди.

# 36
  • Mediterraneo
Дълго време твърдях, че никога няма да се откажа от хартиените книги и отказвах да си купя четец. Взех един да го пробвам за няколко дни и оттогава, вече 8 години е двете ми очи! Не мога без него.
Аудиокнигите пък са другото ми откритие отпреди 4-5 години. Отмятам сума ти и заглавия, докато върша сума ти и дейности. Най- много обичам със слушалките в ушите, книгата и дълга разходка с кучето.

# 37
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Зависи.
Има периоди,в които чета 8 книги за 1 месец и има периоди,в които не отварям книга със седмици.
В полетите Америка - София винаги прочитам по една книга на отиване и на връщане по още една.
Освен домакинските задължения и децата, интернета ми "яде" от свободното време и го намирам за минус,които трябва да коригирам.
За 2024 съм прочела 11 книги и е един от най-слабите ми периоди в четенето.

# 38
Четенето е любимото ми занимание за свободното време. Чета всеки ден. Иначе изпадам в литературна абстиненция Simple Smile Засега предимно хартиени книги. И от библиотека вземам и си купувам. Чета с читателски дневник ( вече имам цял куп такива Simple Smile ), записвам си в него неща от книгата, които са ми направили силно впечатление. Отбелязвам си на разделителя страницата и когато прочета цялата книга, си пренасям отбелязаните неща в дневника. Никога не подчертавам и не прегъвам страници. Моето усещане е, че енергията на книгите трябва да се движи и затова не ги трупам. След като ги прочета ги давам на приятели или познати, или ги дарявам на читалища. Запазвам си само някои, които са ми особено любими.

# 39
Обожавам да чета! Но в последните години се оказа че имам слаби периоди, докато преди четях по 5-6 книги на месец, последно време да 5-6 на година, ако имам късмет. За себе си установих, че трябва да съм емоционално и психически спокойна, както и ежедневието ми да не е натоварено, за да мога да чета спокойно.

# 40
  • varna
Чета всеки ден, вечер преди заспиване. Ползвам електронен четец. Много любима вещ.

# 41
  • Най-красивата страна
Чета всеки ден,предпочитам да е на хартия,но и четец ползвам.
Понякога имам само половин час свободно време за четене,друг път 2-3 часа...

# 42
  • Между гори и планини
Чета всеки ден преди сън. Навик ми е от дете.
Ако книгата е интересна, мога да чета цял ден без почивка. Изяждала съм книга от 800 л за едно денонощие. Не спах, или дремвах и продължавах.
Понякога чета паралелно няколко книги на различни тематики. Според настроението. Предпочитам книги на хартия, рядко онлайн.

# 43
Единствената книга,която четох "на един дъх" беше "Наследникът от Калкута". Бая дебела книга. Нямам обяснение защо точно нея...

# 44
Когато не съм в книжна дупка,която трае срамно дълго време,чета всеки ден.Понякога малко,друг път се залепвам за дадената книга и не мърдам или пък бая честичко  на различни интервали през деня или вечерта,се връщам към нея,защото просто не мога изляза от нея дадения свят и искам да видя какво следва.

Общи условия

Активация на акаунт